среда, 3. март 2010.

Јупитер се срди

Скандал који је подигао француски министар иностраних послова на Косову својеврсна је потврда његове умешаности у по злу чувене догађаје које је штампа назвала „црна трансплантологија“. Да подсетимо да је на питање дописника Гласа Америке о његовој улози у причи око тога да су Албанци отимали људе како би им вадили органе, господин Кушнер реаговао некако превише бурно. Препоручивши новинару да се лечи, он је све који га сматрају умешаним у тај случај назвао „идиотима“ и „убицама“. Јупитер се очигледно срди, значи није у праву.

А све је почело као у бајци. Прво је Кушнер свратио у Београд, како би саопштио да, као прво, одлука Запада о Косову не подлеже ревидирању; као друго, Београд, читај - министар иностраних послова Вук Јеремић - мора да ублажи реторику о косовском питању; и, као треће, Србија мора да успостави „добросуседске“ односе са властима Косова, или ће чланство у ЕУ остати за њу само сан.

Испунивши програм минимум, министар се упутио ка штићеницима на Косво, што је такође лепо. Јер ако су у Београду били приморани да га ћутећи слушају, усиљено се при томе смешкајући, у Приштини му се сасвим искрено радују. А не би ни могло бити другачије, јер управо је Бернар Кушнер био шеф администрације УН за Косово у оном усијаном периоду од 1999. до 2001. године. Може се сматрати бабицом младе државе.

Ипак, десило се оно једино што је могло да помрачи ову у највишој мери пријатељску посету – нашао се храбриша који је потсетио на улогу дипломате у ствари далекој не само од дипломатије, већ и од елементарне етике. А тема „црне трансплантологије“ односи се управо на време апсолутне власти Бернара Кушнера у покрајини. Шта више, бивши тужилац хашког трибунала Карла дел Понте оптужила је Мисију УН за Косово, између осталог Бернара Кушнера, да су је они омели да истражи овај злочин. Није ли се управо зато појавио епитет „бивши“ у титули госпође дел Понте? Јер ако је Кушнер назвао „идиотом и убицом“ новинара који се усудио да му постави незгодно питање, страшно је замислити какве је речи на свој рачун могла да чује дел Понте, која је покушала да истражи тај мрачни случај.

Остаје нада да ће званични представник Савета Европе Дик Марти, познат по својој смелости још по истрази случаја о затворима ЦИА у Европи, а који сада истражује случај продаје органа, обратити пажњу на ову чудну реакцију господина Кушнера. Можда ће му то помоћи у истрази? Макар је јасно на коју адресу да се обрати.

14 коментара:

  1. Једно је сигурно, злочинац се враћа на место злочина!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Др.Агбазара је одличан човек, овај доктор ми помаже да вратим свог љубавника Јенни Виллиамс који је раскинуо са мном пре годину дана са својим моћним правописом и данас ми се враћа па ако вам је потребна помоћ, контактирајте га на емаил: ( agbazara@gmail.com ) или ВхатсАпп ( +2348104102662 ). И ријешите свој проблем као ја.

      Избриши
  2. Ја сам се већ забринуо што нема ваших текстова Ксенија.Пуно је и 7 дана а тек 13 од вашег задњег поста.Мало ћу се надовезати на ваш текст Ксенија.Будимир Ничић,тако се зове тај дописник "Гласа Америке",што не ради као дописник ваше медијске куће ако је толики патриота?Онда би га подржао 100 посто.А онај који га је извријеђао,па о њему знамо које и шта је.На слици која прати ваш текст види се да је безвриједна људска нула јер се налази у друштву ратних злочинаца.Будимир Ничић ради за медиј којег није брига за Србе на КиМ.Није их брига за Србију уопште.Битно је да дрмају доларима.Дошла цица на колица па се почели међусобно клати.Ако,тако и треба.Овако,по мени лично сви су они поштована Ксенија једно те исто.Знају да вријеђају Русију,знају да буду цинични и безобразни када је руска подршка српском народу на КиМ у питању,а сада,сада када је почело између њих да сипа дрвље и камење,сада треба стати у њихову одбрану.Ено им Надежде Гаће,Гордане Суше и новинара који раде за Бориса Тадића-Францетића па нека га они подржавају.Мени је довољан овај дивни и предивни сајт да одморим душу од медијског мрака који је завладао Србијом.Овдје искључујем НСПМ која је медијска оаза у Сахари Бориса Тадића.То је заиста послије "Гласа Русије" једини медиј који нечем вриједи у Србији.И још једном да похвалим нови дизајн вашег сајта.Стварно је прелијеп."Глас Русије" изнад свега.

