уторак, 2. јун 2009.

О ХАКЕРИМА И ПЛАНИНАМА


Понекад је јако занимљиво пратити вести. Последњег дана маја стиже информација да су Албанија и Косово учини важан корак ка уједињавању својих саобраћајних инфраструктура. „У присутству шефова влада Салија Берише и Хашима Тачија данас је у близини места Калимаш на северу Албаније отворен тунел - кључни елемент савремене аутомагистрале која треба да споји Приштину и албанску луку Драч“.
А следећег дана стиже и њено пуно и исцрпно тумачење: „Косовски хакери извели су успешан напад на сајт једне од српских странака у БиХ –Партије демократског прогреса и окачили банер са апелом за признање косовске независности. Осим тога, на сајту је размештена „вест“ о стварању Велике Албаније, која укључује саму Албанију, Косово, Македонију, грчки Епир и неке друге регионе. Текст је илустрован недељном фотографијом са сусрета премјера Косова и Албаније Хашима Тачија и Салија Берише“.
Након информације косовских хакера постаје посебно јасно шта значи изјава Хашима Тачија – „ово је аутопут наде, поверења, мира, стабилности и интеграције целог региона“ и како Албанци ту интергацију доживљавају у пракси. И посебно „обимно“ звучи подсећање да је кључни елемент „овог духовног, моралног и физичког заједништва“ – по Тачију – „независност Косова“.
Наравно, нико озбиљно није мислио да две етнички чисте албанске државе неће једном одлучити да се уједине. На планети су такви примери паралелног битисања две моноетничке државне творевине редки, али, како пракса показује, веома експлозивни. Сетимо се два европска примера: Босне и Херцеговине, која има у свом саставу фактички српску државу - Републику Српку, и Румуније која до данас није успела да се помири са државношћу Молдавије.
Ипак, у оба наведена случаја постоје озбиљни фактори судржавања амбиција: Букурешт, мада покушава да утиче на изборне процесе у Молдавији, ипак држи у глави да на стражу молдавских интереса може да стане Русија. У босанском случају лоше скројену државу заједничким напорима подржавају, макар формално, неколико политичких тешкаша - од Вашингтона, преко Москве, до Брисела. И без обзира на све то, немирни штићеници периодично доспевају на насловне стране.
А шта може да сусдржи две албанске државе, осим планина које их деле? Мислим, само једно - чињеница да Албанци у Македонији, Грчкој, Црној Гори и на југу Србије још нису сасвим спремни за уједињавање. И није ствар до планина, ствар је до хакера – у наше доба интернета „интеграциони процеси“ очигледно ће кренути брже. Питајте антиглобалисте.

11 коментара:

  1. Анониман2. јун 2009. 20:03

    Ako pogledamo malu demografsku mapu Balkana, Velika Albanija je vec na delu, Srbi kao remetilacki faktor su uglavnom proterani a ta monstrum drzava ce na kraju da se Evropi obije o glavu. Nista dobro iz takve drzave ne dolazi osim primitivizma, droge, prostitucije, belog roblja, kriminala itd.
    Evropa se kurvinski ponela prema Srbiji i jos uvek se tako ponasa, ako jednog dana shvati ssvoju kurvinsku propalu politiku mozda ce biti kasno.
    NE vidim kako ce mali sateliti Makedonija i Crna Gora sacuvati svoj integritet (kao da ga sada imaju) kad vise ne budu interesantni SAD, progutace ih Velika Albanija tako da ce u momentu postati manjina. Sve u svemu nove vestacke tvorevine na Balkanu su napravljene tako da drzi bure vodu dok majstori odu.
    Nicija nije gorela do zore, Kosovo svakako ne moze biti nicije osim srpsko, zato sto je to nesto vise od teritorije, od profita, od strategije, zato sto je nesto SVETO.

