уторак, 11. август 2009.

СРБИЈА У ПОТРАЗИ ЗА ПУТИНОМ


Тешко је замислити земљу у којој би премијер једне друге државе могао да по рејтингу популарности конкурише сваком домаћем политичару. Ипак, интересовање за лик и дело Владимира Путина у Србији сасвим се може поредити са оним код грађана Русије.
У једном од водећих издања у земљи, београдској „Политици“, ових дана појавила се публикација московског дописника Љубинке Милинчић посвећена 10. годишњици владавине Путина. И овај текст, који, узгред, веома позитивно карактерише свог главног јунака, изазвао је најживље реаговање грађана. Одзив је био толико ватрен и емотиван, да је местимично подсећао на вапај очајника. И на то би власти Србије требало да обрате пажњу.
Али, за почетак, коментар који доста говори о самом тексту: „Нови Руски Цар. Ниједну негативну реч нисам прочитао у тексту аутора. Да ли иједан српски политичар може да се похвали тиме?!“ – пише Далибор. И одмах да додам - сви коментари, са једним јединим изузетком, су похвални.
Тако да одмах дамо простор оном једином који се усудио да изрази свој негативан однос према Путину: „Путин ништа друго не ради што је Јелцин радио, него су цене нафте и гаса скочиле три пута почетком 2000., што није био случај деведесетих и са тим нема никакве везе Путин. Јако је жалосно што се нео-комунисти и даље на један тотално фанатичан начин диве Русима, од којих не да Србија кроз векове није имала никакву корист, већ само штету. Већина Руса благе везе нема ни где је Србија, и то је на русофилску несрећу реалност, коју русофили по Србији не желе да виде“. Ово је био Миланов обрачун са неким, и мени се чини да није Путин у питању.
И још један карактеристичан моменат може се приметити у овим коментарима. На усхићени усклик Љиљане Кијановић - „Обожавам Владимира Путина, за мене највећи државник данашњице“ - неко ко је пожелео да остане анониман – ако она 4 слова Позз на крају поста нису неки ник нејм – доста сувисло одговара: „Мислим да ми Срби немамо мјеру у ничему!!! Све што је Путин урадио јесте јако добро, ту нема шта да се замјери, човјеку треба скинути капу, али заиста брине оволика еуфорија нас Срба. Мислим да то само говори колико је код нас јако лоше, колико нећемо ништа да радимо на себи, колико то препуштамо другима, јер опростите, грађани Србије, Путин неће радити ваше послове, нити то може да се очекује“.
А сада оно на шта власти Србије морају заиста да обрате пажњу. Бар из разлога очувања себе на власти. „Ако има „Путина“ међу Србима, а пре ће бити да је међу Српкињама, нека се одмах јави - под хитно...“; „Прави пример да се све може кад се хоће. Значи, ови наши немају никакав изговор“; „Без икакове злурадости, само са великим жаљењем, усуђујем се рећи, да са данашњом Власти заиста не видим некога у њој коме је тако, као г. Путину за Русију, стало до Србије“.
И најзад, о Путину и демократији. Милорад пише: «Демократским методама или не, председник Путин је сачувао Русију, уздигао је и поставио на пиједестал поштовања. У ком су се оно америчком граду дигли црнци па су их демократски убедили?“
Дакле, има о чему да се размисли. Ако на све то додамо информацију како су грађани качили по прозорима Путинове слике за време посете подпредседника САД Србији, као и еуфорију насталу после саопштења како на руско-српски самит у Београду долази Дмитриј Медведев, слика постаје још јаснија. И она не радује око, мада ласка нашем руководству. Ако су власти Србије довеле грађане до стања када су спремни да позову „на царство“ премјера друге земље - то је јако озбиљан сигнал. Сем тога, прича да Европа нема алтернативу, уз потпуну нежељу саме Европе да изађе у сурет Србији, очигледно губи на привлачности. Срби су се ужелели чврсте руке, хтели би да и њих неко подигне са колена, и још се надају препороду националног достојанства. А то значи да реда у земљи нема, да понижавајући однос Запада почиње да одвраћа чак и оне који деле његове вредности, и што је најгоре - вере у домаће политичаре има све мање. Зато су и смислили себи Путина.
И само редки још опомињу као hary: „Нажалост, Русима је свеједно волимо ми њих или не“. Није истина hary, није нам свеједно, али ако треба нешто да се ради, мораћете сами.

