понедељак, 14. септембар 2009.

МОСКВА – БЕОГРАД: РАЗМЕНА ИСКУСТВА, ИЛИ КАКО ПРЕЖИВЕТИ ГЕЈ-ПАРАДУ


Ето, и дотле смо стигли. Тема планиране за 20. септембар у Београду геј-параде нашла се насловној страни тако уваженог издања као што је „Политика“. Па добро, и ми имамо шта да кажемо на задату тему, поготово што је градоначелник нашег главног града Јуриј Лужков добровољно преузео на себе улогу главног светског страшила за хомосексуалце.
Па да од Лужкова и почнемо. Ту сасвим недавно, 9. септембра, саопштено је да је Тверски суд Москве приступио разматрању тужбе за увреду части, коју су борци за права сексуалних мањина поднели против градоначелника Москве, а везано за његове јавне и некоректне изјаве о хомосексуалцима. И шта је то тако погодило подносиоце тужбе? У директном програму „Лицем ка граду“ Лужков је изјавио да постоје два разлога због којих геј-парада у Москви неће бити одржана. По његовим речима, „први је – друштвени морал. Наше друштво одликује се здравим моралом и не прихвата све те...“. Не, то како је Јуриј Михајлович „почастио“ представнике геј–заједнице, нећемо да понављамо. Из истих разлога, ради заштите здравог морала. Али зато ћемо обавезно навести и други разлог, због којег ова весела манифестација у дугиним бојама, која тако оживљава улице напредних европских градова, у Москви неће проћи. Лужков је био директан: „Ако се они окупе, чак да замислимо и да којим чудом добију званичну дозволу за одржавање параде, њих ће једноставно поубијати. Ми имамо радикалне хришћане који су огорчени на таква, како они кажу, демонска испољавања“.
На све горе речено треба додати да у се Стазбуру већ налазе две жалбе руских геј-активиста поводом забране прве и друге московске геј параде. Осим тога, Лужков се више пута налазио на мети својих колега-градоначелника разних европских градова, међу којима има представника сексуалних мањина и који то не крију. Међутим и ту је Лужков остао веран себи - на питање: „Да ли би сте дозволили одржавање геј-параде у Москви ако би своје учешће најавили градоначелници Париза и Берлина?“, он је одбрусио: „Нисам дозволио и нећу дозволити“.
Са градоначелником је све јасно. А шта се у Москви дешава на делу? У реалности ми имамо безброј геј-клубова, текстове у женским издањима под насловом „Мој најбољи друг је геј, и то је дивно!“, бројне естрадне и ине звезде које не крију своје сексуалне аспирације и свеопшту толеранцију, која вуче корене из опште незаинтересованости Московљана за живот комшија. Радијатори им не цуре? Не бацају флаше са деветог спрата? Не укључују бургију у два сата ујутру? Све остало наше суграђане мало забрињава. Мегалополис живи по својим законима.
Узгред, све ово добро знају људи хомосексуалних наклоности који су имали несрећу да се роде на Балкану. И ако их је судбина довела у далеку Москву, кући ће се вратити само у крајњем, безизлазном случају.
Што се тиче „радикалних хришћана“, које помиње Лужков, већином се ради о бакицама са иконама у рукама у пратњи младића астеничне грађе и бледог лика, окићених православном симболиком. Ако узмемо у обзир култ тела који негују московски хомосексуалци, велико је питање ко би у дирекном сукобу однео победу.
А што се тиче сукоба на линији градоначелник – геј-активисти, то је део нашег московског фолклора, нешто попут хроничних гужви на путевима, невероватне скупоће и легенди о нашој саобраћајној полицији. И свима се исплати – активистима да покажу свету свој самопрегорни рад на заштити хомосексуалних права, а градоначелнику да још једном потсети суграђане да је он строги отац овог лакомисленог града.
А сада, да се осврнемо на Београд. Ситуација у земљи где сви једни друге знају до десетог колена и где су традиције често јаче од закона, потпуно је другачија. Тамо где је већина очева спремна пре да убије сина, него да се помири са његовим геј-опредељењем, одржавање параде представља озбиљну опасност. Тим пре што су све омладинске патриотске организације изразиле спремност да се овој акцији најактивније успротиве. И зна се на који начин.
Београдски градоначелник Драган Ђилас, којег је јако тешко уврстити међу конзервативце, доста је јасно оцртао проблем: „Не плашим се само за безбедност људи на манифестацији, већ се питам шта ће бити када учесници геј параде крену кући. Да ли ће сваког од њих чувати по два полицајца? Неће! Када ја то кажем, испада да позивам да их туку. Не, ја само упозоравам шта може да се деси“.
Уосталом, људи који тврде да је геј-парада као акција усмерена на заштиту права и слобода грађана, и који позивају владајућу странку и председника Србије да подрже њихову акцију, једва да су спремни да чују, а камоли прихвате аргументе београдског градоначелника. Они имају други циљ, исти као и њихове московске колеге – да привуку свеопшту пажњу. Пажњу према себи, персоналну. А све на рачун оних несрећника који су се већ подвргли остакизму друштва, често и породице, а сада још ризикују да заврше у болници. Све у име права и слобода. Чијих? Оних који их у све то гурају - активиста.
А све остало, безбедност обичних учесника, углед земље – а снимци из Београда, где се одвијају крвавава дешавања муњевито ће обићи цео свет – све је то небитно у поређењу са сјајном могућношћу да се стекне светска слава. Јер Би-би-си ће са задовољством да их интервјуише, зар не?
И још један детаљ - српски навијачи и младе патриоте су људи добро увежбани, за разлику од феминизираних танконогих младића хомосексуалне орјентације и, мада агресивних, али ипак жена које бране лезбијске интересе. Тренирани, што на улици, што у теретани. И то вам нису бакице са иконама, као у равнодушној према свему Москви.

