петак, 23. октобар 2009.

ТАЈАНСТВЕНИ ПЛАН МЕДВЕДЕВА. ПОКУШАЈ ДЕМИСТИФИКАЦИЈЕ


Једна од најпопуларнијих тема након посете председника Медведева Београду постао је његов предлог Србији да подржи иницијативу формирања нове архитектуре европске безбедности. Оцене су се кретале од „ово је покушај увлачења Србије у нову војну алијансу“ до „Руски штит над Србијом“.
Ипак, најтачније је поимање руске иницијативе изразио „Глас јавности“ у наслову „Можда Тадић нешто зна?“, додајући да „нови концепт европске безбедности представља непознаницу за већину војно-политичких аналитичара“.
Уосталом и наша, руска издања испољавају слабо познавање теме када излагање Медеведева у Скупштини Србије називају „београдском иницијативом за ванблоковску безбедност“.
Па да покушамо разјаснимо ситуацију. Дакле, да ли је план Медведева београдска иницијатива и у чему се он заправо састоји?
Први пут ову идеју Дмитриј Медведев је поменуо у јуну 2008. Већ средином јула подршку му је изразио италијански колега Ђорђо Наполитано. „Италија је прва од заинтересованих партнера подржала идеју председника Русије Дмитрија Медеведева о јединственој архитектури европске безбедности“ саопштио је италијански предсеник након сусрета са руским лидером.
Конкретнији разговор вођен је у октобру 2008. у Евијану, у оквиру конференције посвећене међународној политици, где је Медведев изложио основне принципе новог договора о веропској безбедности.
Ево их: систем европске безбедности треба да буде једнак за све државе и треба да уједини евро-атлантски простор на основу једнаких за све правила игре. При томе, Медведев предлаже ослањање на правило три „не“: не обезбеђивати сопствену безбедност на рачун безбедности других; не допуштати акције у оквиру било којих војних савеза или коалиција које би слабиле општи безбедносни простор; не дозволити да развој било којих војних савеза угрози безбедност осталих учесника договора.
Руски предлог састоји се од четири дела. Као прво, морају бити потврђени основни принципи међудржавних односа, односно поштовање суверенитета, немешање у унутрашње послове, право на неутралност. Као друго, уводи се нови принцип такозване „дефанзивне“ одбране. Као треће, планом је предвиђен општи приступ регулисању кризних ситуација – на основу преговора. Као четврто, предлаже се утврђивање начина супсротстављања новим опасностима, који укључује узајамну сарадњу држава. При томе, како је аутор пројекта најавио у Београду – „Русија је спремна за дијалог о новој архитектури безбедности са свим заинтересованим партнерима“.
Да ли је заиста спремна за дијалог? План је већ на разматрању у НАТО-у. Генерални секретар алијансе Андерс фог Расмусен изјавио је да је НАТО спреман да размотри предлоге Дмитрија Медведева. „У новој архитектури безбедности сама Русија и њени интереси имаће реално место“, изјавио је Расмусен на конференцији Карнеги-фонда у Бриселу. Иначе, ова информација је од 18. септембра текуће године.
Додаћу још да је идеју Медведева о обнови система безбедности „од Ванкувера до Владивостока“ јавно подржао и председник Француске Никола Саркози, негде у октобру 2008. Сем тога, Москва је у августу ове године позвала Берн да посредује, благонаконост према плану испољила је и финска председница Тарја Халонен.
Речју, чак ни либерале неће превише уплашити идеја о „увлачењу“ Србије у план Медведева у друштву Расмусена и Саркозија.
Међутим, пошто не бих да лишавам српске колеге законитог права на заслужену сензацију, предлажем им да обрате пажљу на оне „летеће ватрогасце“ што им се спрема база у Нишу. Јер, што рече један мој колега, „знамо ми те спасиоце и ватрогасце - све сами војни „пензионери“ од по 35 година“. Можда баш тамо, у Нишу, треба потражити повод за разговоре о неким посебним војним интересима Кремља у Србији?