24 коментара:

  1. Draga Ksenija veliki pozdrav od Dalibora iz Nisa.
    Danas sam se prijatno iznenadio videvsi svoj komentar koji sam napisao u politici o Vladimiru Putinu 10. 08 .09.
    Dalibor , 10/08/2009, 17:39
    "Novi Ruski Car.Nijednu negativnu rec nisam procitao u tekstu autora.Dali jedan srpski politicar moze da se pohvali time?! "

    Moram priznati da sam prijatno iznenadjen.
    Veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Путин је више од ”новог руског цара”; он је симбол препорода руске нација коју је деценија Јелцинове демократуре скоро потпуно затрла - економски, духовно и физички. Садашње стање у Србији веома подсећа на Јелцинову Русију: квислиншки режим, пљачкашка власт, криминал, очај, привредни колапс, понижење за понижењем - али шта ће се, то је ”демократија,” рек’о Солана. Не ради се, дакле, о чежњи за самим Путином, колико о жељи да се неко попут њега појави и у Србији. А можда је већ ту, само кад би могли да га нађу.

    ОдговориИзбриши
  3. Веома комплексна тема. Као друге и ова би се могла рашчланити:
    1. Стање уземљи је лоше са тенденцијом да брзо буде много горе,
    2. Од 1947. године стална, противруска пропаганда на територији (почев од Голог Отока),
    3. Због старења људи (све мање оних који знају истину) и физичко – информационе изолованости минималне могућности грађана за објективним сагледавањем чињеница (до пре годину две нисте могли да нађете Србско – Руски речник у књижари, некмоли савремену Руску литературу и што беше – беше дела Руских непријатеља најблажи Сојжењицин).
    4. Скромна помоћ Русије за време НАТО агресије (без обзира на узрок), минимизирана и искривљена пропагандом домаћег олоша

    5. Послушничка гарнитура на челу државе више од десет година и постављена је да одглуми западу вишепартијски систем, мењала заставе и идеологије а живела на поставци „ми радимо шта ви тражите – једини услов жмурите кад пљачкамо наш народ“ уз изражену негативну селекцију кадрова потрошила све штосеве и изговоре а земља тоне у економску беду.
    6. Бриљантно, поштено и витешко дело великог Путина – опречно као у огледалу у односу на сву прљавшну коју свакодневно народ доживљава и изнад свега много Путинове љубави и прегнућа за бољитак Србског народа,
    7. Због лоше ситуације власт се за сламку хвата па може да процури у јавност нешто лепо о Путину и Русији,
    8. Камо среће да ми имамо свог Путина па нека Руски Путин буде главни!
    9. Шанса се несме прокоцкати – што више контаката и јавних наступа да више народа види ко је ко уз едукацију о историјским догађајима о којима народ појма нема јер су сакривани.

    Нека је Бог у помоћи, полако и паметно – живео Путин и живела Русија!

    ОдговориИзбриши
  4. П.С.

    У припреми за распад СССР-а погинули су на Авали најутицајнији пријатељи Србије и Југославије што се касније приметно одразило, па је неопходно приликом могуће посете преседника Медведева уз осмишљену медијску акцију посетити и спомеик на Авали и осветлити дело маршала и хероја.

