понедељак, 18. мај 2009.

ДОЧЕКУЈЕМО ДРАГОГ ГОСТА

аудио верзија

Још од тренутка када је први тамнопути председник САД изабрао себи за потпредседника Џозефа Бајдена мучи ме једно питање: да ли је господин Обама чуо како је његова десна рука и политички гуру говорио о целом једном народу да је то „гомила неписмених, дегенерисаних децоубица, касапа и сексуалних силеџија“? А тако нешто је и заиста било, јер ничим се другим, изузев сличних „аргумената“, није могло објаснити бомбардовање мирних и снених градова једне земље у самом срцу Европе.
Уосталом, још док је био сенатор у Конгресу је добио надимак „човек без филтера“, или, како је приметио један амерички експерт, проучавајући председничке кандидате 1988. године, „Џо нема представу о томе шта је хтео да каже док то не изговори наглас“.
Свог садашњег шефа такође је наградио једним веома сумњивим с полититкоректног гледишта комплиментом, рекавши како је „Обама први Афроамериканац који јасно говори, који је бистар, који не заступа екстремне погледе и који је погодан за приказивање“. Ништа зато, Обама му је све опростио, чак га је именовао за свог потпредседника и свет ће то морати, хтео - не хтео, да прихвати.
Али, ако се речи још и дају некако прогутати, са делима је далеко теже. Зна се да је управо Бајден најозбиљније утицао на доношење одлуке о бомбардовању Југославије. Шта више, Бајден је критиковао Клинтона јер се овај није усудио да отпочне копнену операцију, тврдећи да се не треба плашити америчких жртава и да Београду треба наметнути окупацију како је то својевремено било учињено са Немачком и Јапаном. Касније, већ после отргнућа Косова од Србије, такође Бајден позивао је да се „зауставе противници новог Косова“, а саму ту канцер-државу прогласио је „првом муслиманском демократијом у свету“. На ово последње познаваоци косовских прилика одреаговали су хистеричним смехом.
И ето га сада тај човек у Београду. Долази да – а шта сте ви помислили? - „ресетује“ односе. Слично као са Русијом, коју у својој дугој карјери за шта све није оптуживао – од повратка ауторитаризму под Путином, до покушаја да у току првих шет Обаминих месеци „генерише“ међународну кризу, како би „тестрирала храброст“ новог председника. Било је и ситница у стилу – „ми ћемо натерати Русију да одговара за своје поступке и помоћи Грузији у обнови“.
А што се тиче реалних разлога посете Џозефа Бајдена Балкану, ту је све сасвим једноставно. Треба проверити стање америчких пројеката као што су Босна и Хрецеговина и Косово, и уверити се да је жеља Србије да се придружи Европској унији јача од њене неприродне везаности за део своје исконске територије. И још треба проверити шта су ти Руси замислили са својим гасоводом, како тече регионализација Србије и зашто то Београд не жури са ступањем у НАТО – ту нешто очито није у реду. И управо је из тих, радне природе разлога престоница „регионалног лидера“ - тако сами они кажу за Београд - стиснута у плану посете негде између Сарајева и Приштине.

8 коментара:

  1. Bajden -506-ti student u klasi od 688 studenata..
    Na doktorskim studijama nije znao da citira i uhvacen u plagijatu..
    Nekada je USA imala daleko bolju kadrovsku politiku..

    He graduated with a Bachelor of Arts with a double major in history and political science in 1965,[2] ranked 506th of 688 in his class.[15]

    He went on to receive his Juris Doctor from Syracuse University College of Law in 1968,[16] where by his own description he found it to be "the biggest bore in the world" and pulled many all-nighters to get by.[12][17] During his first year there, he was accused of having plagiarized 5 of 15 pages of a law review article. Biden said it was inadvertent due to his not knowing the proper rules of citation, and he was permitted to retake the course after receiving a grade of F, which was subsequently dropped from his record.