32 коментара:

  1. Велики поздрав из Ниша! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Само да додам, тај текст у Гласу јавности на њиховом сајту волшебно је нестао. Тј. линк је ту, али текст не може да се учита.
    Поздрав за Ксенију и све читаоце овог веома корисног и занмиљивог блога.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja se izvinjavam ako narusavam pravila komentarisanja, postavicu link za dotican tekst iz Glasa javnosti na koji sam naisao i koji trenutno radi.. Pozdrav svima.

    www.glas-javnosti.rs/node/69082/print

    ОдговориИзбриши
  4. "Летећи ватрогасци".Добро је да је сјеме посијано.Треба само залијевати сјеме.Клима у Нишу сигурно одговара.А југо-западно од Ниша неких стотињак километара,већ поодавно влада ванредна ситуација.Како вријеме одмиче чини ми се да ће многе коже постати јефтине.

    ОдговориИзбриши
  5. Што се тиче војне сарадње, мора се од нечега почети. База у Нишу је за сада добра мера, а када дође тренутак (сигуран сам да ће доћи), ето руских статешких ловаца бомбардера у Србији, као и неколико војних база у Војводини и на југу Србије, као и њеном југозападу. Док се то не деси, ред је да поправимо ове аеродроме што их је уништио НАТО, а могли би да изградимо и по који нови. Треба се добро и озбиљно спремити за такву сарадњу и није довољно само потписати уговоре. Са друге стране, била би добра и једна извиђачка база на Копаонику са комуникационом опремом и радарима за праћење ракета које могу долетети из Ирана и пасти на тло Европе (на исти начин као што Америка поставља своје штитове за одбрану од Ирана). Ето доприноса руске и српске војске миру у Европи.
    Војне бежбе српске и руске војске (у оквиру партнерства за мир) се подразумевају. Јављам се добровољно да учествујем и увежбавам (као резерва) за заједничку одбрану граница Руске Федерације на Балкану, јер се Русија брани између осталог и у Србији!
    Треба планирати и сарадњу српске слабашне војне индустрије са рускон војном индустријом и руским техничким институтима о производњи војне опреме за страна тржишта. Србија би имала вишеструке користи, а надам се и Русија!
    На крају да додам да ће ови официрчићи српске војске што сарађују са тречепозивцима Америчке војске добити отказе првом приликом када се промени министар одбране.

    ОдговориИзбриши
  6. Nostradamus je u pravu.
    predvideo je pre vise od 450 godina da ce se ujediniti Rusija-Evropa i Sevrna Amerika u North Pole Alijansu.
    I Merkelova trazi povlacenje americkog nuklearnog naoruzanja iz Nemacke.
    Sve ide po planu.

    ОдговориИзбриши
  7. Ништа пиво – прелазим на водку:
    И дочекасмо „драгог нам пријатеља“ председника Турске. И турчин рече: „Србију уважавам као да смо суседи“. Да „Тадић нешто зна“ знао би шта ће са Македонијом и Грчком. Нема везе шо је Турска признала независност Косова „то не сме да утиче на развој добрих односа двеју земаља који су на највишој тачки у укупној заједничкој историји“. Поред тога што је Тадићу порасла пета нога (она четири ослонца), него је други у историји који призива Турке на Балкан – први је био Јован 4. Кантакузен (1292 —1383). Нормално Турчин се није извинуо „жртвама раније сарадње“, није Курдима, није Јерменима – зашто би нашим. Шта се постиже оваквом „сарадњом“?
    1.- Америма се испуњава жеља да Турска буде регионални лидер на штету Русије.
    2.- Турцима се пружа лидерство како да поправе однос увоз – извоз (сада 1:80) захваљујући томе што је Угљанин увозијо тоалет папир и сличне глупости па Србија нема одакле да плати јер ММФ не да паре, али Србија има још шта да поклони.
    3.- Док год добија Угљанин неће да диже галаму па је хармонија у влади идеална.
    4.- Стварају се услови за велику муслиманску државу која ће бити по укусу Америке, а седиште јел у Тирани јел у Пазару.
    5.- Индиректно се охрабрују они из Сарајева против оних из Бања Луке у даљим Бутмирима.
    6.- Динкићу се указује „Набуко“.
    7.- У општој пометњи коју оваква генијалност изазива у међународним односима нико неће обратити пажњу да се ствара двопартијски систем (једна Тадићева, америчка која нас враћа у рани средњи век и друга, турска, заснована на социјалној правди и петом турчењу коју о руским парама из буџета ствара Расим Љајић. То што се он задњих седам година није слагао са политиком сиромашења народа па није стигао да поднесе оставку само му је плус партијској АВНОЈ-евској каријери. На овакав развој догађаја ни Карађорђевићи нису имали примедбе (кад би Вожд само пет минута васкрсао)! Све у складу са православном и слободољубивом традицијом српског – већинског народа, а мало и Руси да виде како се дочекују гости! Реако сам: „ни зрно жита окупатору“ – да није добијо оне паре за буџет неби имао са чим да дочека Турчина. И што би рекао Петар Кочић „од силне среће једва дишем“.

