субота, 6. март 2010.

„Јер гдје је много мудрости, много је бриге..."

Када је Србија доласком нове владе своју спољну политику угурала у лаконску формулу - И Косово, и Европа, код многих је то изазвало здраву скепсу. Што је и логично - борити се за повратак одцепљене аутономије, тежећи истовремено да се придружите онима који отворено иступају у подшку њене независности помало је чудно. Ипак, и МИП Србије, и председник, чак нересорни министри у један глас уверавали су јавност да нико у ЕУ не поставља Србији услов да призна независност Косова као својеврсну „чланарину" за ступање у ЕУ. Убеђеност првих лица државе чак код највећих евроспектика почела је да изазива сумњу - можда они знају нешто што ми не знамо?
Како се испоставило, знају. Знају да водеће земље Европе, које су признале Косово као државу, притискају и притискаће Србију, тражећи од ње „конструктивни" прилаз питању. И ево на какав начин. Прво лака паљба из малокалибарске пушке - амбасадор Немачке у Београду Волфрам Мас изјављује да „добра регионална сарадња у духу добрих међусуседских односа спада у предуслове за улазак у Европску унију, а за нас Косово јесте сусед Србије!. Затим у бој ступа тешка артиљерија: министар иностраних послова Француске изјављује у Приштини да ће „Косово и Србија једног дана бити у Европској унији као две независне државе". И, на крају, интерконтинентална ракета: из САД, истина, за сада још не на званичном нивоу, долази упозорење да „Србија није толико значајна да би имала право вета на развој и напредак других држава овог подручја". Не може бити јасније.

Све то, као што је и требало очекивати, завршило се скандалом. Српски министар иностраних послова Вук Јеремић, саслушавши „пријатељске" препоруке западних колега одговорио је свима у исти мах: „Они који заговарају то повезивање полазе од погрешне претпоставке да би Србија, уколико би била постављена пред избор Европа или Косово, изабрала Европу. То се не би догодило".

Ту би евроскептици могли да се обрадују и, узахнувши са олакшањем, да кажу - сада је све јасно, на првом месту је Косово, а тек после евроинтеграција!

Смета само чињеница да нема никакве гаранције да је министар изрекао државни став, већ своје лично мишљење. Зашто? Зато што унутар земље ово питање је било постављена на парламентарном нивоу - лоберал-демократе су затражиле од владе да прецизира - Да ли Јеремић тако мисли као приватно лице или ипак као државни званичник?

Време ће показати. Али посматрачи са противничког крила, да га назовемо патриотским, стичу утисак да је министар Јеремић једини такав у влади. Бар неко.

36 коментара:

  1. За сваку похвалу!

    Један актуелан догађај ме је потсетио на дело премудрог Еразма Ротердамског чији наслов почиње са речју Похвала .......Наиме једна је породиља хитно пребачена због компликација из Новог Сада у Београд где је порођај, хавала Богу успешно окончан. Особље болнице је је срећним родитељима саопштило да услуга кошта 56000 динара. Испоставило се да није закључен међудржавни уговор између „Републике Војводине“ и Републике Србије о здравственом осигурању. На част и Пајтићу и Тадићу, да не говоримо што је појава у складу са Националном стратегијом Р Србије за подршку наталитету. Срећом на помолу је припрема Геј – параде па ће актери оваквог просперитета државе моћи гордо да промарширају Београдом. Како ће их раздрагано пучанство поздравити не зна се...

    ОдговориИзбриши
  2. На сајту гласа русије на српском језику, постављене су вести од 03.03. тј од пре три дана. Пошто немам могућности да у време емитовања слушам вести на гласу Русије, то уреднике молим да поставе МП3 фајлове за последња три дана.
    Што се Јеремића тиче, када почне да дела онако како прича, онда ћу му и поверовати. Овако ништа му не верујем јер су му шефови у САД, а газда тј локални шеф и управник Србије је у једној амбасади из ул. Кенза Милоша. Једини стварни заштитник српског народа је руска војска, а од српске војске је остала само једна чета каплара да чисте ципеле Американцима.