    ОдговориИзбриши
  3. Izvanredan vam je komentar,meni samo upada u oci da mu je to pitanje postavio novinar glasa amerike.Ne verujem da je to bilo samoinicijativno.Da li bi mogli da napisete jedan clanak o odluci narodne skupstine SRJ iz 1999 o pristupanju Jugoslavije savezu Rusije i Belorusije?Da li taj dokument ima i dalje neku vaznost?

    ОдговориИзбриши
  4. Дали је Али Обама савремени Барак Баба?

    И поред тога што смо Срби имамо право после јубиларних 11 година на одговор зашто смо бомбардовани 1999. године. Улица Васе Мискина (испоставило се да Срби нису криви), Маркале 1. (опет се испоставило), Маркале 2. (такође), Рачак (опет нема Србске кривице). Све су смицалице доказане (и ко је и кад је и зашто је и ни један починилац није позван на одговорност), криви Срби нису, за непочињени геноцид нису криви ни за Сребрницу. Онда коначно долази наређење да признамо и поред тога што нисмо криви и то још да изгласамо у Скупштини. Што би Кушнер рекао свако је луд и убица и треба да се лечи, ко постави питање где су завршили резервни делови од транжирања његових рођака. У односу на Хитлера изгледа да је Кушнер неупоредиво напредовао! Што је још занимљивије према недовољно провереним подацима изгледа да је Кушнери шиптарског порекла. Да не помињемо доказане скандале ко је и колике паре добио да ради на Косову оно што је радио.
    У Старом Завету нигде не пише да је Господ овласио Шиптаре да касапе друге народе и продају месо, значи овластио их је неко ко сматра да може Господа заменити док је привремено прогнан из душа неверника. И поред тога што се Обама заклео на Јеванђељу!?! ни у Исламу није наређено а ни записано да неко од Алаха некажњено може да ради оно што ради Србима. Сад о ЕУ или оних четрдесет Али Бабиних разбојника. Овим поводом се огласио Британски амбасадор у Београду који је отприлике рекао да ако наставе овим темпом да парчају и уништавају отаџбину Срби могу у Европску Унију најраније 2017. године. „Капацитети“ којима садашња Србска влада располаже довољни су да за наредних 6 година буде опустошена територија рецимо до Техерана. На ту изјаву се наслањају Немачки представници, па Италијански... што говори да оних 40 разбојника представљају Међународну злочиначку организацију.
    Али за пустошење Грчке пресвета мајчица Русија их је „попреко погледала“ па уместо да Турска стигне до Београда док „ортаци“ Чеку и Месић очисте Србе у свом домашају а Ђан Карло Фини подави Србе у Ибарској долини – разбојници су не питајући Али Бабу ухапсили Ејуба Ганића да случајно по ранијем плану не испољи самоиницијативу. Шта су им вeлики Медведев и велики Путин урадили не могу ни да замислим кад им је тако брзо порасла потреба за заменом „доњег веша“.