    ОдговориИзбриши
  8. П.С.

    Нисам приметијо да је Ђукић Дејановић пољубила Була... и Енглеска је преспавала ову поделу карата па се са правом буни што је нико није позвао да учествује у грабежи српске имовине, мислим највеће у 21. веку, службени језик је овде готово енглески. Неко мора и да губи.

    ОдговориИзбриши
  9. "Шта је открила посета председника Русије:Тајна "атомског кофера".Ово је наслов из данашњег Преса.Одавно нисам прочитао гомилу небулоза у једном новинарском тексту.Пазите неке од саговорника Преса:Ивица Дачић,Вук Јеремић и онај "експерт"Драгишић.Нико га није видио.Апострофирам Јеремића,који је према наводима Преса имао част да се вози у руском предсједничком ауту.Па чак ни Дачић који је био у непосредној близини руског предсједника.А што би га забога морали видјети?И шта су они то да га виде?Постоји безброј начина да се активира руско атомско оружје.Црни коферчић,само је једна од ко зна колико могућности.У Пресу црно коферче сматрају легендом.То није никаква бајка.Напротив,то је истина.Е сад да ли је баш ова варијанта у оптицају данас у Русији,то знају само одабрани.Не знам шта је ово требало Пресу,тек истине ради,приступ шифрама за активирање руског атомског арсенала имају само одабрани.А Прес саговорнике тражи код Драгишића,између осталог.Што би рекао Милутин Топаловић у "Маратонцима"-"Хо Боже с ким ја живим".

    ОдговориИзбриши
  10. @Максимовић, Не треба да будете баш толики песминиста. И наша Русија сарађује са Турском у изградњи гасовода, а такође имају импозантну трговинску размену. Што се тиче тежњи Турске да се врати на старе стазе славе- има истине, али делимично. Што се нас Срба тиче, ми треба да се држимо Русије, а са осталим како буде и како буду околности, као и политичке прилике захтевале. Оно што ме радује је што дотични господин није држао говор у Скупштини Србије, што је симболички веома важно.
    Надам се да ће се скоро успоставити и стратешка војна сарадња Русије и Србије, баш онако како сам разумео председника Медведева и тиме ставити тачка на то отворено питање. Знам да неки генерали НАТО од тог момента неће имати мирне снове, али то је њихов проблем.

    ОдговориИзбриши
  11. Брате Ненаде из твојих уста у Божје уши! Ипак вечерас чујем преко радијо Београда да је Тадић предложијо изградњу великог центра за исламистику "у близини Београда". Или какав је то Београдски пашалук кад нема центар за изучавање ислама. Или какав је Борис султан кад нема центар за ислам - да Бог да да га хоџе опевају кад одапне! Брате ненаде ово је тек први дан аукције на којој се продаје Србија у безцење, видећемо шта је сутра на реду - ја мислим онај војни споразум. Бог ће дати тако бити неће!