    ОдговориИзбриши
  5. Dalibor. Hteo sam reci da sam prijatno iznenadjen da je Ksenija citirala moj komentar iz politike.
    Gde god se pomene Rusija tu sam i ja.Vetar koji duva sa istoka je sve topliji,toga su svesni i nasi evropejci"sebi su to vec priznali ali je tesko priznati i drugima.
    Rec "evropa" uvek pisem malim slovom

    ОдговориИзбриши
  6. Но да завршим мисао коју сам започео у прошлој поруци, на прошлој теми.

    Рекло би се да је буђење позитивног односа према Русији и русима у србском народу прва фаза у еволуцији процеса који је, надајмо се, пред нама. Као да васкрсава нека врста материјалног, најприземнијег братства - на језику. Али мука је у томе, што истинско братство заправо јесте у духу - а никако не у телу, крви и материји (и наравно не ни на језику). Срби на речима, у својим жељама, показују љубав према руској (тачније православној, словенској) идеји али духом још увек не знају шта она заправо јесте, јер су се охладили, јер су заволели поган измењен језик, јер су заволели америчке вредности. Али зато духом још увек много више познају и воле америчку идеју. И много се мучимо због тога. Желимо а не знамо како, и паклено нам је тешко због тога, због те наше срамоте.

    Руси су просто истински срећни, јер је њихов дух, уз све тешкоће, захваљујући челичној завеси и дисциплини коју су имали, без обзира на атеизам, био и остао словенски дух - а наш дух још увек је претежно прозападни.

    А ово што сам приметио, лако је проверити. Ако у разговору између руса и србина приметите некакаву безразложну надменост код овог другог, то је добар знак да постоји смртно опасан, поган и готово не излечив вирус западне културе.

    ОдговориИзбриши
  7. Колико је ЕУ дозлогрдила овде у Србији, може се закључити и по овоме :
    Моја русија је назив нове странке у оснивању, а седиште јој је у Шапцу, Србија.
    Лично мислим да нам нема спаса док нам поново не дође на власт нека личност попут Милоша Обреновића. Јер нама Србима и Вама Русима још једна ствар је заједничка - волимо јаке вође, који су јаки на делима, не на речима. Јер само тако можемо да опстанемо.

    ОдговориИзбриши
  8. Када смо већ код коментара са сајта "Политике",не би било лоше погледати коментар извјесне Јулије у тексту под насловом "Кијев води анрируску политику".То је жалостан коментар који одсликава сву нискост онога кога је писао.А што се тиче српског Владимира Владимировича,најискреније,не вјерујем да ће га бити.Да је среће,али није.Иначе,до сада би се српски Путин морао појавити.Пуно је времена прошло,али ништа,ама баш ништа.Још када се морао појавити српски Волођа Путин.Србијом данас управљају разне НВО,разна шуњавчад којима не би дао ни мацу или псића да преведу преко улице.Они су способни за производњу мржње према Русији и саботажу сопствене државе.Кабловски оператери увели су у Србију Томпсона и његове усташке стихове.За ову срамоту нико није одговарао.Ни Наташа Кандић није ухапшена по повратку из Приштине са промоције фантомске независности.Тамо је сједила раме уз раме са шиптарским злочинцима.Не може се догодити да неко из Русије сједи са Сакашвилијем.Не никако.О каквом српску Путину уопште може бити говора?Ја вјерујем у Бога и Богу.Па није случајно драги Бог Русији у аманет оставио преко 17 000.000 квадратних километара,најљепшу земљу на свијету,бескрајна природна богатства,атомско оружје,најбоље ракетно наоружање,као и још пуно тога.Мени уздах увјек измаме прелијепе руске дјевушке за које трврдим да су најљепше на свијету.И нисам усамљен у размишљању.Нека живи вољена Русија,а што се Србије тиче,видјећемо.Треба се држати оне народне:Како радио тако ти Бог помогао.

