петак, 24. јул 2009.

БАЈДЕН У ТБИЛИСИЈУ: ПРВА ЉУБАВ ЗАБОРАВА НЕМА

Настављамо да пратимо посету подпредседника САД суседним Русији земљама – Украјини и Грузији. Како је то било у Кијеву размотрили смо јуче. Данас путујемо у Тбилиси.
Како укопати чак и најискуснијег политичара? Приредите му сурет са децом-избеглицама из ратне зоне. Ако је у питању Американац, побрините се да деца из осетинских села још и бриљантно говоре енглески. И све ће вам успети, чак и ако се презивате Сакашвили.
Тако се десило и са подпредседником САД Џозефом Бајденом. Саслушавши списак дечијих недаћа и жеља, међу којима је навећа да се врате својим кућама, Бајден је био дирнут у само срце. „Америци се никако не свиђа оно што је учинила Русија, али то не значи да са њом треба прекинути разговор. Када с неким не разговараш, онда је једини излаз – рат. У већини земаља народ је добар, али, можда, нису тако добри лидери“ – рече Бајден деци и настави: „САД могу да кажу целом свету да ми стојимо поред вас, и да ако они, Руси, не испуне своја обећања, то ће бити њихов проблем“. Али, подвукао је подпредседник, „Русија је за почињено платила високу цену – дипломатску, имам у виду. И оне земље које су јако подржавале Русију сада говоре о њој ружне ствари. Русија је сама себе изоловала.“
А даље је настао ефекат сусрета са народом у току предизборне кампање, када за одржавање тонуса разговора почиње да се користи тешка артиљерија. Већ сав у ватри свог говора, Бајден саопштава деци како Русија жели да економија Грузије буде слаба. „Она каже, - наставља Бајден - да ви немате будућност, и да то није демократија, да је демократија неефикасна“. И саветује да учвршћују економију, јер тада ће, наводно, и отцепљене републике пожелети да се врате у састав Грузије.
Оставимо по страни питање шта ће помислити они „не баш тако добри лидери“ у Кремљу и нашој, московској Белој кући. Ако затреба – неће обратити пажњу, ако нађу да може да се искористи – подсетиће га. Али све остало, посебно суманута идеја да Русија жели крах грузијске економије – то је већ из области распиривања међунационалне мржње, с тим да се трују будуће генерације. Сумњам је да је управо то од Бајдена тражио тамнопути председник Обама.
Узгред, лирских одступања је током ове посете било далеко више него у Кијеву. Рецимо, у Тбилисију он је отворено подржао ступање земље у НАТО. Смешно. Осим озбиљних проблема са сопственом територијалном целовитошћу, као и нерешених конфликата са суседима, Грузију још одликује и дуготрајна и нерешива унутарполитичка криза. У поређењу са њом Украјина делује као идеалан кандидат за чланство у НАТОу.
Уосталом, у ништа мање патетичној атмосфери, на вечери коју му је приредио Михаил Сакашвили у новој преседничкој резиденцији, и где је био представљен мајци председника, Бајден је ипак допустио себи да испољи мало своје чувене ироније. Посаветовавши председнику да „слуша маму“, пошто и он, - као подпредсеник САД - још увек тако поступа, Бајден је самој мами препоручио да се побрине за сина. „Он нам је јако потребан и он је јако важан човек за нас“ – додао је Бајден, чиме је вероватно јако растужио грузијску опозицију. Сакашвили, без обзира што му је заиста неопходна појачана мајчинска брига, Вашингтону је још увек потребнији од свих тих опозиционара. Можда то и није лоше, јер опозиција би могла коначно да престане да се држи за америчку сукњу и да предузме неке напоре уз ослонац на сопствене снаге. А ако грузијски оппозиционари још нису спремни да до краја у то поверују, онда још једна препорука подпредседника САД, истина, грузијској деци: „Нека вам служи као пример паметни и талентовани председник Грузије“.
Али све су то речи, које потресају само ваздух. А што се тиче изјаве Бајдена у парламенту Грузије о томе да САД раде на „одржавању грузијске војске у радном стању“, то је већ донело конкретне резултате. „Грузија се спрема да ступи у НАТО, а, као што знате, један од основних услова за ступање јесте наоружање, које одговара стандардима Алијансе“ – рекао је представник Стејтдепартмента САД Филип Кроули, одговарајући на питање о молби грузијског председника да му се пружи војна помоћ. Ето вам и ресетовања односа са Русијом.
А сад, по традицији, да покушамо да упоредимо посету Бајдена Тбилисију са његовом недавном балканском турнејом. Ма нема ту посебно ни шта да се пореди – иста патетична фразеологија ко на Косову. Тамо је Бајден говорио о неповратности косовске независности, о дугом и болном путу до ње и о етничким чишћењима којима се подвргавао слободољубиви албански народ на том путу. Тамо, у Приштини, уручили су му Орден слободе, а у Тбилисију награђен је орденом Светог Георгија. И – наравно – деца, све са цвећем и сузама радосницама. Дакле, сад знамо - ако крене код нас, за Москву, треба пажљиво да промислимо сву спољну атрибутику. Можда тако и нађемо заједнички језик.