25 коментара:

  1. Љубав није да се крије већ да се њом поноси .

    Ово је мото медиске кампање за параду педера и лазбејки, која ће се ускоро одржати у Београду . Речи које креатори ове медиске кампање користе у овој реклами су потпуно тачне, али се оне у овој кампањи злоупотребљавају.

    У сучају хомосексуалаца , или народно речено, педера и лезбејки, се не ради о љубави, већ о сексуалној, неприродној перверзији .

    ИО ХСС и овим путем изражава свој протест због злоупотребе закона против дискриминације,од стране организатора ове антихришћанске манифестације, под називом парада поноса.

    Медиски смишљено наметања становницма Србије, поготово становницима Србије православне вероисповести , да нешто што се противи кодескима њихових верских убећења , њиховој традицији и начину живота и што је против природно , као што је појава хомосексуалнизма, прихвате као нешто што је сасвим нормално, је највећи вид кршења људских и верских права у једној држави .

    Антихришћанска појава експанзије хомосексуализма је после абортуса највећи узрочник пада нарталитета једног народа, и зато се ова појава у Србији мора спречити свим расположивим цивилизованим законским и правним срдствима .

    ИО ХСС

    ОдговориИзбриши
  2. Mislim da nije problem u odrzavanju parade pedera kao takve.Problem je sto se te organizacije u Srbiji bave aktivnostima kao sto su podrska priznanju Kosova,ukidanje republike Srpske,izrugivanjem crkvi i patrijarhu a kada se pogleda spisak ljudi koji podrzavaju pedere tu su i oni koji ne vole juzni tok a obozavaju nato pakt.Verujem da ce se isti skupiti i 20 oktobra da naprave neki performans sa paljenjem Ruske zastave

    ОдговориИзбриши
  3. "После критика изнетих на његов рачун, директор београдског ЗОО врта Вук Бојовића одлучио је свим учесницима "Параде поноса" омогући бесплатан улаз у недељу 20. септембра. Бојовић је у склопу подршке "Породучној шетњи" коју је организовао Српски сабор "Двери" понудио учесницима те акције попуст од 50 посто за карте у ЗОО врт због чега су га представници Министарства за људска и мањинска права оптужили за дискриминацију.

    Према речима Бојовића учесници параде имаће бесплатан приступ само одређеним деловима ЗОО врта.