    ОдговориИзбриши
  3. Хвала на упозорењу за дневнике - решићемо то у најскорије време

    ОдговориИзбриши
  4. Честитам почетак серијске производње "летећих тањира" ипак недостајаће ми сласт мистерије.
    Није спорно да је господин Јеремић школован човек, није спорно ни да је из редова владајуће коалиције, на први поглед једина светла тачка. Али и поред тога што не знам да снесем јаје знам шта је мућак: надам се да ће „здружена западна артиљеријска бригада“ опростити Јеремићу и Тадићу димну завесу која треба да сакрије 1.- зајам Србије да гради заједно са пријатељском Бугарском Набуко за амерички рачун, 2.- зајам Србије за изградњу Турске рафинерије у Смедереву, 3.- осамостаљење Нишког региона између осталог и изградњом зимског центра на Старој Планини где ми имамо жичаре а Бугари хотеле, 4.- усвајање и примену Закона о националним саветима националних мањина (применом закона проводи се селективан попис који треба да докаже да су Срби у грађанској држави у мањини као већински народ). Наиме мањине имају довољне погодности да ће се људи изјашњавати руковођени се преживљавањем. Пре овог закона због повољности за Бугарске грађане у Нишу је издато 75000 пасоша Србима, а онда је под притиском Бугарске уведен испит из језика, независна телевизија за мањину и тако за неких пет година створисмо позамашну мањину коју „штити“ Бугарска влада. Биће да су мешетари у Србији дошли на идеју „да оружје расклопе да би га лакше прошверцовали“ (народу испод носа) до свршеног чина.

    ОдговориИзбриши
  5. Велизар Малешевић8. март 2010. 03:01

    Поштована Ксенија,
    Игроказ је у питању.
    Улоге су давно подељене.
    Дупљаци су на сцени.
    А све по стереотипном моделу "доброг и лошег полицајца".
    Јевтина је то политичка представа у марионетском политичком позоришту.
    Председник Србије и Влада су кооперативни према својим евроатлантским менторима, а као једино министар иностраних послова "искаче" из те схеме и "храбро, патриотски" брани КиМ.
    А онда дође један трећеразредани споуксмен из убоге аустријске провинције Илирије, именом Јелко Кацин, у улози такозваног известиоца ЕУ за Србију и прекине ову тугаљиву представу за домаћу српску употребу, те јавно саопшти својим надређеним у Бриселу : ма ништа се не бринити, опет ће нам по 101. пут Тадић потврдити да се момак занео и да то није званични став Србије. Радимо даље, идемо даље у закулисном признавању независности КиМ и даљем територијално комадању Србије - само нас оставите на власти до краја мандата. Ви који сте нас на власт и довели и којима дугујемо све.
    Све је то бедни симулакрум који више
    не заслужује ни Вашу, а ни пажњу Гласа Русије.
    Ово пишем добронамерно, као што Вам и Максимовић добронамерно и таксативно указује, шта вазали у Србији овим спинованим пројектом
    желе да забашуре, сакрију и маргинализују.
    А то су врло крупне ствари и конкретни докази њиховог сервилног понашања и зависничког, клијентистичког деловања према Западу, САД, ЕУ и НАТО.
    Маните се већ једном дупљака Јеремића у својим анализама -
    топло Вам и пријатељски, а ако хоћете и професионално, препоручујем, јер су посетиоци Ваши блога (ту мислим и на Ненада) политички писмени људи, који су одавно "провалили" ову мимикрију и игру сенки.
    Јер да нису они не би ишли на Глас Русије и Ваш блог, него би пратили окупиране медије и корумпиране политичке аналитичаре у Србији, који ће наредних 10-так дана да распредају о изјави Јеремића и доказују непоколебљиви патриотизам лондонског стипендисте.
    Па нисте Ви Тијанић,Бујошевић,Бећковићева, Јовићевићева, Вукадиновић... и ина менажерија сорошизма Соње Лихт и од ње пројектованих лажних суверениста и квази-независних медијских посленика, који за истог газду раде на истим
    разбојима, вешто упредајући црну вуну за овај распамећени народ.
    Додатно га залуђујући и учествујући у једном специфичном медијском, удруженом злочиначком
    подухвату.
    С најлепшим жељама и најбољим намерама.