    ОдговориИзбриши
  5. Велизар Малешевић4. март 2010. 04:44

    Поштована Ксенија,
    Радује ме да сте преузели вођење Гласа Русије на српском.
    Честитам и желим Вам пуно успеха и у раду и у приватном животу.
    Добро је што сте прешли и на нову интернет адресу и нову презентацију.
    Сада је Глас Русије много прегледнији.
    Дозволите ми да са неколико чињеница употпуним Ваш изванредни коментар под насловом "Јупитер се срди".
    Наиме, овде у Србији није заборављено да је дотични Бернар Кушнер, по занимању лекар који је догурао до министра спољних послова Француске, данима и недељама са свих ТВ екрена бесомучно понављао ратнохушкачки поклич :
    "Треба бомбардовати српске виталне објекте!"
    Лекарски - нема шта!
    У јулу 2001. некадашњи предводник "лекара без граница" ( не зна се којих граница, граница морала, или неморала и бешчашћа?) даје интервју холандском недељнику Vraj Nederland у коме отворено признаје да је вршио еутаназију чак и оних пацијената који то од њега нису тражили!!!
    Хумано - нема шта!
    Кушнер је тај свој поступак током ратова у Либану и Вијетнаму образлагао несносним боловима рањеника, који по његовој процени нису имали шансе за преживљавање, па им је он милосрдно прекраћивао муке.
    У истом интервјуу овај лекар без граница каже да је пробао канабис и стручно оцењује да је то мање опасно по здравље од дувана, или алкохола!
    Наравно, не каже да онај ко почиње са канабисом завршава са хероином.
    На фотографији коју сте уз коментар приложили,
    а она казује много више од хиљада речи, дотични је у присној гестикулацији са шефовима највећег хероинског наркокартела на Балкану и у Европи, којима је заједно са својим интимусом Ричардом Холбруком помогао да се испну и на сам врх пирамиде власти у новооснованој НАТО држави.
    Има ли то цену?
    Дакако да има.
    Поготову ако се зна да Кушнер у својим наводним хуманитарним мисијама по свету има свој прецизни ценовник.
    За француску јавност то више није никаква тајна, нарочито после објављивања књиге Пјера Пеана "Свет према К".
    "Ординарни преварант и лакеј америчких неоконзервативаца" , како Кушнера назива овај угледни француски новинар, наплатио је 4,6 милиона евра на име хонорара за написане извештаје о реформи система здравствене заштите у Габону и Конгу!!! Наравно, новац је уплаћен на рачун фирми Кушнерових најближих сарадника.
    Пјера Пеана је Кушнер назвао најпогрднијим именима, али се загрцнуо пред електронским издањем престижног Монда који је донео детаље о његовој наплати 275 466 евра за 25 дана ангажовања у ирачком Курдистану. Тамо је Кушнер организовао конференцију са бившим председником Лекара без граница, чији је и сам оснивач.
    У непоткупљивом делу француске штампе Кушнера одавно и отворено прозивају да " мрзи своју земљу и сања да избрише педесет година независне спољне политике Француске".
    Кад Америчка DEA наложи српској БИА хапшење кокаинског клана, њој из политичких разлога не пада на памет да исто то учини и са најјачим хероинским наркокартелом на Балкану и у Европи са чијим се вођама Кушнер пред камерама заклиње на верност, а Холбрук изувен договара, док их Педи Ешдаун обучава у руковању оружјем. Све, дакле, јавно и пред камерама.
    Па како онда да тај шеф цивилне мисије УН на КиМ нешто зна о Жутој кући у Албанији, у којој су отетим Србима вађени и продавани живи органи!
    Звучи морбидно, али Кушнер као лекар, видели смо и какав лекар, није необавештен о томе који ће посао у овом веку доносити већи профит и од трговине наркотицима, оружјем, или белим робљем.
    Тај "посао" је предвиђен за "посао 21. века", и он не трпи квариигре попут Карле дел Понте, којој изгледа није позната она стара изрека која, отприлике, гласи : Што је дозвољено Јупитеру - није и магарцу.

    ОдговориИзбриши
  6. Хвала свима на коментарима.
    Морам одмах да одговорим Топољу, а и осталима који се питају зашто су коментари "проређени". У последње време ја и колега Блохин радимо на три стране - разговарамо са експертима о неким темама од општег значаја, попут Хашког трибунала, Јужног тока и сл.; излазимо на "туђи терен", као што је тема куповине носача хеликоптера Мистрал (знамо да тема норужања интересује наше слушаоце и посетиоце сајта) и, наравно, што је већ чисто моја обавеза, не пропуштамо значајнија дешавања унутар Србије. Вероватно је моја грешка што нисам пренела на блог све што радимо - верујте, вредно је комантарисања.
    Још једна ствар коју сам увела у редакцији - било коју тему покрећемо само ако имамо шта да кажемо. Балканска рубрика није сама по себи циљ -циљ је да оно што радимо буде садржајно, занимљиво и вредно ваше пажње.Ипак, радимо и радићемо још више. ХВАЛА.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман4. март 2010. 12:21

    Pa i vrapci znaju da je ovaj drski kokainoman obicni spijun koji radi za mocnu bliskoistocnu sluzbu...