    - Сви педери, лезбејке и други који их подржавају моћи ће потпуно бесплатно да уђу у кавезе са лавовима, тигровима, пумом, медведима, вуковима као и у базен са крокодилом - објашњава Бојовић"

    Tанјуг

    ОдговориИзбриши
  4. Поштивана Ксенија, поставља се питање, коме је нужна та парада!!!!Грађанима Србије и београђанима, свакако не!!! Нико у хомосексуалцима и лезбејкама, у Србији, данас не брани право на њихов избор.Због тога се не кажњавају!!Нормално, наилазе на моралну осуду и изолацију од већине грађана Србије!!! Зашто им треба парада??? Да "осуде" већину грађана Србије, који их по моралу нашег народа, осуђујуе и изолује из комуникације!!! Мањина, жели судити већини, директно вређајући наш морал и укорењене вредности нашег националног бића!!! У ТОМЕ ЈЕ СУШТИНА!!!
    Кад народу разориш национално биће, односно националне институције, он је осуђен на нестајање!! И то је једина сврха ове параде и сличних парада које се организују у име "слободе и демократије" чије дефиниције израђује неко на Западу!!!
    И градоначелник Београда,је на пристојан начин замолио организаторе предметне параде да то не чине!Но видећемо колико су упорни? Ако крену у реализацију исте, знај, да неко са Запада стоји иза њих!!

    ОдговориИзбриши
  5. @Горан...Господине Горане-руска застава је на несрећу и срамоту у Србији већ запаљена.Не знам шта су она двојица што су је запалили и поносно са смијешком стајали и држали је запаљену.У сваком случају су педери.Не морају бити по сексуалном опредјељењу,већ мислим као битанге и безвриједне људске нуле.Сад кад Србији највише треба наталитет промовише се чудовишна парада на којој ће марширати болесници.Болесници,то је исправна квалификација,и то без икаквог ако и али оних који ће парадирати 20-ог септембра у Београду.Довољно је само сјетити се једне пјесме групе Идоли-"ретко те виђам са девојкама".Сва остала питања или констатације су сувишне.Треба само имати храбрости па ствари назвати правим именом.Има ли те храбрости?

    ОдговориИзбриши
  6. Е да Топољ, а знате ли ко је певао ту песму? Срђан Шапер (група Идоли), човек који по свему судећи има одређени утицај на господина Бориса Тадића и који је приде и његов пријатељ. Сасвим просечна и не талентована особа (као и тај њихов архивни банд уосталом).

    А шта да радиш? Примећујемо извесну кризу по питању квалитета кадра.

    ОдговориИзбриши
  7. Приче о шибицарима су чудо. Није ваљда да су социјални и морални богаљи наметнули тему од животног значаја за нормалне и моралне. Нажалост комплетан наш живот се сели у виртуалну стварност. Док су нам празнили џепове лупали смо у шерпе. Потпуни психијатријски третман еволутивне регресије. Сад нам шетају оне из Закона о информисању како не би обратили пажњу на улазак у НАТО и признање Косова. Терање зла враџбином. Но једва се чека да народ почне да се брани од пљачкаша и узурпатора па да проради уговор који је Вук Драшковић потписао са НАТО о несметаном проласку и боравку њихове војске на нашој територији. „Оче молим Те да ме ова чаша мимоиђе“ како се молијо Христос.

    ОдговориИзбриши
  8. @Драган...Господине Драгане!!Небојша Крстић је својевремено пјевао ту пјесму. Могуће и Шапер,али за Крстића сам сигуран. Око тебе су дечаци Фини су ал* ипак знај Гласине се брзо шире А кад пукну ту је крај".Цитат са краја пјесме.А зашто Небојша Крстић и шта му је био повод?Нека свако извуче закључак.Толико ми се гаде ти бескичмењаци да не желим чак ни да их узимам у уста.Знате како Драгане-Педера је пун НАТО и она одвратна Америка.Е видите,њихови љубимци у Србији прво крећу са геј парадом 20-ог септембра па ће онда започети и НАТО кампању.Нама остаје да се дистанцирамо и да осудимо ту гадост.Не волим да користим тешке ријечи ни у приватном животу а камоли путем интернета.Ипак изнервиран надолазећим безобразлуком у Београду,једноставно прорадиле су емоције.Свако добро и све најбоље!!

    ОдговориИзбриши
  9. Ksenija-da li dolazite na paradu da izvestavate za Glas Rusije?

    ОдговориИзбриши
  10. Сачекаћемо их.
    Како приличи.
    Достојно.
    И испратити.
    Такође.