    ОдговориИзбриши
  2. Драга Ксенија, када је рекао за Србе то што је рекао, сигурно је мислио и на Русе, само није смео да каже.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман19. мај 2009. 05:37

    Добро Ксенија,да причамо "клар текст"...Нико није Обаму изабрао...већ га је билдерберг група довела на место "председника"...према томе он у "политици" има блогерски статус,као ти или ја...С друге стране драго нам је да се МАЈКА Русија пробудила и да напредује...и да се брине и о својој далекој деци...Разлог напада на Србе јесте обезбеђивање сигурне позадине када крену на Русију,јер су увидјели да овакав начин живота могу САМО да си обезбеде ако нам МАТИЦУ Русију опљачкају...Али,хвала Богу Русија је превелик колач,чак и за већ споменуту групу...Поздрав сестри православној...

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман21. мај 2009. 05:17

    Pa Ksenija
    Isprovociran sam i morao sam da ti pisem.
    Neposredni povod je Bajdenova poseta Beogradu.
    Pa konacno posle dugi niz godina pritiska nad Srbiju, moze da se kaze da je Srbija na dobrom putu da kapitulira i postane sluga interesima
    SAD-a(Jos jedan Balkanski Janicar).
    Samo da ti kazem nemoj za to da okrivljujes
    obican Srpski narod, on je desetak godina odoljevao strahovitom Americkom pritisku.
    Da potsetim da je i osamdesetak dana odoljevao napadima najmocnije svetske vojne masinerije,
    sam opkruzen i sa nekakvom malodusnom podrskom koja nije znacila skoro nista.
    Hocu posebno da ti naglasim da je glavni cilj bio "Unistiti Ruski uticaj na Balkanu i Evropu".
    A kako se stvari odvijaju mogu nerado da priznam
    da ce na kraju cilj biti postignut.
    Mi mozemo da pricamo i filozofiramo do mile volje ali to nece promeniti sadasnje stanje.
    Sada se pitas ko moze to da promeni, pa da ti kazem direktno i bez uvijanja:


    Председатель Совета Безопасности Российской Федерации
    МЕДВЕДЕВ
    Дмитрий Анатольевич Президент Российской Федерации
    Постоянные члены Совета Безопасности Российской Федерации
    БОРТНИКОВ
    Александр Васильевич директор Федеральной службы безопасности Российской Федерации
    ГРЫЗЛОВ
    Борис Вячеславович Председатель Государственной Думы Федерального Собрания Российской Федерации
    ЛАВРОВ
    Сергей Викторович Министр иностранных дел Российской Федерации
    МИРОНОВ
    Сергей Михайлович Председатель Совета Федерации Федерального Собрания Российской Федерации
    НАРЫШКИН
    Сергей Евгеньевич Руководитель Администрации Президента Российской Федерации
    НУРГАЛИЕВ
    Рашид Гумарович Министр внутренних дел Российской Федерации
    ПАТРУШЕВ
    Николай Платонович Секретарь Совета Безопасности Российской Федерации
    ПУТИН
    Владимир Владимирович Председатель Правительства Российской Федерации
    СЕРДЮКОВ
    Анатолий Эдуардович Министр обороны Российской Федерации
    СОБЯНИН
    Сергей Семенович Заместитель Председателя Правительства Российской Федерации - Руководитель Аппарата Правительства Российской Федерации
    ФРАДКОВ
    Михаил Ефимович директор Службы внешней разведки Российской Федерации

    Kranje vreme je da ovi ljudi naprave nekakav operativan plan. U protivnom bolje da ne iznosim sta dalje sleduje.
    Nesto bih te zamolio, imeno ja ne umem da pisem
    Ruski, pa ne bi bilo lose da ovaj moj dopis prevedes na Ruskom i dostavis ga
    "Совет Безопасности РФ"
    iskreni pozdrav
    Ceder