    ОдговориИзбриши
  12. Драги Максимовићу, све док не дође глас упозорења из Москве да сарадња са Турском иде у лошем правцу, до тада ћу веровати и надати се добром у оно што Б. Тадић ради. Дакле слушајмо пажљиво Глас Русије, јер је свака реч изговорена на тим радио таласима вредна злата.
    Будите спокојни, за сада су ствари под конторлом. Лаку Вам ноћ и желим Вам успешан сутрашњи дан! Живеле Русија и Србија!

    ОдговориИзбриши
  13. Драги моји, одох на пут, да видим да није гопс. Тадић мислио на Босну под оним "у близини Београда".
    Што се Турске тиче, за Москву она полако постаје згоднији партнер од оних ситних, насађених последњих година америких сателита у нашој околини. Ем јесте регинални лидер, ем кад хоће може да каже своје мишљење.
    Ево примера - лакше је помирити Турке и Јермене, него Азербејџанце и Јермене. Процес је - коначно - кренуо. Па нека сад старији турски брат утиче на Азербејџан.
    Друго, кад их неће Европа, Турци се лепо окренули на Исток. Добра лекција за поједине државе.
    Пустили нас ономад у своје територијалне воде са свим оним гасним "токовима". Тек да нас Бугари више не зезају.
    Како то раде велики - срели се Путин и Берлускони, тек да нешто попију, поједу и испричају се онако мушки, како то њих двојица већ знају. И ту, усред приче, досете се да зову Гула.
    Је ли, колега, а шта мислите да нам се придружите око ове наше гасне концесије? И онако за "Набуко" нема гаса...
    Абдулах ти на то пусти Русе у своје територијалне воде и оде за Србију.
    Не знам зашто, али имам осећај да је све то извео тихо псујући оне Јевропљане, мрмљајући из оних богатих бркова - "Нећете ви мене зај.ебавати! Нисам вам ја председник мале балканске државице, па да мољакам да ме примите међу своје. Има сами да молите да вам се придружим кад схватите да без мене не можете у региону ни да..."
    Руско искуство са Немцима учи нас да нам је често лакше да нађемо заједнички језик са вековним противником - бар се међусобно поштујемо - него да овим новокомпанованим државама које мисле да ће их Америка узети на издржавање ако буду неговали русофобну политику.
    Добро, одох. Летим на Балкан. Пожелите ми срећан пут и чујемо се у понедељак. Чувајте ми блог - пола корисних ствари сазнам од вас.
    Ваша Ксенија

    ОдговориИзбриши
  14. Много, много хвала. Убудуће ћу се старати да не претерујем. Као мали чувао сам козе па знам која је штета ако човек не пази. Козу је ђаво правијо кад је бијо залудан - осети купус на три километра. Некад је боље да чобанин превентивно викне и види који маневар штеточине предузимају.

    ОдговориИзбриши
  15. Драга Ксенија, желим Вам срећан пут, леп провод као и пуно успеха у раду.

    ОдговориИзбриши
  16. И ја вам Ксенија такође желим сретан пут.Чуваћемо блог.Овдје смо своји на своме.Све најбоље и пуно поздрава из Републике Српске!!!!

    ОдговориИзбриши
  17. Iznad Tesnja Sunce sija
    Dobrodosla u Bosnu Ksenija!