    ОдговориИзбриши
  11. Последња два поста свакако заслужују одговор.
    Као нованар, била бих пресрећна да ме Глас Русије пошаље у сам фокус дешавања.И ових, и многих других. Али неће, из више разлога. Понекад знају да ме подсете да сам женско и да имам малолелтног сина. А понекад и да нема пара за све моје идеје. Ево, чекам решење за пут у Републику Српску... а тамо има о чему да се пише.
    И Нићифору. Ја, Ксенија Тошић, обраћам се свима који планирају да дочекају и испрате учеснике геј-параде - драги моји, молим вам да не примењујуте силу, без обзира какав био ваш лични однос према тим дешавањима. Ако ништа друго, схватите да ће свака насилна акција бити искоришћена против Србије. И још - не заборавите на самилост, као једну од фундаменталних хришћанских вредности.

    ОдговориИзбриши
  12. Имам врло лоше предосећање Сестро моја ,да је твој апел узалудан и да ће се на сатанској манифестацији, ђавољем балу званом парада „поноса“ десити велико зло .

    Имам осеђај да ће на овој антихришћанској манифестацији крв невиних људи да се пролије.

    Омладина у Србији је разјарена и бесна , због свих политичких и економских негативних дешавања у Отаџбини Србији у протекле две деценије, и та ће њихова разјареност и бунт да доћу до изражаја при сусрету са сексуално перверзним учесницима поменутог сатанског скупа.

    Кнез демона, сам ћаво или луцифер, их са обзиром да су отпали од Христа и Његове науке, користи да посредством њих навуче велико зло и трагедију на српски народ колекетивно.

    ОдговориИзбриши
  13. Слушајући глас Русије, видим да се сигнал омета и не могу да чујем вести. Такође бих Вас, драга Ксенија, замолио да замолите господу из радио Фокуса да реше проблем. Ја сам покушао али нисам успео.

    Што се тиче геј параде, мислим да би један апел руског амбасадора уродио плодом. Његовим апелом српској омладини би довео до тога да нико не би изашао да демонстрира против оних који се декларишу као геј популација.Апели српских министара само изазивају супротан ефекат јер омладина и народ у Србији су гневни на садашњу Владу Србије јер мисле да ово зло долази директно из Владе Србије.

    Зато драги господине и Ваша екселенцијо, МОЛИМ Вас (ако ово читате) да преко јавног ТВ сервиса позовете српску омладину, која изнад свега воли Русију, да не излази на улицу и прави нереде, носећи руску и српску заставу.

    ОдговориИзбриши
  14. ДНЕВНИЦА ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ У ПАРАДИ "ПОНОСА".

    Групи активиста СНП 1389 и пријатељских организација који су успели да се пријаве и акредитују за тзв „Параду поноса“ (како би у недељу имали приступ Платоу) нуђен је хонорар од 30 евра на име дневница за учешће у паради.

    СНП 1389 захтева од Министарства финасија да упути финасијску и пореску инспекцију како би открили изворе финасирања тзв “Параде поноса”. Такође треба утврдити на основу ког уговора ће учесницима параде бити исплаћене дневнице.

    Откривање извора финансирања педерске параде неопходно је и да би се утврдило коме је у ствари у интересу да се у Београду догоде нереди и насиље. Такође јавност треба да буде обавештена колики су хонорари чланова УО параде и да ли је на њих плаћен порез.

    Имајући у виду да су водеће педерске организације одустале од параде и позвале на њено отказивање као и да ће део учесника параде бити плаћени статисти треба видети ко финансира скуп који ће се по свим безбедносним проценама завршити насиљем.

    Сматрамо да је недопустиво да се имовина, здравље и животи грађана Београда и припадника МУП-а угрожавају само да би групица људи из НВО окупљених у УО тзв. „Параде поноса“ остварили профит.

    Информативна служба СНП 1389

    ОдговориИзбриши
  15. На сајту http://1389.org.rs/ написано је да је ова организација ограђује од покрета СНП 1389 чији је сајт http://www.snp1389.rs/. Да ли неко зна о чему се ту ради и која је разлика између ова два покрета или сајта?

    ОдговориИзбриши
  16. Све ми се чини да су и они доживели расуло.Штета, тек су почели да уливају наду и поверење српком народу .Тако ти је са Србима , где су два Србина, ту мора да буде три политчке странке.