    ОдговориИзбриши
  6. Прочитао сам текст у "Политици" у коме руски амбасадор при НАТО-у,господин Рогозин,нуди награду од милион долара ономе кому отклони сумњу да НАТО није непријатељски расположен према Русији.Јасам спреман да се кладим у свој живот да је НАТО непријатељски расположен према Русији и да има веома лоше намјере према Русији.Исто тако много не вјерујем петооктобарским пучистима.У читавој овој причи,причи око Србије,нешто не штима.Марионетски режим у Београду чега год се дохватио све је неповратно уништио.Али је тај проамерички режим и даље на власти.Било би веома паметно(сада је прави тренутак за то)поставити нека незгодна питања.Шеф српске државе је човјек који има само до пола тачну биографију.Један дио је фалсикафат.Али опет без обзира на једну такву чињеницу он је предсједник Србије.Да поставим питање:Зашто један дио српског народа у Србији затвара очи пред овом чињеницом?Ако не знају шта,како,зашто,због чега,па забога,вријеме је(КРАЈЊЕ ЈЕ ВРИЈЕМЕ)да сазнају нешто више о њему.Једном ће се отворити архиве,досијеи,документа како ко више воли ово да зове.Већ се све зна али не знају сви.ЕУ ће пропасти.Без дилеме.А у будућности од будућих српских покољења могу бити постављана незгодна питања.Рецимо:Тата или Дједа,Мајко или Бако-зашто ми нисте испричали то и то?Зашто ја нисам знао ово или оно?Ово што ћу сад да напишем је сасвим искрено да искреније бити не може.Да којим случајем имам право гласа у Србији и да сам ја неки тамо ТОПОЉ који је насјео на причу о "бољој будућности" и НАТО бајци(што није могуће ни теоријски у реалном животу) и да сам гласао за Бориса Тадића,послије сазнања након извјесног времена које и штаје тај човјек,мене би пекла савјест вјероватно до краја живота.Било би ме срамота земље по којој ходам.Овим ћу и завршити.Мислим да сам довољно рекао.

    ОдговориИзбриши
  7. Само да нешто коригујем.У реченици из претходног коментара "Исто тако много не вјерујем петооктобарским пучистима",треба да стоји-Исто тако ништа не вјерујем петооктобарским пучистима.Ама баш ништа.Кроз ову ријеч "много", испада да им можда нешто и вјерујем.Не,не вјерујем ништа.Извињавам се,али веома брзо куцам па је понекад рука бржа од мисли.

    ОдговориИзбриши
  8. Лепшем делу Гласа Русије желим срећне тренутке са вољенима и да Вам се све жеље испуне како Бисте и даље блистале у пролећној зори источног хоризонта.

    ОдговориИзбриши
  9. Поштована Ксенија!!Вама и Вашим колегицама са Гласа Русије желим срећан осми март.И овај и наредне провели у здрављу,срећи и весељу.

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман9. март 2010. 12:27

    Ne zavaravajte nas i vas Vukom Jevrejcicem!
    Pa kao da bi ja vama raspredao pricu o Cubajsu i Gajdaru kao "ruskim patriotama"!
    Nismo valjda pali s Marsa,Sabaka Jevromcic je bas onaj koji se svojski nudio da Srbima umesi "slatku oblandu" zbog lakseg gutanja kosovske pilule(Srdja Trifkovic)...Na tome je dosada,sjajno radio i odglumio(vi znate da je Tito Srbima nametnuo glumu i glumce za vjeki vjekov,Prle,Tihi,Valter,Tadic,itd)
    A,kao sto nas uce "Protokoli sionskih mudraca",uvjek moraju imati dve "strane",njihovu "poziciju" i njihovu "opoziciju",a sve je to Sinedrion...