37 коментара:

  1. Анониман24. јул 2009. 18:58

    bolje da su mu u pristini urucili orden sa teroristickom zvezdom prvog reda...a siguran sam i u tbilisiju...toliko su zaslepljeni svojom moci, svojom politikom da ne vide da im jos krv curi niz usta

    ОдговориИзбриши
  2. Када је Обама допутовао у Москву,био сам неизмјерно срећан што је руска јавност тој посјети придала значај као деветој рупи на свирали.Државни информативни канал "ВЕСТИ"његовој посјети није придао ништа већи значај него ли обичним вијестима из свакодневног живота.Нешто већи простор Обаминој посјети дат је када је била заједничка конференција за штампу са предсједником Медведевом.Али то је била чиста процедура и ништа више од тога.У Америци нису крили разочарење што није било црвеног тепиха на Внукову али ни чињеницом како је Обама уопште дочекан у Москви.Шта су очекивали?Мед и млијеко?Послије оних изјава о господину Путину,али и уопште цијелокупним вођењем спољне политике,Обама је прошао како је прошао.Обама мисли исто као и Бајден и овдје важи она народна "ни узми ни подај".Све је то исто.У Вашингтону,на Западу уопште,никако да се помире са чињеницом да Борис Николајевич Јељцин више није становник Кремља.Жал за деведесетим годинама прошлога вијека је итекако присутан на Западу.Само ако неко мисли да тога жала нема и у неким политичким круговима Србије,грдно се вара.Балканска тв мрежа Обаминој посјети Москви придала је итекако велики значај.Прави полтронски,улизивачки,ништа необичан за постјугословенски простор.Мени је од свега било најсмјешнија прича о смањењу нуклеарних бојевих глава.Незнам колико човјек мора бити наиван(да не употребим неку тежу ријеч)па повјеровати у причу да ће Русија насјести на вашингтонске штосове.Од тога нема ништа.Руски нуклеарни потенцијал(уопште руске оружане снаге)треба да се повећава из дана у дан а разлог томе је и Бајденова посјета Кијеву и Тбилисију,односно његов безобразан наступ када је Русија у питању.Медијска хајка на Западу против Русије и руског народа је запрепашћујућа.Многи су склони вјеровању да пропаганду ала Б92 треба избјегавати.Исправно размишљање,али понекад треба погледати пропагандне садржаје обојене русофобијом,јер што их више гледам све ми се више гаде.Тако ја вијежбам ментални склоп,јер никаква антируска хистерија не може испрати мој мозак.Напротив код мене важи свето правило:ВОЛИМ ТЕ БЕСМРТНА РУСИЈО!!

    ОдговориИзбриши
  3. Спада у чудо невиђено:
    Поучен Обаминим искуством у Русији, Бајден није захтевао разговор са опозицијом у Украјини и Грузији? Што се тиче Ордена Св. Ђорђа и самог карактера Св. Ђорђа то уручење је олакшало посао Светитељу – *аждаху* немора да тражи! Чудно је да су због нарцисоидности Амери прокоцкали две турнеје да установе оно што је и деци врабаца јасно – да је са ауторитетом државе готово – пропао посао остале последице (а можда су понешто могли и да спасу да нису били пословично безобразни).

    Него последња шанса је последња база Турска и Турска се помало примила улоге. Чим је добила понуду =за регионално лидерство= Турска је послала амбасадора на прославу јубилеја Битке на Чегру – амбасадор се није извинуо Србском народу што су његови претци од одраних лубања Србских јунака зидали објекте што значи да је почела припрема новог контигента коља *XXL* које је вероватно већ увезао Сулејман (без портфеља) Угљанин, узео провизију и припремијо за дисциплиновање ових и будућих генерација Срба. Како доликује добром домаћину Београђани су скарабуџили регијон за нову државу муслиманију и позвали Турке да инвестирају у нову Балканску престоницу – Нови Пазар. Ово је иронија драга Ксенија коју сам мало пута нашао у историји да је неко непријатељу урадијо, а некмоли сопственом намученом и обезглављеном народу. Још остаје да демократски процеси почну.

    ОдговориИзбриши
  4. Занимљив текст на руском језику.
    http://www.novayagazeta.ru/data/2009/077/06.html

    такође треба приметити да овакве текстове преноси и ударна пропаганда песница ЦИА (Б92) у Србији, под називом Пешчаник:

    http://www.pescanik.net/content/view/3458/1096/

    Они овде у неком другом контексту пишу о посети Бајдена Грузији и Украјини.

    О дами која је писала овај текст можете прочитати овде:
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Латынина,_Юлия_Леонидовна

    На овакве текстове се мора узвратити, јер је очигледно да се не бирају средства како би се углед Русије што више срозао.

    ОдговориИзбриши
  5. Ненаде, хвала што бринете за углед Русије, али узвраћање на текст једне Јулије Латињине лично мени је испод части. Чак и ако занемаримо њене политичке ставове, који су изразито антируски, госпођа се често слући непровереним подацима и износи их у јавност као да је у питању истина у последњој инстанци. Најсмешније испада када јој неко од њој познатих тајкуна (олигарха) "у поверењу" исприча нешто што би хтео да пласира у јавност у свом интересу, а она онда сва важна презентује слушаоцима и читаоцима све то као нека тјна открића. Не прљајте се о такве особе.

    ОдговориИзбриши
  6. ”Бајден је у интервјуу за јучерашњи број америчког дневника Вол стрит џорнал рекао да ће Москва због слабости руске економије бити помирљивија у односу на остатак света и да ће морати да прави компромисе са Западом о низу питања.”