    :)

    ОдговориИзбриши
  17. На сајту НСПМ господин Слободан Антонић написао је одличан ауторски текст под насловом "Породична шетња"и Друга Србија.Овај текст одсликава јасно каква медијска банда данас обитава Србијом.Е-новине и Б92.Не знам постоји ли ишта огавније,одвратније,горе(како више волите)од ових медија.Постоје они који желе да достигну њихову "славу",али не знам да ли ће то икада икоме успјети.Шампиони цензуре и медијског мрака су управо они.Занимљив чланак о предстојећој "паради поноса" нашао сам и на сајту "Преса".Нисам имао воље да га читам.Занимљиви су коментари корисника.Господе,све нешто увијено.Ови са "Преса" вјероватно цензуришу коментаре,па се тиме да објаснити чињеница да има оних који немају ништа против предстојеће манифестације педера у Београду.А тек колико имамо у Београду медијског педерлука?По оној народној,"то пас маслом не би полокао".

    ОдговориИзбриши
  18. Честитам две победе:
    1.- Б-92 јавља да је Обама одустао од противракетног штита - свака чат поздравите Путина, Медведева , Руски и све наше народе.
    2.- Пре неколико минута Драган Марковић је на ТВ палми одржао конференцију за штампу поводом геј параде, бијо је надахнут и између осталог рекао:"Чим се заврши парада срама, почеће парада содомиста, шта да заштитимо? животиње по Закону о заштити животиња, јавност по закону о медијима? Извињавам се коњима, кравама, овцама и козама..." - браво Марковићу!

    ОдговориИзбриши
  19. Драги господине Максимовићу, немојте да будете толико радосни око Америчке одлуке о ПВО систему који неће бити постављен у Пољској. Сигуран сам да се ради о некој ПРЕВАРИ (припреми напада на Русију) али не могу да прозрем о чему се ради. Тај потез је био предвиђен још када је Буш покренуо причу о ПВО систему у Пољској, јер Американци добро знају да је Русија имала одговор на ПВО системе постављене у Пољској.
    Русија под ХИТНО мора да размотри усавршавање система одбране који ће превентивно деловати из свемира, како би се превазишли недостаци постојећег система одбране Руске Федерације. За максисмум 20 година, Америка ће бити способна да из свемира, уз помоћ сателитско-ласерског офанзивног система, неутралише било коју ракету лансирану на Америку са било ког места на планети.

    ОдговориИзбриши
  20. Господине Ненаде...Није Русија наивна.Јесте,у праву сте када мислите да је ријеч о превари.Превара него шта.Само наиван или луд човјек може да вјерује Америци.Када је у питању космички програм,ту је Русија много испред Америке.Не либе се ни сами Американци признати супериорност Русије када је ракетна технологија у питању.Укуцајте у google име Скот Ритер или ТОПОЉ-РС-12.Ритер је бивши обавјештајац у СССР-у и Ираку."Спрам Русије Америка може само да чепрка у мраку" каже Ритер.Чиме је то био импресиониран?Пробом интерконтиненталног балистичког пројектила ТОПОЉ-РС-12.Проба је извршена другог новембра 2005-те у Астрахању,са полигона Капустин Јар,120 километара источно од Волгограда.Ову информацију,иначе,пренио је ИТАР-ТАС.И није само Ритер био запањен оним што је видио и чуо.Многи који су анализирали информацију ИТАР-ТАСА,али и господина Путина,који је објелоданио да Русија располаже застрашујућим оружјем,од којег не постоји одбрана.Све касније анализе увјериле су их у истинитост информације ИТАР-ТАСА али и господина Путина.Ја лично,када сам одлучио да остављам постове на Ксенијином блогу,размишљао сам који псеудоним да узмем.Размишљао сам о "Јуриј Дулгорукиј","Владимир Мономах",или неко друго име из руске историје и старије и новије.ТОПОЉ ме импресионирао из простог разлога што је он уз остало руско ракетно наоружање гарант опстанка руске државе и руске нације.И то какав гарант.Американци би дали више од пола свог атомског арсенала да га имају у свом наоружању.Знате,чућете у задње вријеме причу о милијарду и по Кинеза или милијарду и по Муслимана.Какве то везе има?Руса је у Русији 150 милиона,на остатку постсовјетског простора између 25 и 30 милиона.За ван граница бившег СССР-а немам податке.Отприлике Руса је око 180 милиона.Али...Али Руси имају атомско оружје.И то какво!!!ТОПОЉ,СИЊЕВА,ИСКАНДЕР,руско космичко оружје,итд,чува руске границе.Суверен је само онај ко има атомску бомбу.Слиједећи ту логику,Русија је најјсуверенија држава на свијету.Бројни подаци говоре да Русија располаже са највећим бројем нуклеарних бојевих глава.Има више од С.А.Д.У дубини душе вјерујем да су Американци одустали од штита у Пољској и Чешкој збох бојазни од руских ракетних система.Не брине Амере милијарду и по Муслимана или Кинеза.Њих језа хвата од руског црног коферчета,кључа и дугмета.Наравно да ја желим да Руса буде више и од Кинеза и од Муслимана.Међутим због разних гадова у историји руски народ је у демографском смислу имао осцилације.Поправиће се то.Ех да је Кутузов имао једну бебицу код Аустерлица.Баш би га било брига хоће ли бити издаје или неће.Или Жуков нпр.Русији није могуће прићи ни у ком смислу а да тај неко не буде спржен.Руси се не хвале као надобудни Амери.Ћуте и раде.Тајна се чува за крај.Ово је најјача Русија у историји са тенденцијом да буде још јача.Па срећно на том путу.Свако добро и вама Ненаде!!