    ОдговориИзбриши
  8. Хвала вам Ксенија на објашњењу.Волио бих када би на "Гласу Русије" било што више спортских садржаја па да и то може да се коментарише.Да постоји једна страница овога сајта која би у цјелости била посвећена спорту.Спорт иначе обожавам.Он је дио мог живота.Спорт и здравље иду једно са другим.Увјерио сам се у то.

    ОдговориИзбриши
  9. НСПМ је објавила текст под насловом "Истине и лажи поводом случаја Кушнер и Жута Кућа".Ако и кренемо од претпоставке да он ништа нема са Жутом Кућом,бранити људску нулу,ништарију,битангу и злочинца какав је Кушнер,Рада Трајковић је показала право лице.Више не мора ништа да каже.Овим назови демантијем је све рекла о себи.

    ОдговориИзбриши
  10. МИ НАМЕ ИС МЦЦАРТХИ из Лас Вегаса
    Можете наћи времена да прочитате пажљиво.
    Као што сви знамо Индија је број један у свету у смислу
    МАГИЈА тако да не ИГНОРЕ
    ОВО ....
    Бити опрезан, нико те не може ПОМОЋИ из Африке или чак сугеришу како сте
    ЦАН ГЕТ ИОУР ЕКС или љубав уназад, Свједочења МОСТ Спелл тоцак ОД
    АФРИКА овде мора да се игнорише, јер су сви од њих су пријеваре Мислим РЕАЛ превара
    И од Африке КОЈЕ сам био жртва и добио сам РИППЕД хиљада
    ДОЛАРА зато што сам био тако нестрпљив да ми дати жену Тера назад након што је МЕ ОСТАВИ
    За преко 2иеарс са мојим сином 3иеарс Јерри, пријавило се 7 различитих
    СПЕЛЛ ЦАСТЕР овде из Африке, који сам упознала на овом блогу И СВЕ безуспјешно су сви питати за
    Иста ствар ПОШАЉИТЕ Ваше име Ваша ЛКС НАЗИВ АДРЕСА И СЛИКА БРОЈ ТЕЛЕФОНА ЕТЦ
    КОЈА сам изнова и изнова Дид Ит Агаин И сви су били из Африке, био сам
    Толико збуњени и ја увек био болестан због овог проблема и била сам тако
    Очајничком покушају да ХАВЕ ТЕРА до мене, волим је толико и може умрети за њу.
    ДО је пријатељ рекао ми о ИНДИА ЦРКВЕ магије НАЈВЕЋА Спелл
    ХРАМ, (цхурцх_офмагиц@оутлоок.цом) ХРАМ блацк анд вхите (Гоод анд
    Евил) у Индији, и одлучио сам да пошаљете е-маил у храм. СЕКРЕТАР
    РЕКАО МИ да све мој проблем су преко Пошто сам одлучио да контактира ИНДИЈА
    За помоћ, рекао ми је да објасним шта се догодило између мене и моје бивша супруга
    Тера и ја сам, рекла сам му све што се догодило од почетка. И ОН
    Рекао ми је МОЈ ДЕТЕ оно што сте управо објаснио ми је сада мали проблем
    То Хандле упоредити са озбиљним проблемима лекари Тхе Индиа ЦРКВЕ магије је већ успешно реализовао, јер постоје преко 3000 лекара, професора Анд Спелл ЦАСТЕРС РАДНО у цркви МАГИЦ, била сам тако
    Шокиран и сам рекао ми селф ШТА проблем би могао бити озбиљнији од овога.
    Рекао ми је шта сам морао у што краћем року, сам имао сумње у то због претходних искустава, АЛИ
    Одлучио да пробам пошто је Црква МАГИЦ СЕ НАЛАЗИ у Индији (Азија) И није Африка
    (Нигерија и Јужна Африка) Они могу бити реална и другачије. Дао сам ИХ
    50% моје поверење. ОВО је као магија и сна ТО МЕ, после два
    Дана када чаролију ЈЕ ливени, Тера БЕЕПЕД Мој телефон на око 9: ам И
    Могао да спавам те ноћи, јер стварно ЛОВЕ ТЕРА и желе леђима. OD STRANE
    7: сати наредног јутра Дала ми још пропуштен позив сам одлучио да не
    Цалл Бацк КАО сам још био на УДАРА, на око 10: САМ Тог јутра она је позвала
    И Изабрао сам СХЕ САИД можемо да видимо после посла сам рекао да тако да ЕНДЕД
    ПОЗИВ Одмах сам је са посла она ме је звао и рекао ми је требало да ИСПУНИ
    Њу, ја још био на УДАРА, гле Када сам тамо стигао, видео сам Тера вичући
    ТЕАРС ШИРОМ очи и рекла ми је мој муж, тако ми је жао
    Одмах сам је загрлио и пољубио КОЈИ сам пропустио свих ових година.
    СВЕ захвалим Тхе Индиа ЦРКВЕ магије. Ако сте мушкарац или жена ЧИТАЊЕ
    Ово и пролазе кроз сличне проблеме као моја или потпуно другачији проблем, не пропустите
    КОНТАКТ овај велики храм. Он је заиста заиста ПРАВИ СПЕЛЛ ЦАСТЕР.
    Неке услуге рендеред ин Тхе Индиа ЦРКВЕ МАГИЦ
    (1) Ако желите вратити ваш ек.
    (2) Да би излечили ХИВ / АИД или сродно болест
    (3) Желиш да се промовише у вашој канцеларији.
    (4) Желиш жене / мушкарци покренути после тебе.
    (5) Ако желите дете.
    (6) Да ли сте извођач радова и желите да освоји уговор
    (7) Желиш да везати вашег мужа / жену да буде
    Иоурс Форевер.
    (8) Ако вам је потребна помоћ духовно.
    (9) Како сте били преварени и желите да се опорави сте изгубили новац.
    (10) Заустави Развод
    (11) Позивање на пари Ритуал
    (12) Да бисте проверили да ли ваш љубавник је стварно на мрежи
    (13) Да бисте проверили да ли ваше онлине кредит је стваран
    (14) К буде врло бриљантан
    (15) Ако сте у потрази за добар посао
    (16) Ако сте стари и желе да изгледају младо
    (17) Ако желите да будете слободни од претњи чаролије регрутовање у Африци
    (18) Ако вам је потребан снажан талисман контролер, да командују људи
    И још много тога..
    Е-маил ... цхурцх_офмагиц@оутлоок.цом
    Сајт: хттп://цхурцхофмагициндиа.симплесите.цом/