    ОдговориИзбриши
  18. Ksenija reci Bosnjacima da je Alah visoko i Stambol daleko i da je danasnji Sultan u Stambolu proruski orijentisan i da je Bosnjacima ( nekada Srbima Muhamedancima-posle hrvatskom cvecu-neopredeljenim-muslimanima-islamiziranim Juznim Slovenima) najbolje resenje da grade odlicne odnose sa bracom po krvi i jeziku Slovenima i da ne veruju obecanjima sa Zapada i Bliskog Istoka.
    Ceceni su najbolji primer-posle krvavaog rata Rusi su pomogli Ceceniju-obnovili poruseno i danas preko 90% Cecena glasa za Putina i kazu da je Putin poklon od Alaha.
    Najbolje je da slusaju Ruse i Putina i Medvedeva.
    Obecaj Bosnjacima da ce ruski gas -somun-pita zeljanica i pita sirnica biti djaba i da ce 10 cevapa u kajmaku kod Ferhatovica biti 1 evro.
    Rusi ce poslati Muja i Fatu djabe u Kosmos da se provozaju.
    Ako ne budu slusali-moze "da zavre Moskov". Pre 250 godina je u jednom danu na poljima Malorusije poginulo 10 hiljada Bosnjaka.
    Od tada u Bosni postoji izreka-Sta si zavro ko Moskov.
    Na carsiji da naprave veliki spomenik Mustafi Golubicu.

    Iznad Tesnja Sunce sija
    Bice Bosna Gubernija..

    ОдговориИзбриши
  19. Ја сам тотални антиталенат за поезију,па бих волела да неко срочи стихове у вези Војводине,Србије,Русије и Губерније.А за нишку базу ми је криво,мислим да је једна таква веома нужна и у Војводини,онако превентивно да не би некоме падале на памет разне одвратности као што је аутономаштво,сепаратизам и слично,напротив нужно је да се уједињујемо у највећој могућој мери.Не би сметала база ни у Српској...

    ОдговориИзбриши
  20. Ево баба овде можете прочитати једну песму која је веома занимљива. Не рачунајући стихове као „Статут шиље Пајтићу Бојане, На кољену Борис бег Тадићу», где је аутор може бити помало претерао, песма завређује пажњу.

    Целу песму можете прочитати овде:
    http://www.vidovdan.org/arhiva/print1816.html

    део песме

    … Народ слуша, жели вјеровати,
    Јер је беда њему досадила,
    Сиротиња никоме не прија,
    А народ је српски сиромашан,
    Јер га мучи сила и ордија,
    Има преко двадесет година,
    Цио запад на Србе напао,
    Па помаже наше душманине,
    Од Србаља земљу одузима,
    Не да чак ни кору хљеба бјела,
    А камоли каквога ужитка.

    Већ штокхолмски синдром прорадио,
    Код значајног броја српског света,
    Мисле да смо стварно нешто криви,
    А да запад управо говори,
    Да нас нашом заслугом кажњава,
    Па народу српство досадило,
    Само мисли како би дошао,
    До парица и зеру луксуза,
    како би се мало одморио,
    Од недаћа овога живота,
    Ништа њему више и незначи,
    Српство, земља, отаџбина наша,
    Неће нико поднет нике жртве,
    Веће само новчаником мисле,
    Сами себе хоће заварати,
    И на оба ока зажмурити,
    Само да се изговора нађе,
    Да окруже Пајтића Бојана,
    Да он њима већу плату даде,
    А нек носи пусту Војводину,
    Нек је њему она у власништво.

    Нека Геза и Ферика дођу,
    Оћерају Рада и Владана,
    Нека опет Ујвидек постане,
    Само да је виза и кредита,
    И смрзнуте рибе на трпези,
    Тако руља без ума и духа.

    Три четврти гласова поклони,
    Пајтић Боби и жутој екипи,
    Па усједе она у клупице,
    Војвођанске скупштине туробне,
    У Владу је нову укључила,
    Све мањине и Чанка лигаша,
    Па креира предлог од Статута,
    Што би требо да Устав постане,
    Неке нове земље војвођанске.

    Грдне ствари тај статут предвиђа,
    Од дводоме скупштине проклете,
    Где мањине могу увек ласно,
    Прегласати српскога народа,
    До грбова и застава грозних,
    Академске установе неке,
    Која има од Пајте задатак,
    Да креира идентитет нови,
    Војвођанске нације погане,
    У коју би Србе претопила,
    Да би они мрзели Србију,
    Ко Хрвати кршне Херцегов'ни,
    И Балије из Рашке области,
    Који јесу негда Срби били,
    Ама сад су најгори крвници.