    извор: http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/index.1.sr.html#v97067

    ОдговориИзбриши
  7. Редовно пратим ваше коментаре и хтео бих да поставим једно питање.Код нас у Србији почиње права хистерија око грипа и вакцинације.Државни медији преносе мишљења западних стручњака и плаше народ,а мене више занима шта мисле руски експерти поготово што сам сигуран да је у питању још једна подвала.Другарски поздрав

    ОдговориИзбриши
  8. Поштовани господине Ненаде!!Добро је пратити шта пишу они који воле западну "демократију".Имао сам прилику данас да се увјерим колико појединци у Београду плачу за тим истим Западом.Конкретно ради се о модераторима "Политике" те уређивачкој концепцији исте.Поводом ауторског текста Мирослава Лазанског "Ко је српски Берлускони"оставио сам коментар који је цензурисан,а објављено је оно што се допада цензорима "Политике".На сајту НСПМ(Нова српска политичка мисао)у тексту господина Дарка Велимировића под насловом "Револверашко новинарство vs.Револверашки закон"послао сам коментар у коме сам навео сву бесмисленост онога што раде модератори "Политикиног" сајта.НСПМ је објавила мој коментар,те користим ову прилику се захвалим веб сајту НСПМ.Какве хијене управљају Србијом ,овај народ је добро уопште и паметан.Замолио бих поштовану госпођу Ксенију Тошић да напише један коментар поводом контролисаних медија и медијског мрака у Србији,те русофобије која је свеопште присутна у неким медијима.С поштовањем и пуно поздрава!!

    ОдговориИзбриши
  9. Ван људског и професионалног достојанства је расправљати о ђавољим шегртима као што је и Юлия Леонидовна, но опростите што бих ја Ненада у једном подржао: у операцијама за заштиту становништва Јужне Осетије и Абхазије Руска војска је одиграла бриљантну улогу, али бојим се да средства информисања Русије и уопште снаге за противдејства за специјални рат нису остварила максималне учинке у прва два до три дана операција. Ово је утицало да се истина пробије тек након недељу дана кроз раније изрежирану харангу западних медија. Знало се најмање десетак дана раније да се Грузијска интервенција неможе никако спречити мирним путем и да ће до ње доћи. Уместо да се на први опаљен метак Грузина заспу амбасаде свих земаља и медији на Западу готовим материјалима о неделима (без обзира на њихово порекло – све што личи и може да прође) уз вапај Руске владе да западне земље испоље утицај и уразуме штеточину, чекале су се званичне одлуке Руског врха и аутентични снимци недела. Поучен горким искуствима у борби за ратну истину навео бих аномалију да се на разним нивојима изучава рад са људима, али нисам нашао да неко предаје рад са нељудима. Ми имамо хало ефек – кад поштено и квалитетно радимо зашто би нас неко понижавао и клеветао, али већи део моћи Запада базира на свим врстама најниже нељудске прљавштине – што се тамо сматра врлинама и чему уче своју децу од малена.

    ОдговориИзбриши
  10. Драга Ксенија, мислим да грешите када пишете да на овакве текстове не треба одговарати. Под тим не подразумевам да ви сада домишљате и пишете текстове о дотичној госпођи. Она као јединка није проблем, него је главна мета концепт који она заступа као један шаф у целој игри. У том смислу мислим да треба користи интернет и сервисе које он подржава.

    Ево само да ислуструјем један пример, како видео може да утиче на јавност више од милион речи неког текста. Америка је, у последњем покушају пуча у Ирану, користила јутјуб и твитер као моћно оружије против председника Ахмадинеџада. Не знам ко је убио ону недужну младу девојку, али се могло видети како је њено убиство перфидно искоришћено као оштрица против Ирана а са циљем да се председник Ирана прикаже као убица свог народа. Дакле рат информацијама и сликом непрекидно траје. Пратећи све ово користим прилику да предложим вама из редакције Гласа Русије на српском језику да се у информисању окренете и технологијама које сам написао. Поред тога мислим да руски институти имају знања како да Вам помогну да оптимизујете ваше информативне сервисе са циљем да информације које пласирате буду на врху листе садашњих претраживача интернета, као и нових технолгија које долазе. На крају искерно да кажем и ово: Сајт Гласа Русије на српском језику, у информатичком слислу, игледа у најмању руку јадно. Извините на искерности. Потребно је доста тога урадити да он добије пуну снагу коју заслужује, подржан и видео записима као и постојећим аудио репортажама и коментарима. Све ово пишем јер Вам лично желим само добро и ништа лоше.
    На националним телевизијама у балканским државама, недостаје више информативног и забавног програма на руском језику, а такође и емисија о Русији. О овом проблему сам писао. Ако је руковотство Русије незаинтересовано да реши овај проблем, онда сам ја промашио тему. У поређењу са Русијом, Кина се добро држи и прати корак са Америком у информативном рату. То смо могли видети ако током последњих немира у Кини.