    ОдговориИзбриши
  21. Бојим се да пентаговнов ракетни штит не заврши у Србији.

    ОдговориИзбриши
  22. Имам предлог поводом тзв параде поноса:
    Пошто се окупљају на платоу испред Филозофског факултета, ајде да их ту и оставимо. Једноставно да сви они који су против тог парадирања, стану около у сопствени кордон и посматрају их. Они то и желе, зашто им не испунити жељу. Наравно никога не дирати, није мудро прљати руке ( и ноге ) са њима, већ омогућити свима који хоће да уђу тамо да слободно дођу, али својим мирним и достојанственим присуством ( стајањем ) онемогућити да било где оду. Баш ме занима како би се осећали учесници параде, када схвате да су у обручу и да нигде не могу да оду. Док им то не дозволе они који су тај обруч и поставили. Тиме би свим идејним творцима била јасно приказана порука већине Српског народа, а уједно и спречена парада.
    Да се разумемо, немам ништа лично против њиховог опредељења, али не морају да се тиме хвале јавно и жигошу мене тиме што нисам "њихов". Што је још занимљивије, из разговора са већим бројем особа који су хомо опредељени, сви су листом против те параде.
    Питам се онда ко ће у ствари парадирати ?

    ОдговориИзбриши
  23. @Петар...И мене је господине Петре тога страх.У Србији данас има много овци који би га са одушевљењем прихватали.Може лако да заврши на КиМ.Нису без разлога помињали Турску и Балкан.Највећа америчка(НАТО)база на Балкану је Бондстил.Шиптари,наравно,свакако би то поздравили а Србију нико ништа не би ни питао.Још би у дубини душе на Дедињу били срећни.У Београду је недавно одржан аеро-митинг без учешћа руске авијације и руских пилота.Можете ли то замислити?То није могуће замислити нити на једном аеро-митингу у свијету.Осим у Србији наравно.Они који су убијали српску дјецу парају небо над Београдом.Ф-16,"Грипен"и остало западно смеће.Гдје су руски Сухоји и Мигови да покажу присутним шта су акробације и маневри?Најбољи пилоти свијета и најбоља авијација свијета,не учествују на аеро-митингу у Србији.То Шутановац и банда око њега не дозвољава.А и што би се руски пилоти ниско спуштали па учествовали на митингу на којем нису добро дошли?То је нама наша борба дала да имамо Бокија за маршала.Али и "параду поноса".Треба гледати педере и фелацио на улицама Београда.То је данас Србија.На жалост.

    ОдговориИзбриши
  24. Хвала Богу отказана је "парада поноса".

    ОдговориИзбриши
  25. eto,otkazana je satanska parada.Ako je Ksenijin komentar makar nekoga urazumio,cestitam.Uzivam da slusam ovaj radio, ponosim se sto sam srpkinja rusofil.

    ОдговориИзбриши