    ОдговориИзбриши
  21. Срећан осамдесети рођендан "Гласу Русије"!!!!Пуно вас волим и желим вам све најбоље.Поздрав из Републике Српске!!

    ОдговориИзбриши
  22. Xвала,Драгане за песму,а нарочито што си ми скренуо пажњу на сајт www.vidovdan.org.,препоручујем га свима,придружујем се честиткама за јубилеј "Гласа Русије".

    ОдговориИзбриши
  23. Данас у "Политици" читам текст московског дописника Лјубинке Милинчић под насловом "Медведеву предлажу нову вертикалу власти".1.Игор Јургенс(институт за савремени развој),2.Глеб Павловски предсједник Фонда за ефикасну политику,3.Михаил Дељагин,руководилац института за проблеме глобализације,4.Сергеј Доренко,новинар.Ово су имена која се помињу у овом тексту.Поштована Ксенија,можете ли да напишете један осврт на ове људе,ко су,шта су,какав они уопште имају ауторитет у руској јавности.И уопште желим да вас нешто питам.Наиме,ја имам неки осјећај да се режимски, прозападни медији у Србији просто утркују да измисле неког новог "Нобеловца" или неког новог Јељцина у Русији.Било између редова,било директно,нешто превише често причају о томе каквим путем иде или треба да иде Русија.Погађате наравно,ријеч је о оном путу који би они вољели да виде као и њихови прекоокеански ментори.То је пут који је Русија заувјек оставила иза себе.Хвала Господу!!Стално они нешто анализирају,глуме некакве експерте за све и свашта.Шта ви мислите о овој појави?Унапријед вам захваљујем на одговору.

    ОдговориИзбриши
  24. @ТОПОЉ,
    Пратећи вести и оно што објављује ЦИА по новинама у Србији, поред тога што Ви пишеште, да се закључити да се на ставништву (бирачима) Србије испитују и тестирају разни методи настраја на политички систем у Русији. Ради се о томе да се приступа по систему топло-хладно како би се двојац Путин-Медведев раздвоjио, у смислу да се у Русији створи таква политичка клима где ће један део народа бити за једног а други део руског народа за другог политичара. Следећи корак се зна, Запак ће се ставити на страну једног и по принципу уцена радиће на даљем разбијању политичке стабилности у Русији. Овај рецеп је опробан у Србији током 90-тих година прошлог века. Иде се на то да у присталицама једног од њих проради сујета, па се тако у НАТО-медијима у Србији може прочитати пуно добрих вести о Мевдеву, а лоших о Путину. Те реченице провејавају кроз обичан текст о Русији. На пример често се каже како је Медведев човек са којим се може разговарати, док се о Путину ћути. На тај начин, по принципу писања о једном а не спомињања другог жели се нарушити политичка равнотежа у Русији. Надам се да су руски политичари свесни одговорности за православни народ, како руски тако и српски. Сматрам да руководство Русије види о чему се ради, па је ред да тим истим сплеткарошима у Лондону и Вашингтону одговри адекватно на ове провокације!
    Без слоге и једниства у руководству Русије, Србија би одавно била избрисана са карте света!

    ОдговориИзбриши
  25. Добар дан свима и хвала што ме нисте заборавили док сам била на службеном путу. Ево кратко да одговорим Ненаду и Топољу.
    Ова двојица што су економисти - Дељагин и Јургенс јесу критичари власти, али са супротних позиција. Можда би у комбинацији могли да изроде понеку паметну идеју. Павловски је стручњак за ПР који је Путину правио изборну кампању. Либерали га презиру као човека власти. Доренко је новинар, сјајно едукован, виспрен, али по мени неозбиљан - лако се поиграва са екстремним, мада у бити патриотским идејама. Не знам чија је ово идеја али јој морам признати духовитост :)
    И још пар речи за Ненада: са Медведевом се може разговарати, са Путином се може радити, што ови на Западу добро знају. И нико сем њих двојице не може да их посвађа. По мојој процени нису у свађи, свак ради свој посао и то добро функционише.