    ОдговориИзбриши
  11. @Максимовић...Поштовани господине!!На медијску продукцију од стране Русије поводом случаја који сте навели једноставно треба заборавити.Из два разлога.Први је тај што Запад никада неће жељети да чује руску верзију догађаја.Запад предвођен оним прекоокеанским бандитима једино што жели да чује и види је понижена Русија као у вријеме Јељцина.То више никада неће видјети.Никада!!Други разлог је следећи:Са Америком,Западом уопште,једина могућа комуникација је канџија.Ево погледајте гдје је Србија због својих мирољубивих метода,метода актуелног режима у Београду.Па одвратно је слушати Тадића и гарнитуру на власти поводом трагедије КиМ.Русија је континентална држава која има преко 17 000.000(17 милиона!!)квадратних километара.Надаље Русија је атомска супер-сила,најмоћнија на планети,иако неко себи на СНН-у,Би-Би-сију и осталој западној медијској скаламерији и њиховом полтронском друштву не може да утуви то у главу,онда метода коју сам горе навео(канџија)једноставно је неизбјежна а на првобитну,медијску,треба заборавити.Руски народ је задужио овај свијет.Најбоља књижевност потиче из Русије.Космотехника потиче из Русије.Први људи у Космосу били су Руси.За спас човјечанства од нацистистичког лудила највише су заслужни Руси и Русија.Највећа природна богатства има Русија.Најбоља ракетна техника потиче из Русије.И могао бих да набрајам до сутра.И сад на Западу не цијене све ово а цијене руже у Грузији,наранџу у Украјини,пети октобар у Србији,17-ти фебруар 2008-ме итд,итд.Цијене шиптарске фалсификате,Сакашвилијев болесни ум,ратне злочинце попут Харадинаја,Тачија,Орића,цијене Јушченкову развратност,једном ријечју цијене свакога ко мрзи Русију.Зато ћу још једном поновити:канџија,канџија и ништа друго осим канџије.То је лијек за Бајдена,Обаму,цијелокупну америчку администрацију и све оне који су на истим таласним дужинама са америчком бандом.Зна Русија шта ради.Зна са ким има посла,зна да у бијелој кући једно говоре,друго раде,треће мисле.Знају и господин Путин и господин Медведев и цијелокупна руска јавност да Америка мрзи Русију.Зато Обама није имао никакав дочек приликом посјете Русији.Прије посјете Москви Обамин језик био је бржи од мозга.То може да прође у Србији,Ираку,Вијетнаму,БиХ и да не набрајам даље,али када се долази у посјету Русији онда Обама и остали са дугим језиком морају да буду мањи од маковог зрна,или по оној народној "Јел Лале,јест капетане".Русији се не пријети,него се са Русијом мора разговарати и сарађивати.То на Западу не могу да прихвате и зато се треба спремати за одбрану домовине од те банде.Зато је руско канџијање Запада једина опција.Баш као на Кавказу прошле године.Разговори су формалност.С поштовањем и немојте шта замјерити!!

    ОдговориИзбриши
  12. ТОПОЉ је рекао...
    Са Америком,Западом уопште,једина могућа комуникација је канџија.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++
    Занима ме каква би то канџија могла да буде , да са њом можеш да батринаш САД и љезине савезнике ка да при томе не повредиш самог себе ?

    Православна и слободна Русија јесте моћна то стоји ,али сумњам да има толико моћну каџију којом се може у исто време туци по САД и готово свим западно европским дршавама а да при томе неповреди саму себе.

    Позивање на употребу канџије није ништа друго него позивање на смак света .

    Варате се ако мислите да би каџија помогла зато што САД проживљавају велику економску кризу, напротив ,управо су сада најопасније .

    Баш као што је дивља животња најопаснија када је рањена .

    И за крај :

    Мир мећу људима добре воље .

    ОдговориИзбриши
  13. Генерално се слажем са Петром, мада разумем и то што говори строги Топољ.

    Ми волимо да кажемо да „Русија никад прва није ударила“ па не иде да преко тога пређемо. Ако помислимо да је Афганистан изузетак подсетићу Вас да је из те земље пре руске интервенције стигло око 20 (!) званичних молби да се уђе у Афганистан и прекине међусобно убијање. Тако се Русија увукла у Афганистан а афганистанци, чим су угледали руске војнике рекли су - „рус је окупатор“.

    Но историја, а нарочито крај 2. светског рата нас учи да је руска канџија и последња. Тако било - тако ће и бити. Без обзира што знам да будем строжији судија од Бога па да кажем: „За 628 спаљених белоруских села (са све житељима), за Хатин, – ниједан немац није требао да остане у животу ...“.

    ОдговориИзбриши
  14. Драги моји гости,
    да покушам да у једном посту одговорим на већи број ваших питања. Прво за сајт - јесте јадан, али сада су нам довели некаквог ВЕЕЕЕЕликог стручњака, па нека он размишља шат ће са свим тим. Између осталог и са позиционирањем Гласа Русије у трагачима.
    Што се тиче хистерије око вируса - заиста, у Русији је посебно нема. У томе ме највише чуди чињеница да је у Србији мал те не већи број оболелих него у Русији!?! Ипак, мислим да ту није све чисто. Фармацеутска индустрија не спава.
    За Бајдена знам. Ови наши су већ питали: а ко одређује спољну политику САД? Обама, или његова свита? Биће ту још ратова.