    ОдговориИзбриши
  11. Поштовани анонимни господине,
    прочитавши Ваш коментар имала сам осећај да једноставно вичете. Нема потребе. Вук Јеремић није једини патриота у Влади, већ једини човек који у овој Влади има смелости да каже да му је Косово прече од Европе. Није реч више ни о слаткој обланди, ни о покушајима да се неко превари - нико никога не вара, сви су јасни - ма какво Косово, ми би да школујемо децу у Европи. И тај став је све популарнији у друштву. Погледајте неготинске изборе.
    У овој ситуацији оно што говори Јеремић, и што је потврдио још и на РТС-у, не само да није популарно у редовима његове странке, већ га и у народу све чешће пореде са Коштуницом. У негативном смислу.

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман9. март 2010. 13:57

    Postovana gospodjo Ksenijo,imate pravo!
    Ali Vas ipak pozivam na sajt www.srpskapolitika.com ,kako bi mogli da zajedno procitamo clanak o skandalu povodom "lobiranja" u SAD.
    O kome se radi? Pa mi o vuku,a Vuk na vrata!

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман9. март 2010. 14:15

    Postovana Ksenijo,pa zar Vam nije jasna njihova tehnika "mekog ratovanja" i uzasno ispiranje mozga koje oni vrse u Srbiji i Rusiji?
    Nas vrsni strucnjak,pukovnik Svetozar Radisic je mnogo vrednih knjiga napisao o tome...Kao i vas general Leonid Ivasov...
    Naravno da raja vapije za Evropom,drukcije i ne moze biti u totalitarnom sistemu "mekog tipa",tu nikakav Jeremic ne znaci apsolutno nista.
    Njegova uloga(rola)je "zasladjivanje" i "stelovanje"-"pokrivanje" izrazito prohrvatskih i proalbanskih akcija "srpske" Vlade.
    Jer,kao sto rekoh,u mekom tel(aviv)izijskom totalitarizmu,mora postojati privid "demokratije",opozicija ili barem(kao u slucaju Jeremiceve role)privid divergentnih misljenja u jednopartijskoj(zutoj)drzavi.
    Ili gresim?

    ОдговориИзбриши
  14. Ипак бих предложио да Вука Јеремића оставимо за крај - много је муштерија далеко заслужнијих од њега да им се траг прати смрдометром. Нико не помиње Вука Драшковића чији је допринос немерљив при отцепљењу Црне Горе, па ето повампирио се у Неготину пошто је преболео "Расиме спаси ме" вирус и то јуначки остао на ногама на политичкој сцени Србије. Нико не помиње Раду Трајковић која се жива искида од сикирације што јој зли језици куде вољеног Кушнера. Ко је њих васпитавао? О чијем су се трошку бесплатно школовали и лагодно живели своје полтронске животе. Медији су чудо - нико не помиње колико су она четворица инкасирала да створе "независну Војводину" а сви трубе о неких 7000 евра које је "протраћило" министарство спољних послова.

    ОдговориИзбриши
  15. Jeremic je najobrozavaniji politicar u Srbiji i bivsoj Jugoslaviji.
    Njegovo vreme dolazi.
    Steta je sto nije najuticajniji u Srbiji.
    Jeremic je pragmaticar-On zna da je Rusija najperspektivnija drzava 21 Veka -iskreni prijatelj Srbije i glavni Stub srpske diplomatije.
    Prezaduzena-samogenocidna-nekonkurentna -Energije gladna EU je pred raspadom -posle raspada EU ce ojacati ruski uticaj u Srbiji i na Balkanu.
    Nova hrvatska elita je proruski orijentisana.
    Srbija treba da udje u Uniju Rusije-Belorusije-Kazahstana-Ukrajine-da prihvati rublju kao zajednicku valutu-i da formira zajednicku Armiju.