    ОдговориИзбриши
  26. Ксенија, добро је ако је тако како сте написали за Путина и Медведева. Увек у мени постоји зебња да Русија не клоне духом и економски, а то значи нове бомбе (са осиромашеним уранијумом) за Србе!

    ОдговориИзбриши
  27. Добар дан и вама Ксенија!!Недостајали сте нам.Бескрајно вам хвала на одговору.Једноставно ако хоћу нешто да сазнам,онда то желим да сазнам из прве руке.Иначе,много тога ми је познато али због анти-руских ставова ЦИИНИХ курсиста,НАТО лобиста,разних провокатора свеопште присутних на сајтовима и медијима по Србији,једноставно намеће се потреба да се затражи помоћ у њиховом раскринкавању.Колико год се хватали за неку сламку спаса,мислим ону у Србији у виду некакве алтернативе америчким медијима у Србији(руку на срце таквих готово и да нема)ипак је ваша помоћ неопходна.Једноставно не вјерујем ништа овим овдје.Господин Ненад је у праву.Све су ово ЦИИНЕ тест методе.Тражи се та пукотина у двојцу Путин-Медведев.Првобитно је то замишљено са циљем да се кроз "демократски" дискурс започне полако са истискивањем Владимира Владимировича на маргину догађаја а онда иде метод директног негативног,односно апсолутни аут.Препознатљиво је ово ЦИИНО шенлучење,што између редова што директно.Све су то "фине даме и фина господа".Мислим на оне којима је додјељена улога,конкретно у Србији,да разбију оно што је остало и да се петљају тамо гдје им није мјесто,тј,у политички живот Русије.ФСБ је сама по себи мит.Владимир Владимирович дио је тог мита,мита који је Русију извадио из пепела који су јој у наслеђе оставили "Нобеловац"и Јељцин.Дакле,када затворимо круг у овој причи, добијамо носталгичаре за жидовским лобијем и свим оним који на души имају ко зна колико милиона Руса.Алудирам на период од трагичног краја Романових(жртве су комунистичко-жидовске завјере,између осталог и зато што су вољели и помогли Србији)па све до 31-вог децемра 1999-те када је ствар у своје руке преузела ФСБ која је почистила смеће које је деценијама пило крв руском народу.Изузетно је то што мој(и свих који мисле као ја) ментални склоп одбија да се повинује испирању мозгова помоћу ЦИИНИХ метода.Кроз моје коментаре желим да ставим до знања да никада,заиста никада,не смије да дође до окретња леђа Русији.Посебно ме радује што његова екселенција,руски амбасадор у Београду,господин Конузин,вади маст овим "демократама" у Београду.Његови критичари стално га оптужују да се превише мијеша у унутрашње ствари Србије.И треба да се мијеша,стављајући тако до знања да Русија није наивна и да са пажњом прати шта се догађа у Србији.А лично мислим да би и званична Москва морала послати један јасан сигнал у коме ће нагласити да не пије воде варијанта "Помагај Русијо,ја хоћу у НАТО".Тај резон је недопустив.

    ОдговориИзбриши
  28. Dobro dosla iz Bosne Ksenija!!
    Drago mi je sto je Sve u redu-niste zalutali u bosanskoj magli-proslo je bez Sarajevskog Atentata.
    To je dobro za sve Nas i za Covecanstvo.
    Odlozen je pocetak III Svetskog Rata.
    Dvoglavi Ruski Car je od istog materijala-to Svi dobro znaju i na Zapadu i na Istoku.
    Sta ima Ksenija u Bosni-hoce li biti opet belaja?
    Kome ce se privoljeti Carstvu Age Sarajlije?

    ОдговориИзбриши
  29. Добро нам дошла. Алал вера и свака част домаћине: тим за сваку прилику и варијанту. Очигледно је према понашању наших и њиних да за наше нема зиме. Мршава је утеха да шиптарски пар Клинтон накнадно добијен само један споменика не већи од седам метара а од кога и где да не говоримо. Него легенда каже на коју кућу слети пар белих орлова ту ће се родити цар који ће освојити свет. Кад се орлове гледате из профила види се тело са две главе. Само полако и мудро. Опет ја - ови чим добише неку пару почеше планове за разградњу. Мора опет да се заврће славина! У што ми је непријатна ова јурњава са нарко-мафијом, мерак имам Чавеза да частим!