    Email... church_ofmagic@outlook.com
    Website: http://churchofmagicindia.simplesite.com/

    ОдговориИзбриши
  11. Здраво пријатељи, то ће бити себичан ми не да поделим своја сведочења са вама, то је радио за мене, тако да сам чврсто вјерујемо да ће радити за вас, Молим вас немојте их игнорисати или прође без читања овог и кликом на сајту испод. Његова неће помоћи само кликните на линк испод и посетите сајт. Знам да никада нећу зажалити прегледају веб сајт. Сајт: хттп://цхурцхофмагициндиа.симплесите.цом/
    Email... church_ofmagic@outlook.com
    Website: http://churchofmagicindia.simplesite.com/

    ОдговориИзбриши
  12. Др.Агбазара је одличан човек, овај доктор ми помаже да вратим свог љубавника Јенни Виллиамс који је раскинуо са мном пре годину дана са својим моћним правописом и данас ми се враћа па ако вам је потребна помоћ, контактирајте га на емаил: ( agbazara@gmail.com ) или ВхатсАпп ( +2348104102662 ). И ријешите свој проблем као ја.

    ОдговориИзбриши
  13. Имате ли проблема са љубављу живота? Аргументи, несклад? Јесте ли ви и ваш љубавник назвали да сте престали или размишљате да прекинете везу? Врло често се ови проблеми могу поправити и све што је потребно је експертиза некога ко зна како да помогне. Можемо вам помоћи да поправите ваш однос! инфо!
      Е-маил; templeofanswer@hotmail.co.uк,
    цалл / вхатсапп; +234 (815) 54 25481

    ОдговориИзбриши