    ОдговориИзбриши
  2. Siptari su narod kukavica i Makedonci i Crnogorci vrede vojnicki deset puta vise od siptarskih bandi.Kada se amerika bude povukla mi Srbi vracamo Kosmet za desetak dana,sjedinjujemo republiku Srpsku i Crnu Goru u jednu unitarnu drzavu,a Makedoncima cemo ponuditi status pokrajine.Skadar cemo takodje da preuzmemo.Sta nama Srbima stoji na tom putu?Samo amerika

    ОдговориИзбриши
  3. Поздрављам све читаоце блога Ксеније Тошић. Ксенија дали сте нам важне информације објавивши интервју господина Алексејева.

    Мислим да сте сада добро приметили да је рано за уједињење албанског елемента и тим пре вероватно нисте били у праву кад сте пре неки дан рекли “једино су косовски албанци задовољни“. Управо, све је урађено на томе да Косово добије независност али осећај власништва над Косовом и задовољства – мени се чини, ипак недостаје. Почела је да се појављује мисао о томе, да док на Косову живи и један Србин – оно није потпуно самостално. Тај осећај као да стално виси у ваздуху а да и не говоримо о томе да многе земље нису ни признале Косово.

    Данас се у Скупштини Србије разговара о историји везаној за слање србских официра на НАТО вежбе у Грузији. Између редова, у излагању министра војног и представника србске више власти препознаје се ова мисао: „сво наше деловање руковођено је тиме да се сваки економски просперитет Србије - условљава (уцењује) сарадњом са Хагом и ступањем у НАТО“. Помаком се може сматрати то – да је Шутановац почео да говори мање-више отворено да је за улазак у НАТО. А у једном моменту је рекао одприлике ово: „зашто ви нама замерате, ако је нама речено „нећемо вас натерати да признате независно Косово, нити да уђете у НАТО - али онда уђите у Партнерство За Мир“ - и ми пристајемо на ту сарадњу“. (размишљамо овде о посети Бајдена и такође и о могућим уценама везаним за Статут Војводине).

    Другим речима ствар је оваква: сваки економски просперитет земље Србије условљава се одрицањем од својих синова који су бранили отаџбину и окретањем леђа Русији.

    Али већина посланика отворено jе изјаснила блискост са руским народом – и то радује.

    ОдговориИзбриши
  4. Први део:
    О *великој албанији* и осталим пројектима: 1979. године официр задужен за исхрану гарнизона Кичево (Шиптар) давао је војницима затровану храну, учествовао у групи која је затровала војни водовод хепатитисом (епидемија трајала око пола године) и на крају напустијо војску а да му нико није смео да суди. По распаду СФРЈ, 1993. године отишао сам на пијацу у Приштини и сазнао да је тај један од босова, а пошто сам бијо праћен – он ми је поклонијо јабуке *да понесем на маљи деца*. Јабуке су биле завијене у лист Бујку и у листу је бијо чланак о великој албанији (данас га чувам). Та *држава* обухвата све до пола Грчке, до Велеса, укључно Врање, Прокупље, Краљево, Рашку, до Подгорице...Немогуће је да од 1993. године ни једна обавештајна служба незна за сатницу одвијања пројекта. Глобално гледано 900 година пре Колумба Викинзи су упропастили своје царство тако што су изгинули код Њујорка покушавајући да освајају Америку. Визентал је пред смрт изјавијо *кад се отворе архиве Ватикана видеће се ко је бијо Кристифор Колумбо*. Покрет за уништење становништва на два континента и пљачку њихових добара није имао елементе геноцида. Такође није имао елементе геноцида у два светска рата покушај да се униште Руси, Срби, Цигани, Јевреји итд. Који је највеће упориште имао у Немачкој, али и у оним државама које су уништиле становништво у обе Америке (Мусолини, Франко, Салазар и обавезно Турска). Сада у *слободној демократској Европи* постоје 28 јачих партија које заступају такве идеје. Такође постоји Трибунал где су се трибуни договорили да су Срби геноцидан народ – Срби нису имали робовласништво и робове, нису нападали туђе територије итд, али трибуни су се договорили (трибуни су извели пуч у Риму и увели службени латински језик, сад испада да суве наше градове основали Римљани - која случајност). Од године 1913. Срби у Албанији немају право на имена вероисповест језик, чак ни на натписе на гробовима - госпођа Филимонова 2008. године тврди да Скадар има 46000 становника (20000 Шиптара и 26000 Срба). Од 1918. Срби непостоје у Румунији (основали га и већинство становништво у Темишвару). У Мађарској несмеју да се помену они преживели. И данас певамо *играло коло под Видин* ко части Бугаре са нашом територијом. Они северни су намерно Лужички, а случајно Срби итд...Овом се злу после 2300. година коначно мора стати на крај.