    ОдговориИзбриши
  15. @Петар...Господине Петре!!Није тежак одговор на ваше питање а и варате се да је позивање на канџију позивање на смак свијета.Напротив.Када сам поменуо руску канџију онда сам искључиво мислио на одбрамбену варијанту од помахниталих у Вашингтону и Бриселу.Како се зове оно што је Русија прошле године примјенила на Кавказу и са пуним правом?Зове се исто канџија,али та канџија није примјењена у сврху напада на некога,него у сврху заштите од геноцида које су починили Сакашвилијеве убице уз помоћ америчких,НАТО и израелских инструктора над јужноосетинским народом и руским мировњацима.Не зависи мир на овом свијету од Русије.Зависи колико здравог разума има у Вашингтону.Све што сам до сада видио,у Вашингтону не да га нема,него га никада није ни било.На жалост.Када би се питала Русија,па рата никада не би ни било.Мало ми је чудан ваш коментар господине Петре.Наиме превише сте истакли Америку у контексту да би она могла наудити Русији ако Русија прибјегне канџији.Не вјерујем у то.Било је прилике прошле године на Кавказу,зар не?Господине Петре,чија је оно војна техника одвожена у руска војна складишта?То су приказивале свијетске тв.мреже.Чији су хамери,чији су оклопни транспортери,чији су тенкови и остала војна техника заробљени на Кавказу од стране 58-ме руске армије одвожени у руска војна складишта као на лагеру?Сијећате ли се тадашње Бушове администрације и њиховог цинизма оличеног у изјави да се сва заробљена техника мора вратити власнику,дакле Американцима и НАТО-у,што је у званичној Москви,Русији уопште изазвало подсмијех.Колико је НАТО-америчких плаћеника погинуло борећи се на страни Сакашвилијевог режима?О томе на Западу ћуте као заливени.Русија је прошле године поставила свијетски рекорд у брзини добијеног рата.За око 40 сати понижена је Америка,НАТО и остала јалија која је наоружавала Сакашвилијеву банду.Међу том јалијом налази се Тадићева,Шутановчева,Динкићева и осталих сличних њима Србија која је продавала оружје Грузији.О томе постоји докази.Нисам ја господине Петре од бијеса помињао канџију.Видим шта се догађа.Данас у свијету постоје луђаци који сматрају да Русија мора бити подјељена.О томе говоре изјаве Медлин Олбрајт и Збигњева Бжежинског.Бајден каже да Америка никада неће признати Јужну Осетију и Абхазију.Брига Русију за Бајденове изјаве.Ко је Бајден?Лупеж на квадрат и нациста.Америка је Србији отела 15 посто територије и тамо направила базу са жељом да одатле и из осталих база стационираних међу америчким полтронима напада и пљачка Русију.Е видите Петре зато је неопходна канџија.Ако желите дефиницију шта је данашња Русија,онда без икакве дилеме та дефиниција гласи:То је свето мјесто на планети Земљи.То је једина изворна православна држава данас.Остатак "православља"душу је продао америчком злу.И међу тим проданим душама нема ни п од православља.Оно нормалних Срба што је остало згражава се над овом данашњом конвертитском Србијом,Србијом отуђеном прво од Бога,па онда од сопствене вјере и од сопственог идентитета.То је истина.Америчка армија највећа је срамота данашњице.Америка спроводи геноцид у свијету убијајући,пљачкајући и отимајући.И све то ради иживљавајући се на слабијим.Поштовани форумчани:Личи ли вама ово на свијетску супер-силу број 1?Категорички тврдим да је то лаж на квадрат.Једино двориште у које никада неће смијети ни нос промолити је руско двориште.Не бојим се ја за Русију.Заштићена је Русија максимално.Нека се чува Америка и њој слични-Поздрав господине Петре и немојте шта замјерити.

    ОдговориИзбриши
  16. I Njujork Times pise o Bajdenovim neodmjerenim izjavama o Rusiji.

    Naslov clanka-New Biden Criticism Surprises Russia

    Sve treba da prodje mirno.
    Pre 100 godina u Evropi je zivelo 25% svetskog stanovnistva-danas je broj Evropljana 10% svetskog stanovnistva.
    To je rezultata 2 velika rata u 20 Veku i pogresnog samogenocidno organizovanog drustva.
    Jos jedan rat i to je unistenje Evropske Civilizacije.
    Rusija je pogodjena svetskom krizom-ali daleko manje od Zapada.
    Cena nafte raste i ruska ekonomija se oporavlja.

    ОдговориИзбриши
  17. Морам одмах да исправим један мали неспоразум. Судећи по посту Павла, испало је да под реченицом - Биће ту још ратова - мислим на прави рат. Никако, мада је августовска прича на Кавказу једно мало ратно одмеравање снага. Ипак, мисила сам на медијске ратове, које сам због будала приморана и сама да водим.

    ОдговориИзбриши
  18. Potpisujem svaku napisanu riječ Topolja.
    On je do u detalj shvatio suštinu američkog ratobornog hegemonizma, svu naivnost našu i mizeriju duša prodatih planetarnom đavolu.
    Sa Svjetskom Nemani današnja Rusija postupa mudro. Prema njoj se odnosi kao prema pijanom razbojniku koji je upao u krčmu s namjerom da izmaltretira ostale goste i da se dokusuri.
    Zvanična Rusija opaža njegovo gubljenje ravnoteže i pomračenje svijesti, ali dobro zna da je sada i najopasniji, te veliku i neizmjernu štetu može da učini. Zato Moskva ne previđa ni mogućnost da se Zemaljski Kauboj, nakon teturanja, i sam od sebe sruši.
    Ne bi to bilo prvi put u istoriji unutrašnjeg urušavanja kolonijalnih sila i uzurpatora Planete.
    SAD već sada ne znaju ni šta rade, ni kuda gone.
    Predsjednik priča i radi jedno, njegov zamjenik drugo.
    Svi realni pokazatelji govore da je pravoj Imperiji Zla došao kraj.
    Pravoslavna Rusija ovu završnicu dočekuje s respektabilnim nuklearnim naoruženjem, koje joj je i do sada bilo jedini garant odvraćanja ove Pomahnitale Goropadi od direktnog napada na Moskvu.
    Amerika će se urušiti brzinom kojom su se urušile i one dvije Kule, koje su srušili sami ne bi li našli izgovor za novi ratni pohod.
    Mir je najveći neprijatelj Kosmičkoj Sotoni, ali samo kad je Rusije jaka i nepobediva.
    Treba biti stpljiv. Trpen spašen.
    S vjerom u Boga. Za Cara i Rusiju!

    ОдговориИзбриши
  19. Klintonka se javila u medijima i demantuje Bajdena.
    Hilari zeli jaku i prosperitetnu Rusiju.
    Svaki Rat se dobija u pozadini-ne na Frontu..
    Rusija treba da izgradi jaku ekonomiju-sve ce posle doci na svoje mesto.