    ОдговориИзбриши
  16. Лијепо је господине Максимовићу што поменусте неке од тих "заслужних" муштерија.Трајковићку сам управо ја поменуо у претходном Ксенијином тексту "Јупитер се срди".Али ономе коме треба посветити посебну пажњу и истраживање је жути Сакашвили.Док његова права биографија не исплива на површину са свим доказима,никада ништа неће бити од Србије.Имам неки утисак(исправите ме ако гријешим)да једном дијелу народа у Србији и није битно које он заправо.То је заправо највећи проблем Србије.Господин Путин је Русију "патриотизма" ала Трајковићка,Кандићка,Бисерко,Тадић,Јовановић,Ковачевић-Вучо одавно ријешио.Ограничиш им рад,односно стрпаш их у мишју рупу и проблем ријешен.Велику помоћ господин Путин има и у руском народу.То је огромна предност.Руски народ препознаје оне који чине добро Русији.Не воле Руси "патриоте" типа Вајнштајн-Каспарјан,који додуше и није Рус него пола Јевреј пола Јермен.Ријеч је о Каспарову,битанги која тежи повратку у деведесете и који је носталгичан за Јељцином.А са друге стране,оваквих попут Вајнштајна,пуна је Србија и ником ништа.Соња Бисерко,Наташа Кандић,Борка Павићевић,државни секретар Марко Караџић,шеф српске државе(СРПСКЕ ДРЖАВЕ НАЖАЛОСТ),Чеда прашак,Жарко Кораћ,Весна Пешић и гомила других ништарија из ове или сличне колоне.А народ ништа.Само ћути.Људи са свију страна свијета(честити људи који схватају позадину свега што се Србима догађа)апелују да се неизгласа резолуција о Сребреници.Кога брига за то у Србији?Европа нема алтернативу,јелте.Е у томе је разлика руског и српског народа.Руси воле своју домовину а Срби своју ниподаштавају на сваком кораку.Та Трајковићка коју поменусте је српска национална срамота.Даје једина,било би лако.Трајковићки је нажалост пуна Србија.Са оваквом Србијом,Србијом којом влада олош,Русија треба да прекине све односе док се власт не промјени.Руси су гинули за Србију.Србију није ослободио "дјечак са Сутле" и некакви партизани.Србију је ослободио руски војник.Ова данашња тзв.европска Србија се Русији "реванширала".Продавала је диктаторском режиму у Тбилисију оружје којим су убијани Јужноосетини и руски мировњаци.На постсовјетском простору отпораши из Србије су палили скупштину у Кишњеву,гулили наранџу у Украјини,бавили се узгојем ружа у Грузији.Једном ријечју срамотили Србију,њену историју и наше славне предаке.То је данас Србија нажалост.А српске овце ћуте ли ћуте.И док ћуте нека од Бога неочекују ништа.

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман10. март 2010. 14:42

    Gosp. Topolj,molim vas da imate vise razumevanja za nas Srbe.
    Nije nam lako,vec vekovima nam latini ispiraju mozak i sole nam pamet,nabijajuci nam sve moguce i nemoguce komplekse inferiornosti!Pa u kojoj drzavi uopste postoji B92 i ostale uzasovizije?!
    Tako da i jedan(bedan)Vuk u nasim ocoravelim ocima delije kao veliki nacionalpatriota...
    Procitajte o njemu i njegovim rabotama na sajtu www.srpskapolitika.com ,poucno je svakako.

    ОдговориИзбриши
  18. Анониман10. март 2010. 14:46

    Gosp. Maksimovicu,nema tu musterija prvog i drugog reda! Nikakve razlike tu nema izmedju Francetica i Pozderca,pa oni su ljubavnici jos iz skolskih dana.
    Svi oni deluju sinhronizovano,po vatikansko-kaubojskoj himni.
    Jedino sto moraju prividno delovati rastrkano i podeljeno,radi boljeg scenskog efekta!
    Gazda i generali su oduvjek isti i nepromenjeni...