    ОдговориИзбриши
  5. Други део:
    Лепо је што на овом сајту уочавамо и чак предузимамо по нешто али да нам кукњава не буде једина активност предлажем: треба се изборити за власт Србског народа у Београду. Извршити едукацију у Србији о стварној историји и култури народа. Онда преко Миистарства за дијаспору покренути окупљање свих Срба у свету. Такође покренути Србско питање преко ОУН. Учити од Матињке Расије како и које активности она предузима за своју дијаспору (од подршке пред међународним судовима Руссима којима се суди загеноцид – Литванија и сл. тако у прихвату угрожених Срба из других држава као што чини РФ, стална борба за наставу на матерњем језику за Србе нарочито у Албанији, Мађарској, Румунији, Хрватској, БиХ, Македонији, Словенији, Аустрији а Бога ми и Црној Гори итд., такмичења у дијаспори у познавању Србског језика, историје и културе. Из темеља мењати наставно градиво из историје, језика и културе у свим нивоима образовања и прилагодити га истини и потребама самоодржања нације. Преко средстава јавне комуникације пропагирати здраву и сложну породицу, економски подржати наталитет, описмењавање становништва и освајање нових технологија. Имати акцент на јачању свести о неопходности државе за спас и опстанак Србског народа – да људи заволе своју државу, а да држава буде достојна своје улоге и те љубави. Мора се на сваком кораку разбијати комплекс да није срамота бити Србин и при томе учинити да је бити Србин корисно за појединца (као што је корисно бити Јеврејин). У случају (неоснованог) напада на појединца ангажовати све националне снаге у одбрану (попут Француза и Палестинаца (читај Арапи)). Све часно је допуштено чак и употреба силе у самоодбрани, ако се за примену силе одради благовремена и правилна медијска кампања. Мора се одредити минимум дела која су поступци против народа и државе и исте санкционисати без обзира на *плурализам интереса узурпатора*, његову снагу и положај у свету. Према наведеном први је корак да изградимо свест како би сменили власт *јер сваки народ има онакву власт какву заслужује*. Ко има бољу идеју – на чистину, да видимо шта је циљ и народни интерес па да засучемо рукаве да до циља дођемо.

    ОдговориИзбриши
  6. Браво Максимовићу!Прво мењати свест, и тек онда власт!И све остао сте у праву, али ово је најјаче.

    ОдговориИзбриши
  7. Postovana Ksenija molim te da podrzis nove Forume na srpskom jeziku ,pod nazivom Hriscanski Sabor Srbije koji je pre nekoliko nedelja formiran sa ciljem da okupi sto veci broj istinskih hriscana Srbije i da bude incijator formiranja hriscanskog pokreta u Srbiji .
    Vise o tim forumima mozes da saznas na ovoj adresi .

    http://1xcc.forumotion.com/forum.htm

    Pozdrav Petar

    ОдговориИзбриши
  8. Петре, извините што касним са одговором, била сам ових дана презаузета око свих ови хашких извештаја и сл. Погледала сам форум, има предивних ствари. Имам једно питање и једну дилему. Па да пробамо све то заједно да размрсимо.
    Питање је једноставно: како технички треба да изгледа моја подршка форуму? Шта треба да урадим?
    Али то тек када разрешимо и дилему. Проблем је, наиме, у томе што ја као страни новинар, па још и коментатор једног државног руског медија, морам да будем више него опрезна када бирам себи пријатељске форуме и блогове. Ако ме ухвате негде где постоје апели за смену власти у Србији, - а то је чест случај баш међу мојим слушаоцима и кореспондентима - то ће бити искоришћено у одређеним круговима као доказ да се Русија меша у унутрашње ствари Србије.
    Довољно је да погледате ону "потерницу" на форуму Б92, све са сликом.
    А иза мене стоји Глас Русије.
    Шта са тим да радимо? И шта ви мислите о свему томе?