    ОдговориИзбриши
  20. Заиста се више не зна ко шта изјављује у владајућој номенклатури САД.
    Они личе, већ сада, на раштимовани оркестар, који свира по нотама фракција стварних управљача ове империје на заласку.
    Иако су у сенци зна се и ко стварно управља САД.
    То сигурно нису ови који дају дијаметрално супротне изјаве.

    ОдговориИзбриши
  21. Ко другоме јаму копа тај је прост радник. Све су наопако учили, лопове, силеџије и преваранте доводили, плаћали, уважавали и финансирали. Једног момента су поверовали да је код нас боље и да би код себе могли то да пробају. Одмах им се наука примила. Као и свуда власт без контроле прво приватизује ресурсе отимачином, а онда поверује да на отето имају право због заслуга и на крају да су стекли тапију. Тад се посвађају због тапија и отимачине и свену као *аспарагус*. Стално пратити и редовно прати руке!

    ОдговориИзбриши
  22. Максимовићу много ми се свидео Ваш претходни коментар. Смејао сам се од срца. И мада нисам све најбоље разумео (признајем да Вам добро ради мозак)схватио сам да ни не треба боље да разумем већ да га поново прочитам и обрадујем се.

    ОдговориИзбриши
  23. Pavle је рекаоЧ
    Rusija treba da izgradi jaku ekonomiju-sve ce posle doci na svoje mesto.
    +++++++++++++++++++++++++++++++
    Господине Павле, што се тиче односа Русије и САД ,пре свега нова влада коначно ослобоћене православне Русије на челу са господином Путином (ја је тако доживљавам данас)треба да формира или боље рећи изгради мрежу информативних медиских центара широм САД ,како би овде што пре престала традиционална фобија страха просечних становника САД , од руског народа која овде влада деценијама .Просечном американцу кад споменете Руса он аутоматски има представу да се ради о комунистичком ћаволу .Нажалост није мали број њих који још увек незнају да је комунистички антихришћански режим у Русији одавно срушен и да је Русија данас модерна слободарска држава .Написао сам у једном од горњих текстова и то ћу тврдити до смрти , да у САД нажалост влада велика антируска плански смишљена и вешто кординирана , медиска пропагнда , која просто застрашује просечне становнике САД .

    Природним процесом незнање или боље рећи живот у обмани и лажи ,изазива страх у човеку , страх пак наводи на инстиктивну одбрану .Та појава деценијама кружи САД.

    Још нешто треба да имате у виду , а то је да су Русија и руски православни народ , и сами
    дојуче били окупирани, тако да мене лично запрепасћује тврднја или боље рећи теорија неких појединаца на овим команетрима о моћи Русије .СССР и историска и природна Русија нису исти појам . Баш као што совјети и Руси нису један те исти народ .

    ОдговориИзбриши
  24. Имам потребу да се још једним мојим личним закључком надовежем на горњи текст , а то је: када би просечни становници САД знали како се истински,реално данас живи у слободној хришћанској Русији неби био мали број њих који би пожелели да се населе у љу .

    ОдговориИзбриши
  25. @Петар...Није исто Русија и СССР.То је јасно и птицама на грани.Овај ауторски текст поштоване Ксеније Тошић није ни мјесто ни вријеме да нешто напишем о моћи данашње Русије.Однијело би пуно времена.Али када буде годишњица злочина над руским мировњацима и народом Јужне Осетије,и наравно,уколико буде Ксенија оставила ауторски текст на ту тему и ја ћу оставити коментар о моћи данашње Русије.Нимало није мања него него што је била моћ СССР-а,већ напротив,данашња Русија моћнија је од бившег СССР-а.Рећи ћу и ово:Никада руски народ није био окупиран.Правилно је рећи,да је због свог великог срца руски народ пропатио од оних које је удомио,нахранио и којима је направио државу.Ако неко мисли да је Стаљин заслужан за слом трећег рајха,тај се гадно вара.Заслужно је једно велико име руског народа,једно од толико синова и кћери великог руског народа једнако заслужних.Ријеч је о маршалу Георгију Жукову.Стаљин је убијао Русе и правио сибирске логоре смрти за Русе.Као што су се вратиле ЈО и Абхазија тамо гдје им је мјесто вратиће се и Крим у окриље Русије.Живи били па видјели.

    ОдговориИзбриши
  26. Топоље, када се сагледа прецизна национална структура партијског, тајно-полицијског и безбедњачког апарата, доступна код Платонова и Солжењицина, тек онда се може одгонетати ко је у СССР-у убијао Русе и правио сибирске логоре смрти.

    ОдговориИзбриши
  27. Тачно Мирко! Њихова имена су: Бела Кун (Аарон Коган), Свердлов, Зиновљев... Стаљин је у борби против жидовства употребио иста средства која су они тако прецизно користили. И по количини пљувања које покушавају да пласирају са демонократских медија - види се шта данас о Стаљину због тога они мисле. Али ништа од тога неће остати, све ће бити растурено као магла.

    Србима чешће треба напоменути да ни не покушавају да повуку паралелу између руског и српског послератног комунизма. Реч "руски" Стаљином је била рехабилитована а реч "српски" Титом је била забрањена.