    ОдговориИзбриши
  9. Хтео бих и ја да дам скромни допринос овој теми а уколико гршим, молим вас да ми опростите. Према мојим сазнањима Руски Цар Иван Грозни је директан потомак лозе Јакшића што се може видети на овом сајту:
    http://sr.wikisource.org/wiki/Слика:Tablice11.jpg
    Ако је ово тачно, то значи да је и један Србин дао допринос стварању великог Руског Царства у XVI веку. Ову чињеницу историчари из неког разлога намерно прећуткују што им не служи на част.

    ОдговориИзбриши
  10. Да Браниславе, хвала Вам за линк који сте поставили. Но било је још србаља који су помогли изградњу велике руске империје. Један од њих био је и Сава Владисавић Рагузински један од верних поданика Великог Императора Петра који су помогли изградњу моћне руске православне империје.

    Споменик Рагузинском подигнут је почетком овог лета у Сремским Карловцима и ми сремци радујемо се због тога.

    http://monarhija.freehostia.com/?p=245

    ОдговориИзбриши
  11. Милорад Поповић13. август 2009. 20:34

    Драга Ксенија, веома ми је засметао закључак који сте изнели у последњој реченици вашег текста. Било би ми много драже да се у Русији схвати да је Јељцинов издајнички режим издао Србе пред нато агресију. Сетимо се исто срамног повлачења Руске Армије са Приштинског аеродрома, иако су тамо први стигли. Није ли то значило 'баш нас брига за Србе'? И шта се од онда променило? Не много, осим упорних Руских сугестија, чак и исмевања над КиМ поводом Руске операције (оправдане) у Грузији, типа нисмо ми Срби да предамо Ј.Осетију као они КиМ. Ако је Путин некакав 'православни Цар' како га видим карактеришу, онда нека поступа према својој једноверној Српској браћи као Цар Николај Романов у Првом Св. Рату и помогне нам, захтевали ми то званично или не, а народ ће се затим сетити ко нам је истински пријатељ, нато убице или православна Русија.

    ОдговориИзбриши
  12. Милораде, заиста се слажем да ни Русија није увек поступала савезнички. Али морате тачно знати две ствари - Слободан Милошевић је неколико пута преварио Русију склапајући погодбе са Западом, и то је одиграло своју улогу у односу руске политичке елите према српским политичарима (подвлачим - политичарима, а никако народу).
    И још,ако Србија бира себи власт која будућност види у једној рационалној и прагматичној политици (реда ради, назовимо то тако, онда ни са руске стране не би требало да буде све базирано на пуком романтичном постулату "Срби су наша браћа". Управо то сам имала у виду под "мораћете сами". Хиљаду пута су ме питали зашто се Русија не меша у српске изборе, и ја хиљаду пута понављам - Срби нису млађа браћа па да ми за њих нешто решавамо. Браћа су равноправна.

    ОдговориИзбриши
  13. Милорад Поповић13. август 2009. 22:59

    Драга Ксенија, не могу уопште да се сложим са вашим мишљењем. Разлог је једноставан. На мапи света, ми смо јако мали народ, са слабом и застарелом војском и незрелим политичарима. То је тако било и у првом рату (када су Срби били много зрелији него сада додуше), тако и у другом рату. Склопио је 'наш' краљ тада и пакт са силама осовине, па то није Русима засметало да дају своје животе за слободу Србије, и то им никада нећемо заборавити, слава Руском и Српском војнику.
    Оправдавати тадашњу и садашњу руску политику као изазвану нашим политичарима а не народом, звучи јако слично политици незахвалне Мадлин Олбрајт када нас је уверавала како бомбардује власт а не народ!?
    Између ова два лицемерја, у праву је био свети Владика Николај Велимировић када је рекао 'ни исток ни запад, већ изнад истока и запада'.
    А зашто је у питању лицемерје просудите сами, Русија наоружава један Иран и осведочене непријатеље Православља најмодернијим технологијама и наоружањем, ваљда да би њихови добровољци боље клали Србе у неком новом сукобу, а Србе браћу по крви и вери не примећују, осим када им треба 'јужни ток'?
    Да ме погрешно не схватите, православни сам Србин и живим православно, и волим Русију као Србију што волим, али ако кажете да смо ми 'браћа'у романтичном смислу, а не заиста по крви и вери, онда је заиста дошло време да Срби гледју само своја посла и интерес, а не сродство по крви и вери, јер смо вазда издавани и продавани од свих које смо браћом сматрали. А ако је Русији стало да им останемо барем интересна сфера, онда се браћо потрудите око нас. Ако не, онда и ако нас скроз заборавите, неће бити проблем, али хоће велика штета по све православне народе и нашу заједничку многострадалну историју.