    ОдговориИзбриши
  9. Janko brani Vladislava mrtva
    Sto ga brani-Kad ga ne odbrani
    ...............................
    ................................
    Rusija brani-Srbiju mrtvu
    Sto je brani-Kad je ne odbrani

    Zapad je samo za rusenje Milosevica 1999 - 2000 platio 77 miliona dolara uglavnom Opoziciji Srbije.
    Koliko je Rusija potrosila na finansiranje proruskih organizacija u Srbiji -na finansiranje proruskih medija.

    ОдговориИзбриши
  10. Поштована Ксенија , пре свега хвала ти што си обратила пажњу на мој апел и посетила Форуме ХСС ,и поред чињенице да имаш посла преко главе у делатноси којим се професионално бавиш .Ја сам ти се обратио са апелом да подржиш наше Форуме ,не да бих искористио твој углед и твоју делатност за медиску или комерцијалну популацију поменутих Форума, већ зато што сам читајући твоје текстове дошао до закључка да си истинска и искрена хришћанка пре свега ,па су самим тим и твоји текстови надахнути истинитим и и праведним тврдњама и ставовима .Вероватно си приликом твоје посете Форума ХСС ,запазила да поменути форуми имају циљ да пре свега укажу на чињеницу да је крајње веме да Срби и Српкије , као и Србији лојални становници Србије ,почну да се уздижу изнад политичких демагогија и филозофија и да почну да схваћају да на територијалним просторима не само Србије, већ читаве бивше СФРЈ , постоје култулороске и идеолоске вредности које су непроцењиве ,а које се из децније у деценију буквално истребљују са тих простора.Те вредности су хрисћанске култулорошке и идеолоске вредности, на које Форуми ХСС , желе да укажу и колио је то у медиској моћи једног форума ,спрече даљњу екпанзју њиховог уништавања на поменутим просторима ,поготово на КиМ.Те вредности су старије и од најстарије политичке странке која делује у Србији и самим тим заврећују посебну пажњу и бригу . Дакле форуми нису смишљени у сврхе политчког пропагандног деловања , већ у сврхе хрисћанске едукације или просвећења будућих посетиоца Форума, па тако не очекујем од тебе,уколико одлучиш да постављањем твојих цењених текстова ,коментара и анализа ,на поменуте форуме ,подржиш Форуме ХСС , да твоји цењени стихови и поруке , на овим Форимима буду политичких задржаја.Што се тиче твоје професионалне активности и рада за националну или боље реци народну медиско информативну организацију,хришћаснке, братске Русије и њезиних становника, то Форумима ХСС који се баве тематиком хрисћанске просвете,као и посетиоцима ових Форума само иде у прилог, јер ко може руском и српском хришћанском братском народу да укине ,забрани или критикује , природно и логично право, да као два братски нарда кроз Христа и његову науку сарадују у свим погледима , поготово у погледима хришћаског братског повезиванја и очувања хришћанских култулорошких и традиционалних вредности .Таква надасве племенита сарадња смета само антихристу и његовим следбеницима .На крају ја се извињавам што сам ти одговорио са закашњењем , али сам заиста био заузет неким приватним пословима .Такоће се извињавам што ти како то правила комуникације налжу ,не персирам ,али ја те искрено речено ,незнам из којих разлога ,сматрам као неког ко ми је веома близак.Вероватно се ради о некој духовној конекцији и заједничкој љубави према истини, правди,људској слободи , и истинским цивилизациским вредностима .

    Поздрав Петар.

    ОдговориИзбриши
  11. Хвала Петре, мислим да ми је сада јасно на који бих начин могла да подржим форум. Што се тиче персирања, драго ми је да ме прихваташ као неког блиског. Форма обраћања је далеко мање битна од садржаја.

    ОдговориИзбриши