    ОдговориИзбриши
  19. Господине мени не могу да исперу мозак.Како год да наступе,било преко Б92,преко РТС-а,Блица,Политике и осталих жутих медија,нема ни теоријске шансе да мени предоче да је будућност на Западу а да зло долази из Русије.За друге не знам.Што се Јеремића тиче,знам да је чукунунук Мурат-аге Поздерца,владара цазинске крајине у вријеме док је отоманско царство полако било на заласку.Нурија Поздерац,који је погинуо на Сутјесци и био први потпредсједник АВНОЈ-а је Јеремићева лоза са мајчине стране.Уз Нурију,ту су још Хакија,Хамдија и Сада.Ако фали још неко допуните.Сада је била директорка прве београдске гимназије.Удана за дипломату Шерифа Буљубашића.Из тог брака рођени су Сена,мајка господина Јеремића и Сеад бивши оперски пјевач.Сена се удала за Михајла Мишка Јеремића и добили су сина Вука.Један од браће Поздераца(Хамдија)био је оптужен да је дубоко упетљан у аферу "Агрокомерц".Е сад дали дјелују сихронизовано,то најбоље зна руска обавјештајна структура.Ја знам да Русију нико није узимао у уста све до уназад пар година.Ни министар Јеремић.Шта га је овако напрасно промјенило(ако је)заиста не знам.Углавном све што Србију везује за Русију мене веома радује.Ако само нешто има и најситнију дивергенцију,јасно је одакле вјетар пуше.Ако хоћете моје лично мишљење,вјерујем само и једино Русији.Данашњој Србији,Србији у коме је устоличен предсједник са лажном биографијом,не вјерујем ама баш ништа.О прозелитизму у СПЦ да и не причам.Најбољи примјер је прогон српског Фотија,епископа Артемија.Да не улазимо у неке дубље расправе.

    ОдговориИзбриши
  20. Анониман10. март 2010. 18:21

    Samo da dodam,osim Francetica i Pozderca,ima takvih(sa skrivenim biografijama)tusta i tma i u vojsci,i u crkvi.
    Dovoljno je samo pomenuti razbijaca i raskolnika Zorana Jevtica(alijas "umirovljenog vladike Atanasija"),bliskog rodjaka srbomrske Zeljke Jevtic iz "Blica"(Dojce,Dojcland)...
    Uostalom,svakom razumnom Srbinu i Rusu,samo prezime JEFTIC ili JEVTIC,JEREMIC ili JEVRIC,sasvim dovoljno govori.
    Vladika Artemije je srbski Makarios!

    ОдговориИзбриши
  21. Прво ја нисам анониман него имам име и презиме и носићу "свој Крст" док будем могао - за сад могу. Друго нису сви исти - неки имају дугачке уши, па руководиоце разликујем према сабраним неделима по личној карти. Треће није упутно све за свашта и у свако доба нападати него изразити тежиште, економисати снагама и не стварати непотребна непријатељства. Кад имаш мало снаге а много непријатеља најбоље прођеш ако ти одабираш непријатеља, време, место и начин борбе. На крају чувајте овај Блог јер то је најбоље и једино место одакле се може посматрати излазак сунца. А шта кажете јел умем да будем давеж?

    ОдговориИзбриши
  22. Прво ја нисам анониман - имам име и презиме и "Крст свој" за сада носим. Друго нису сви исти - неки имају дугачке уши па моћнике разврставам према сабраним неделима у односу на конкретну личну карту. Треће кад имаш много непријатеља а мало снага изразиш тежиште и најбоље прођеш ако ти бираш непријатеља, место, време и начин борбе. Четврто не стварам сувишне непријатеље - имам их довољно. Пето чувајте овај Блог јер то је једино место одакле се може посматрати величанствени излазак сунца. Ксенија молим Вас опростите али нисам одолео изазову да мало будем давеж.

    ОдговориИзбриши
  23. Максимовићу,
    моја лична захвалност за покушај да се дискусија врати у предметне оквире