    ОдговориИзбриши
  14. Господине Браниславе,управо тако.Иван Грозни један је од потомака са бакине стране Ане Јакшић Глинске.Милорад Поповић...Господине Милораде!Можда вам Ксенија због природе посла којим се бави не може директно одговорити на питање које вас мучи,али мене ничим ништа не обавезује па ћу бити директан.Не може Србија стално да се позива на причу гдје су Руси кад је најпотребније?Хајдемо овако поставити питање:Гдје су Срби?Није коректно да се Русија бори за очување статуса КиМ а да власт у Србији све то разграђује.Није коректно ни то да народ у Србији није уочи избора 11-ог маја прочитао биографију Бориса Тадића.Ко је,шта,је,чиме се бави?Из какве је породице?Недавно су у Србији кабловски оператери направили невиђену глупост пуштајући усташки концерт Марка Перковића Томпсона.Па све то гледају људи и у свијету.Усташе су побилие 700.000 Срба у Јасеновцу.А у Србији се пушта усташки концерт.Па ко је овдје луд?Поштоваћете колико поштујеш себе.Доста су Руси помагали Србију.Може ли Србија нешто конкретно учинити за Русију,односно за саму себе?Зашто је Србија продавала оружје Грузији којим су убијани руски мировњаци?Зашто Србија хоће да уђев у НАТО?Нека народ изађе на улице и нека протестује против актуелне власти па ће и Русији аутоматски бити лакше на дипломатском пољу када је у питању очување јужне српске покрајине.Меније више постало дегутантно слушати причу о томе када су Руси помогли Србији.Стално сец тражи руска помоћ, али се окрећу пушке у правцу Русије.Отпораши из Србије на постсовјетском простору иза себе остављају пустош.Па нису Руси луди.Ево ја ћу вам директно одговорити да више волим Русију,бескрајно више, него ову данашњу Србију.Ова данашња конвертитска Србија,Србија отуђена прво од Бога,па онда од православља и на крају од сопственог идентитета да би некога цјенила и поштовала,потребно је да тај неко ту исту Србију бомбардује минимум 3 бмјесеца,да јој побије неколико хиљада сународника,да јој у наслеђе остави осиромашени уранијум и да јој отме 15 посто територије.Србија наших славних предака готово да је изумрла.Немојте шта замјерити господине Милораде.Ово је само мојке мишљење на које имам право.

    ОдговориИзбриши
  15. Милорад Поповић14. август 2009. 04:04

    Драги Топољ,

    Немам ја шта да вам замерим, већ ћу то оставити вашој савести у наслеђе да учини када буде време.
    Много је нервозних људи који не умеју да пишу без употребе узвичника. То говори само за себе.
    Не желим да се са вама упуштам у дуге и горке дискусије, нити ћу више писати овде, али ћу уз коначан поздрав свима вама да поставим само једно питње:

    од када је мали и слаб брат био дужан да помаже старијег и јачег, па да би се старији и јачи сетио да је онај нејаки већ толико измрцварен, уништен, опљачкан и материјално и територијално,
    да можда нема чиме осим речју и братском љубављу ово да учини?