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман22. мај 2009. 00:13

    Посета БАЈДЕНА Србији.
    Био је у Србији ,,драги гост,, подпреседник САД Бајден.Морам Вам описати како је изгледао ,,срдачан дочек драгог госта из САД,,. Срби радо дочекују госте и познати су као гостољубив народ. ,,Драгог госта из САД Бајдена,, дочекале су празне улице. Нико није махнуо, нико се није насмејао, где је пролазио градске улице су биле сабласно празне. Остале улице су биле пуне људи који су носиле слике председника ПУТИНА. Да добо сте прочитали Путинове слике. Људи су копирали Путинове слике и на њима исписивали ОН ВАС ГЛЕДА, ТО ЈЕ НАШ БРАТ, ТО ЈЕ ПРИЈАТЕЉ и слично. Поред тога поручивали су класични дочек амера у свету па и Београду ,,GO HOME,,.Вероватно из обезбеђења Бајдена давали су његове слике пролазницима, и као да су биле отровне, одмах су завршавале на улици и биле гажене. Децу из школе су одводили родитељи да их неби из школе извели да ,,дочекају драгог госта,,. И деца су палила заставе САД које су им дали да дочекају Бајдена. То је био мали број деце уз свечани строј војске. Милиционери су окретли главу да не виде паљење застава САД. Говор о пријатењству Бајден је могао да изговори на конференцији за штампу а отказао је да посету парламету и ту да га одржи. Дакле на улицама Београда нико, Бајден несме доћи у парламент, то је дочек његов у Србији. Сада говоре да је из разлога безбедности био Београд празан. Прецењује се господин Бајден, срби су изабрали Надвојводу Фрању Фердинада 1914. па није Бајден његов ниво. Срби пазе до нивоа и свог угледа. Толико да знају Амери колико су вољени у Србији.
    Митар

    ОдговориИзбриши
  6. @Ceder,Обрадовало ме ово ваше писмо које је директно и садржи суштину проблема. Ја сам исто тако на неки свој начин покушао да укажем на проблем о коме Ви говорите, али нисам добио одговор који би мене задовољио. Мене такође конкретно занима када ђе руска дипломатија, службе безбедности створити ону политичку елиту у Србији која ће знати да се бори за интересе руског и српског народа. Ето примера како то Амери раде, једноставно доведу њихове на власт (ПУЧОМ- за шаку долара) и спроводе своју политику. Ту и тамо инсталирају својих неколико телевизија, отму неколико капиталних предузећа и около причају како то они улажу у Србију, и ствар је решена. Мене брине та пасивност коју Русија има према Балкану. Када би наш цар дошао у Србију да посети свој народ, мислим да би се скупило милион људи да га поздрави. Сами би се организовали ако неће ова издајничка власт да нам помогне. Није овде Америчка политика и дипломатија јака зато што је она стварно таква, него је то зато што их Русија пушта да раде то што раде. Добили су неколико шамара у Грузији и могли смо видети како су прошли. На један мали миг руског цара, српски народ би се колико сада дигао и сменио ове издајнике са власти. Када је ТО (бољи назив и не заслужује) зло дошло у Србију, на лицима обичних пролазника сам осетио као да се тренутно одвија нека велика сахрана у Србији којима сви ми присуствујемо. Очекивао сам да ће Русија енергичније да учествује у политичким играма на Балкану, а и ако треба да пошаље своју војску у Србију, иако се томе можда противи ”политичка” елита. Народ би их оберучке прихватио. Нека пошаљу униформе, а има ко ће да их носи. Подржавам свако слово и реч које је написао Ceder. Да се разумемо, пишем ово онако како видим ток догађаја али не морам бити у праву, јер можда ја не видим неке процесе који се одвијају, па можда права утакмица тек следи. Драга Ксенија, надам се да ће Ваша жеља да проблем предочите онима који се налазе на списку уродити плодом.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман24. мај 2009. 15:48

    Nenade hvala ti na podrsku,
    mozda ce ova nasa dva pisma uspeti da probude
    medveda , na kraju krajeva Rusija se ne brani
    samo iz Moskve.
    Hitno i neophodno je zauzdati strane obavestajne
    sluzbe (Mi-6,CIA) koje su se mnogo razmahnuli
    u Srbiji. Rusija to moze, razume se uz svu podrsku
    srpskih patriota. Ja bih se licno stavio rado pod Rusku komandu .
    Iskreni pozdrav Kseniji i svim Srpskim patriotima.
    Ceder

    ОдговориИзбриши