    ОдговориИзбриши
  24. Слажем се господине Максимовићу,у потпуности,да чувамо овај блог.Ја у многим својим коментарима тврдим да је,Србије што се тиче,НСПМ једина медијска оаза у Сахари Бориса Тадића.Ипак овај блог или ако више волите "Глас Русије",далеко је испред свега и свих.Па и испред НСПМ.И баш зато,због наслова "ГЛАС РУСИЈЕ",мени је срцу најдражи.Морамо да свиједочимо истину.Ћутање не смије бити приоритет.Не вриједи увјек оно правило-"Ћутање је злато".Због тог ћутања неки су кријући се иза лажних биографија успјели да се извине оним од којих Срби чекају на извињење.И кријући се иза лажних биографија они су уништили Србију.Из дана у дан је понижавају.Ти хоће да тобоже у име српства прогурају лажну резолуцију о Сребреници,о некаквом само њима знаном геноциду.Ти су говорили да између Русије и ЕУ они бирају ЕУ.Ти хоће да Србију гурну у окриље НАТО-а.Виде,народ се побунио,па то хоће да учине потајно.Осим тога да је један дио биографије предсједника Србије лажан,свиједочи нам она народна-"Ивер не пада далеко од кладе".Тај наводни српски предсједник,ономад,умјесто са својим народом кад је највише требао да буде(због трагедије КиМ)са њим,он је био у Румунији.Имао је "преча посла".Тај наводни српски предсједник никада није посјетио Кравице и Братунац,поприште тешких злочина над Србима у БиХ.Али је зато био у Сребреници а кога је тамо представљао драги Бог нек зна.Мене и моје сународнике из РС сигурно није.Мислим да би за Ксенију и њене колеге са овога сајта био прави професионални изазов да направе једну репортажу о томе шта мисле Срби из РС о Борису Тадићу и фантомској сребреничкој резолуцији у Скупштини Србије.Зар српски предсједник може да допусти да му по држави некажњено ходају тзв.активисткиње за људска права попут Наташе Кандић или Соње Бисерко?Да подсјетим:Кандићка је била на промоцији фантомске независности у Приштини,раме уз раме са шиптарским злочинцима.Она и дан данас хода нормално по Београду.Зашто хода?Зашто није ухапшена,ако је заиста предсједник српске државе за државну цјеловитост како то говори?Ово се правом српском предсједнику неби смијело десити.Правом српском предсједнику још много тога се неби смијело десити.И да недужим даље,овим ћу завршити:Будемо ли ћутали и само причали између редова Србија ће се сузити на београдски пашалук.А ћутањем и климањем главом ми онда ништа боље нисмо ни заслужили.Свако добро и све најбоље желим посјетиоцима овога блога и наравно нашој доброј и предоброј Ксенији.

    ОдговориИзбриши
  25. Gosp. Topolj,ipak je blog Ksenije Tosic daleko ispred "umerenog" NSPM-a,sajt koji nam(kao sto dobro znate)gura prst u oko raznoraznim pisanijima Ane Radmilovic,Rade Trajkovic i ostalih "netipicnih" patriota.
    Samo predlazem da svi zajedno procitamo o najnovijem skandalu povodom "lobiranja" u SAD,tice se patriotskog ministra Vuka Jeremica.

    ОдговориИзбриши
  26. Novo,nova knjiga Tatjane Vasiljevne Graceve!
    www.russvt.ru

    ОдговориИзбриши
  27. Анониман11. март 2010. 20:27

    Branko Miljkovic'
    Balada ohridskim trubadurima

    Mudrosti, neiskusno svic'u zore.
    Na obichne rechi vishe nemam pravo!
    Moje se srce gasi, ochi gore.
    Pevajte, divni starci, dok nad glavom
    Rasprskavaju se zvezde kao metafore!
    Shto je visoko, ishchezne, shto je nisko, istruli.
    Ptico, doveshc'u te do rechi. Al vrati
    Pozajmljeni plamen. Pepeo ne huli.
    U tudjem smo srcu svoje srce chuli.
    Isto je pevati i umirati.

    Sunce je rech koja ne ume da sija.
    Savest ne ume da peva; jer se boji
    Osetljive praznine. Kradljivci vizija,
    Orlovi, iznutra kljuju me. Ja stojim
    Prikovan za stenu koja ne postoji.
    Zvezdama smo potpisali prevaru
    Nevidljive noc'i, tim crnje. Upamti
    Taj pad u zhivot ko dokaz tvom zharu.
    Kad mastilo sazre u krv, svi c'e znati
    Da isto je pevati i umirati

    Mudrosti, jachi c'e prvi posustati!
    Samo nitkovi znaju shta je poezija,
    Kradljivci vatre, nimalo umiljati,
    Vezani za jarbol ladje koju prati
    Podvodna pesma javom opasnija.
    Onesveshc'eno sunce u zrelom voc'u c'e znati
    Da zameni poljubac shto pepeo odmara.
    Ali niko posle nas nec'e imati
    Snagu koja se slavujima udvara
    Kad isto je pevati i umirati.