    ОдговориИзбриши
  16. Милорад Поповић...Господине Милораде,ја сам итекако писмен човјек и знам када треба ставити интерпукцију односно узвичнике које сугеришите.Брзина куцања на тастатури понекад ми се отме контроли.Али Боже мој,суштина је битна.А што се тиче старијег и млађег брата,па ако хоће млађи брат да буде заштићен,онда прво он не треба да буде кочница као у овом конкретном случају Србија.Немам проблема са савјешћу.Она ми је савршено мирна.Русија је што се тиче Србије пред Богом чиста.И не само што се тиче Србије.Руска душа је је чиста.Треба се запитати да ли је српска савјест чиста,када су у питању руски народ и Русија?Дало би се расправљати надугачко и нашироко.И овдје ћу и ја стати.Нека свако носи свој крст.Поздрав господине Милораде!!

    ОдговориИзбриши
  17. Ja bih samo dodao jedan detalj koji, cini mi se, moze lepo da se nadoveze na diskusiju.
    Secamo se svi Aleksandra Aleksejeva, bivseg ambasadora u Srbiji. Ja ga licno obozavam, pravi iskreni srpski prijatelj. Elem, secate se kako je pozurio i otisao da cestita Tomislavu Nikolicu izbor za predsednika skupstine, a ovi ga smenili posle 2 dana. Eto, Aleksejev je na kraju ispao smesan. Zasto? Pa zato sto je dao otvorenu politicku podrsku nekome u Srbiji. Ovo je samo jedan mali plastican primer zasto nam ruska drzava ne daje podrsku kakvu bi neki ocekivali.
    Kako da daju podrsku kad smo neodgovorni, lazemo i krademo, i nista ne postujemo- ni svoje ni tudje, a pre svega svoje. Ove lose osobine koje sam nabrojao su, po mom misljenju, posledica otpadanja od vere Pravoslavne, ali i mentalitet je u pitanju. Da ne bude da kudim svoje a velicam tudje, mislim da je i Ruski narod nazalost slican. Ali za razliku od nas njima se moze, veliki su i mocni. A mi? Za svaku sitnu brljotinu- ode 20% teritorije.
    Mi Srbi ne mozemo i ne trebamo da ocekujemo da ce neko da nam bude mentor. Prvo- niko to ne zeli, drugo- mentor trazi poslusnog ucenika, i trece mozda najvaznije- moramo sami sa sobom da raspravimo i dogovorimo se sta hocemo i kako hocemo.
    Prijatelja i brata u Ruskom narodu i drzavi hvala Bogu imamo. Sta vise od toga da ocekujemo i trazimo? Jedino da budu Srbi umesto nas.
    Oprostite sto sam udavio. Puno vas sve pozdravljam :)

    ОдговориИзбриши
  18. Хвала Марко, посебно за однос према Алексејеву и на ону о 20% територије - истина и тако сажето формулисана!

    ОдговориИзбриши
  19. Draga Ksenija na koji Mail mogu da vas kontaktiran.

    Pozdrav Dalibor

    ОдговориИзбриши
  20. Dalibore, mislim da ce muha69@mail.ru biti dovoljno da me nadjete :)

    ОдговориИзбриши
  21. Марко, а знате ли, пошто поменусте величину руског народа, и пошто тај критеријум сматрате важним, зашто је руски народ велик? И бројчано и духовно? Због чистоће вере, зато што је саборно заволео цара који седи на Давидовом престолу. И то вам је амин. Нека га се и одрекао али га је ипак довољно заволео. И Ивана Грозног и Петра I и Николаја II – све њих је детиње поштовао. А срби праве своју науку. Клањају се у исто време и ка истоку и ка западу. Или „на три вере оком намигују а ни у једну право не верују“ - по речи владике Николаја србског.