    ОдговориИзбриши
  28. @Мирко...Господине Мирко:Стаљинова кривица је велика,када је у питању понижавање руског народа.Да у томе кривицу сносе и они које је господин Драган назначио у свом коментару апсолутно стоји.Посебно одвратно иживљавање жидовског лобија,било је актуелно за вријеме Јељцина.Лично им никада не могу опростити сву развратност коју су испољили у вријеме деведсетих година прошлога вијека.Стали су им на пут Владимир Владимирович и ФСБ када је 31-ог децембра 1999 у Русији извршен државни удар и када је Јељцину предочено да купи своје ствари из Кремља.Наравно процедура за јавност изгледала је другачије,али апсолутно је јасно о чену је овдје ријеч.Када је 58-ма руска армија обезглавила и свезала руке на леђима ционистима,Америци,НАТО-у и Сакашвилијевој банди,једна тв.екипа посјетила је једну грузијску породицу(не могу се тачно сјетити гдје је репортажа направљена)и једном од чланова те породице постављено је питање зашто држе Стаљинову слику на зиду?Одговор је био:зато што је убијао Русе.За вријеме СССР-а Русији су отети ЈО и Абхазија и Крим.ЈО и Абхазију Стаљин је отео Русији,а Хрушчов Крим.У ери ове садашње небеске Русије,Божијих руку дјела,и Абхазија и Осетија враћене су у састав Русије.Биће враћен и Крим.О том потом.У састав СССР-а улазиле су све ове данашње квази државице које данас вријеђају Русију.Вријеђају тако што уступају своју територију америчкој банди са само једним зацртаним циљем;нападом на Русију.Ја Русију волим највише из простог разлога што сам човјек који зна да цијени и поштује.Не могу да волим некога ко не зна да цијени слободу и жртву.За спас човјечанства од нацистичког лудила погинуло је преко 20 милиона Руса.За ослобођење Београда погинуло је око 5 000 Руса а више хиљада је рањено.На Адровцу код Алексинца подигнута је црква СВ.ТРОЈИЦА или у народу још позната као шарена црква или црква љубави.Подигнута је на мјесту гдје је херојски погинуо пуковник царске Русије Николај Николајевич Рајевски(20.8.1876)за спас српства од турске окупације.На жалост,мало је оних који то данас цијене.У Србији је у јеку гасне кризе запаљена руска застава.До дана данашњег нико се није удостојио од представника српске власти да се због ове срамоте извини руском државном врху и руском народу.Виновници ове бруке су и даље на слободи.Ова вијест је у српским медијима и прећутана,што је за осуду,а могла се једино чути реакција огорчених на неким форумима.Извињавања стижу тбог нечег другог,само не знам у име кога?Стаљин је у немилост ставио човјека за кога сам у претходном коментару написао да сноси највеће заслуге за пораз трећег рајха,маршала Жукова.Када је маршал Жуков разбио јапанско царство у Монголији 1939-те,послије тога пао је под немилост Стаљина.Рехабилитован је опет када се бранила отаџбина од нацистичког дивљања.Има још пуно тога али и ово је довољно да се предоче докази колико је Стаљин "заслужан"за слободу која је дошла 1945-те.Не Естонци,не Литванци,не Летонци,не Грузини,никакви западни савезници како се то фалсификовало и још увјек фалсификује.Русија,она је та која је зауставила ондашње зло оличено у њемачком нацизму и његовим продуженим пипцима.Зауставиће га и сада.Ја у то несумњам.Зато данас вјерујем само Русији.Остали који узгајају руже,наранџе,фалсигикују историју,гаје култ петог октобра,млате отпорашком празном сламом,отуђују се од сопственог идентитета,сарађују са највећим олошем данашњице итд,итд,такви су највећа срамота баш као и они у чије се вриједности заклињу.

    ОдговориИзбриши
  29. Petar-Nostradamus je predvideo da ce se Rusija prva osloboditi AntiHrista i da ce pomoci Evropi i Severnoj Americi u oslobadjanju od AntiHrista.
    Posle ce se formirati North Pole Alijansa -Rusije Evrope i Severne Amerike.
    Svi znaju da Rusija Danas nije SSSR.
    I USA se menja-sve je vise proruski orijentisanih Amerikanaca.

    ОдговориИзбриши
  30. Ја и ви господине Тупољ очигледно несхватамо једнако појам окупације једног народа.

    Сто је сасвим природно јер ја овом проблему пре свега приступам као хршћан и православац па тек онда као политики аналитичар и идеолог .

    ОдговориИзбриши
  31. Pavle је рекао
    Nostradamus je predvideo da ce se Rusija prva osloboditi AntiHrista i da ce pomoci Evropi i Severnoj Americi u oslobadjanju od AntiHrista.
    +++++++++++++++++++++++++++++

    Павле из твојих уста у Божије уши.

    ОдговориИзбриши
  32. Петар је рекао.
    Баш као што совјети и Руси нису један те исти народ .
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Да неби било неспоразума имам потребу да образложим мој горњи став .За мене дакле као хришћана и православца,српске народности , Руси су становници бившег СССР и даншње Русије ,који су истински правосавци , совјети су пак становнци бившег СССР'а, а којих није мало ни у данашњој Русији ,сви други .