    Smrtonosan je zhivot, al smrti odoleva.
    Jedna strashna bolest po meni c'e se zvati.
    Mnogo smo patili: I, evo, sad peva
    Pripitomljeni pakao. Nek srce ne okleva.
    Isto je pevati i umirati.

    ОдговориИзбриши
  28. Clanak sa B-92 sa dosta komentara-verovatno interesantno za Kseniju i posetioce bloka..

    http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=03&dd=11&nav_id=416896

    ОдговориИзбриши
  29. Анониман12. март 2010. 14:35

    Jelcin-Cubajs,Putin-Medvedev,Tadic-Jeremic....

    ОдговориИзбриши
  30. Пажња, „највећи син Србског народа“ Ненад Чанак почиње парчање (регионализацију) Србије. Ваше радове – допринос његовој биографији шаљите на меил maksimovic2008@gmail.com под насловом “Штеточина”. Пожељно описати „развојни пут“, ко га учи и ко га плаћа. Најбоље ћу наградити књигом!

    ОдговориИзбриши
  31. Tadić je istakao da je ta nagrada zapravo priznanje svim građanima Srbije za predanost evropskim vrednostima

    - Države zapadnog Balkana moraju u interesu svih Evropljana biti uključene u EU, kao najuspešniji projekat mira i saradnje među narodima u istoriji. Srbija je potpuno opredeljena za mir i stabilnost u regionu, a tako i u čitavoj Evropi.

    ОдговориИзбриши
  32. Тадић је изјавио да Србија не инсистира да Ејуб Ганић буде изручен Србији - важно је да му се суди. Опет неког ослобађа приватно од злих Срба али је овога пута пропустио да се Ганићу извине због малтретирањаа (и да му замери што није више невиних побијо кад је могао).

    ОдговориИзбриши
  33. Како је једна ТВ станица покорила Грузију - а они што су од страха крепали?

    ОдговориИзбриши
  34. Tako bi i siptari na kosmetu popadali u nesvest kada bi videli nasu vojsku u pokretu,ostali bi se uputili put albanije,a boris tadic je...pa ne bih da koristim prave izraze zbog postovanja prema ostalim citaocima

    ОдговориИзбриши
  35. Пре озбиљне фрке око КиМ Амери су извели вежбу „Пронађи и спаси“ процена је била да ће Шипци пешке за Италију кроз Отранска Врата. Захваљујући „разумевању владе Југославије за Шиптарску ствар“ појавила се епидемија главобоље од Брисела до Солуна (о трошку Белгије како се 17.- то мартовски обичаји неби примили у Брислу). Поучена тим искуством ЕУ је у оквиру Евро Визије промовисала бренд „Патка на Грузијски начин“ мање људи – мање проблема! Кад фрка прође штанцају се „споменице“ споменуло се – не повратило се (гласи враџбина). Овог пута дежуран је Чеда Прашак са жућкастим медаљама: „Споменица из Грузије“ и „Споменица из Украјине“ - кај бу Амер рекел: „и њега и коња на коме је дојахао“!

    ОдговориИзбриши
  36. Анониман20. март 2010. 15:52

    Nikolić vodi, na drugoj poziciji Tadić i Jeremić

    Beograd - Trenutno najpopularniji političar u Srbiji je lider naprednjaka Tomislav Nikolić, a prate ga - deleći drugu poziciju - Boris Tadić i Vuk Jeremić. Ovo su najnoviji rezultati istraživanja javnog mnenja koje po principu tekuće trake realizuje jedna od vodećih domaćih agencija, a o kojima je Danas rs. obavešten iz apsolutno pouzdanog izvora.

    Razlike među vodećim ličnostima su minijaturne, naveo je naš izvor, i menjaju se iz dana u dan. Prema tumačenjima istraživača, odlučujući činilac da Nikolić dođe na čelo je akcija prikupljanja potpisa za vanredne izbore.
    U opciji izbora, Tadić bi prema istraživanju ipak tukao Nikolića, jer bi se veći broj sada neopredeljenih priklonio njemu.
    Za Jeremićevu popularnost karakterističnio je da dolazi ne samo iz demokratskog nego i iz konzervativnog bloka

    ОдговориИзбриши