    Двоумљивци су срби и не виде нит која води од цара Давида, преко Господа нашег, и преко византијских императора до руске лозе Романових. А самим тим не знају коме је част и радост служити и поклонити се. Путин је само икона онога што треба да дође и да се деси.

    Према томе „ситне брљотине“ и 20% - то је погрешна фикција. Код Бога то не постоји. То су животно озбиљне брљотине због којих нестају читави народи и племена. Заувек. И свака емотивност и самооправдање на том месту – достојни су презира.

    ОдговориИзбриши
  22. Dragi Dragane, sve ste asolutno u pravu. Vas komentar je vise sa duhovnog aspekta. Ja sam se trudio da ne odem preteranu u tu stranu, jer mi je nekako ovo vise politicki blog, mada je i tema duhovnosti u celoj prici apsolutno neizbezna. Samo bi u vas niz dodao svetu lozu Nemanjica, jer je za nas Srbe izuzetno vazna. Hvala Bogu za svetog cara Davida, svete careve Vizantije i lozu Romanovih, ali da nam Gospod nije podario Nemanjice- pravoslavna Srbija danas ne bi postojala.
    Srbi i Rusi jesu braca, sto znaci da smo slicni, ali su nam iskusenja ralicita, pa nam je samim tim i pad razlicit. Tesko mi je rasuditi koji je od nasa dva naroda bolji a ko gori, cak mi ta podela i ne ide. Ali svakako da po trenutnom stanju stvari, cini mi se da je ruski narod u boljem duhovnom stanju.

    I jos da kazem zasto volim predsednika Putina. Namerno kazem predsednik, zato sto mi je u odsustvu mog potreban neko ko nije moj, ali i jeste moj. Zasto nije moj? Pa logicno, zato sto nije Srbin. Valjda ce se i nama Srbima Bog smilovati pa poslati cestitog, sposobnog, iskrenog i postenog predsednika- kome se moze, a boga mi i hoce da govori istinu. U ovih par zadnjih reci se krije i odgovor na pitanje zasto Putin jeste moj predsednik.

    Mozda sam malo konfuzan, ili grub na recima, ili nasiroko pisem. Cesto me iznerviraju sva ta desavanja globalna i lokalna. A sve je tako povezano.
    Puno pozdrava za Kseniju, Dragana i ostale naravno :)

    ОдговориИзбриши
  23. Добро вече Ксенија!Драго ми је да је отворен твој блог.Први пут сам на њему вечерас!
    Занимљива је дискусија која се о господину Путину води на њему.
    Једино код дискутаната из Србије, не видим шта подразумевају под појмом Руси? Грађане Руске Федерације или припаднике Руске нације.То су различите ствари, чак се и на руском језику различито изговарају!
    Кад оцењују став или историјске догађаје везане за Русе и Србе, морају водити рачуна о напред наведена два различита појма.Да их подсетим да вештачка нација СОВЈЕТИ, није успела и да Руси као нација, немају везе са Совјетима!!
    Руски народ или нација, дубоко и искрено поштује и воли Српски народ, и увек му је помагао у границама својих могућности, а што чини и данас!
    Руска нација је као највећа словенска нација, и на индиректан начин одговорна према свим славенским народима на путу њиховог националног опстанка у данашњем свету "мондијализма" или културолошког модела који натура Запад са циљем потирања или подјармљивања славенских народа.
    Овим путем ти шаљем пуно поздрава и жеља за успехом.
    Ђорђе Комљеновић

    ОдговориИзбриши
  24. Путин је јеврејин, и учествује у обредима у Синагогама и као такав он не може бити неко ко воли Србски и Руски народ и Православље.
    Он је лицемер, иза којег стоји вешта пропаганда оних јудаиста који ће на још савршенији начин довести антихриста којег ће људи препознати као некаквог спаситеља.
    И те како кад се говори о политичким збивањима треба гледати кроз духовну призму јер је то једини начин да се правилно расуђује.
    А.лек.сан.дар

    ОдговориИзбриши