    ОдговориИзбриши
  30. Да одговорим на питање да ли ће у Босни бити белаја? Мој је утисак да та држава може да опстане само ако се народи још више разграниче, признају једни другима да се не воле и да немају разлоге да се воле и виде имају ли интерес за даљи заједнички опстанак. Такав би рецимо могло бити чланство у ЕУ - ако га ЕУ условљава заједничком државом. Биће о томе ширих разговора ових дана, свашта смо тамо снимили.

    ОдговориИзбриши
  31. У праву сте Ксенија када кажете да је ваш утисак да БиХ може да опстане само ако се народи у њој још више разграниче.Драго ми је да сте се у то увјерили својим очима.У вашем ауторском тексту "Осуђено на пропаст",такође сам писао на ову тему.Ништа нисам писао неаргументовано.Оно што сте ви гледали или осјећали пар дана ја то гледам свакодневно.БиХ је утопија и у њен опстанак нико иоле озбиљан не вјерује.Ови из ОХР-а,такође у то не вјерују,само они морају да лажу и причају бајке јер зато примају огромне паре.Сигуран сам не 100 посто него билион посто да није Русије,нама,Србима из РС за траг се не би знало.Кунем вам се у то животом.Ово ће бити записано у историји.У то сам сигуран.Какав црни Борис Тадић и његов лажни патриотизам.Он је рађен на исти калуп као Чеда Јовановић.Није предсједник Медведев дошао у Србију због њега него због српског народа.Знају у Русији јако добро шта се пише по разним сајтовима.Знају јако добро ко су Теофил Панчић(он исто јако "воли" РС),Соња Бисерко,Чеда прашак итд,итд.Знају ко су Б92,Е-новине,"Блиц","Данас"и сви они који су на Сорошевој инфузији.Господин Медведев и руска делегација,између осталог,дошли су да онако између редова нагласе да се већ једном у Београду одлуче шта хоће:НАТО или Русија?Народ говори никад у НАТО!!Дакле ствар је јасна.Сукоб народа и актуелне власти.То је оцјена садашње ситуације у Србији.На шта ће ово изаћи видјећемо.Надам се свему најбољем по српски народ.

    ОдговориИзбриши
  32. Много одавно, уз много крви, била су свакаква недела против српског народа. Млели су нас вековима исти џелати, све јачи и све боље удружени док се нису дохватили ткива српске душе како би нас докрајчили у садашњем времену. Већ сам писао да оно што је уништавано вековима не може да се поправи за ноћ. Предстоји одсудна битка за очување корена српског народа. То мора да се ради промишљено, организовано, са јасним циљем: да се прво васпостави породица као институција, да се омогући породици да се прехрани, тек онда на нашим цивилизацијским достигнућима и по нашој мери да се граде институције државе. Ја београдске штеточине посматрам као „елементарну непогоду“ што би рекао Караџић за трибунал. Свако ко држи имало до свог достојанства, части и образа дужан је да све учини што је у његовој моћи да напаст оде са власти. Ово је последња битка, предност је расклиматана западна машина, недостатак је што због моде и медија, нарушене вере и породице и добро удружених београдских злочинаца, народ не види пут и нико неће да преузме поход за избављење. Жалосно је што се због малодушја не разликује непријатељ од дрчних комшија који и сами нису са собом начисто и не представљају сами за себе посебну опасност за наш опстанак. Ово није демократско опредељење ово је борба за самоодржање народа, тако се мора организовати и водити са акцентом на јачању самосвести и духовности, снаге личности, храбрости, упорности, пре свега писмености сваке врсте, а нарочито о вери, традицији и моралним врлинама.

    ОдговориИзбриши