    ОдговориИзбриши
  33. ТОПОЉЕ, видим да сте и добро упућени и добронамерни, али, вероватно и свесни да се на једном блог-форуму не могу до краја рашчланити више него компликоване историјске прилике, које су кроз векове пратиле Русију и православни руски народ.
    Свим освајачима са Запада Русија је била и мета и крајњи циљ.
    Папи, римској курији и Ватикану, од момента када је руски народ крштен у Кијеву под св. Владимиром. Кијев је био мајка руских градова, а данас, после вишевековног унијаћења, у Кијеву се Његова Светост, Патријарх московски и целе Русије, господин Кирил, дочекује и са Јушченковим провокаторима, који носе транспаренте на којима увредњиво пише да не желе "попа из Москве".
    Споља су долазили и милитантни налети на Русију, од којих су најпознатији онај Наполеонов из 1812. и Хитлеров из 1941.
    Русија је споља непобедива, али је изнутра била рањива. Ту рањивост најбоље је описао нобеловац Александар Солжењицин у двотомном делу "Руси и Јевреји - два века заједно". Писац "Архипелага Гулага" смогао је снаге да отворено призна, у само једној јединственој реченици своју ранију заблуду. Та реченица гласи :
    "Гађао сам комунизам, а погодио мајчицу Русију!"
    Русија је тек сада, на почетку 21. века суверена држава, сувереног народа, сувереног вођства и суверене православне цркве.
    Сада је најјача, од времена победе над шведским освајачем пре 300 година, и више је нико и ништа не може зауставити у њеном стреловитом и слободном развоју. Ни духовно, ни економски, ни
    политички, ни војно, ни културно, ни технолошки, ни просветно, ни спортски...

    ОдговориИзбриши
  34. @Петар...Поштовани господине Петре!!Окупација је јако тешка ријеч.Ја сам навео шта се и како се догађало у прошлости.Руска држава стара је неупоредиво више од СССР-а који једва да је постојао нешто више од 73 г.Смијешно је поредити Русију и СССР,јер,Русија је превасходно православна држава.Комунизам у Русији је увезен са циљем да се убија руска душа.Међутим...Међутим руску душу није могуће поразити.Када говоримо о окупацији онда морамо назначити о каквој врсти окупације се ради.Окупација у класичном смислу је ово што имамо данас у Србији.Поред окупације дијела територије Србије,окупирана је и српска душа.Окупација је када се ради на истребљењу ћирилице.У овом конкретном случају,ради се о маргинализацији српског националног писма у коме је посебан акценат стављен на доминантну улогу латинице као и "просвећивање"кроз енглески алфабет односно енглески језик.У Србији је енглески присутан готово свуда и свагдје.У Русији није.За руски народ руска ћирилица је светиња.Код српског народа ћирилица је у огромном броју случајева у ауту.У Русији важи свето правило:прво ћирилица а онда од воље ти.Нема у Русији сем у пар случајева,натписа на енглеском.И то је про форме ради.У Србији све врви од енглеског.Русија има армију,по мени најмоћнију на свијету,док Србија нема ништа.Али зато је сама крива.Јака армија гарант је руског опстанка.Када је у питању та фамозна окупација,онда би ја то овако рекао:Покушали су окупирати Русију у сваком погледу.Нити у једном случају нису успјели.Увезли су Лењина.Руска душа је опстала.Дошао је Стаљин.Опет је побједила Русија.Русија је преживјела пијаног Јељцина и сва понижења оличена у жидовском лобију.Преживјела је Ходорковског,Березовског,Козирјева,Гарија Вајнштајна алиас Каспарова,преживјела је много тога.Преживјела је из једног разлога који је формула опстанка.Дефиниција те идеје гласи:Људи траже слободу али и слобода тражи људе.Био је СССР али је побједила Русија и православље.Русија никада није заборавила Бога и ћирилицу.Зато је опстала.Са Србијом је на жалост други случај.

    ОдговориИзбриши
  35. ТОПОЉ је рекао.

    Окупација у класичном смислу је ово што имамо данас у Србији.Поред окупације дијела територије Србије,окупирана је и српска душа.
    ----------------------------------

    Слажем се са вама , другим речима то што српски народ као већински и ЈЕДИНИ КОНСТИТУТАТИВНИ народ Србије има од 45 до данашњих дана је мини СССР.

    ОдговориИзбриши
  36. ТОПОЉ је рекао...
    Окупација је када се ради на истребљењу ћирилице.У овом конкретном случају,ради се о маргинализацији српског националног писма у коме је посебан акценат стављен на доминантну улогу латинице као и "просвећивање"кроз енглески алфабет односно енглески језик.У Србији је енглески присутан готово свуда и свагдје.У Русији није.За руски народ руска ћирилица је светиња.Код српског народа ћирилица је у огромном броју случајева у ауту.У Русији важи свето правило:прво ћирилица а онда од воље ти.Нема у Русији сем у пар случајева,натписа на енглеском.И то је про форме ради.У Србији све врви од енглеског.
    '''''''''''''''''''''''''''''''''
    На Форумима Хришћанског Сабора Србије, на којима сам администратор а који можете да пронаћете на тај начим што ћете кликнути на моје име у прилогу овог текста , постоји група Форума који се баве проблматиком односа закона у Србији према овом вековном историском писму српског народа .

    Груа форума која нажалост није активна због недовљног познавања историје ћирилице и њезине повезаности са српским народом , као и незаинтересираности нове генерације Срба и Српкиња да сазнају више о тој проблематици .

    Заиста бих волео да уколико имате времна навратите понекада на ове Форуме и оставите поучне текстове у вези односа цирлице са српским народом и са самом историском Србијом .

    ОдговориИзбриши
  37. ТОПОЉ је рекао:

    Русија има армију,по мени најмоћнију на свијету,док Србија нема ништа.Али зато је сама крива
    *****************************

    По мом мишљењу у Србији се континуирано наставља антиправославна или антихришћанска окупација која је започела 45. ,само је променила свој начин и вид делованња,зато је апсурдно очекивати да Србија има своју армију .Мени као Србину правосавцу ,је важније да се у Србији формира снажна армија српског народа,под благословом СПЦ, него да се формира армија Србије у чијем би командном кадру били некрстени атеисти и сатанисти , без обзира на њихову народност.

    ОдговориИзбриши