уторак, 1. децембар 2009.

СУДЊИ ДАН. ПОЧЕТАК...


У уторак је почело трагање за одговором на питање Генералне скупштине УН - „Да ли је једногласно проглашење независности од стране привремених институција на Косову у складу с међународним правом?". А у суштини почиње ход по мукама: 15 судија Међународног суда правде треба да разјасне свету, да ли је сецесија оправдана као таква. Пандорина кутија је одшкринута... Јер одлуку суда не прате само Срби и Албанци, повећану пажњу она изазива још код стотинак мањих и већих народа који такође теже свом „вековном циљу“ – независности.
На овом суду се очекује први чеони судар титана – Русије и САД. Нису се сретали по судским инстанцама пуне 54 године. Битка је најављена за 8. децембар – захваљујући неком мистичном сплету околности Москва и Вашингтон бране своје ставове истог дана.
Први пут у историји своје мишљење на суду изнеће и Кина. Пекинг, срећом, у друштву Бразила, Аргентине, Шпаније, Азербејџана, Венецуеле и још реда земаља, игра на нашој страни. Американцима помажу давнашњи „пријатељи“ Србије, попут Велике Британије, Немачке, Хрватске и Албаније, као и нови „обожаваоци“ – Холандија и Финска. Изгледа да је дошло време да се уџбеници из историје мало освеже...
Интересантна је подела и међу судијама: осам од њих делегирале су земље које признају независност Косова. Симболично је и то што је последњи попунио овај списак Нови Зеланд, и то сасвим недавно - 9. новембра. А то значи да се рад на повећању броја присталица независног Косова води паметно – у овом тренутку не потенцира се бројност, већ квалитет присталица косовске државности. А ако још неко од њих има и судију у главном суду наше планете... јасно је , зар не?
„Наших“, односно оних који се попут Русије не слажу са насилним черечењем суверених држава, међу судијама има мање – њих шесторица.
Став сомалског судије остаје загонетка – Сомалија се убраја у земље које се по датом питању нису изјасниле, на седници Генералне скупштине у окотобру прошле године представници Сомалије нису присутствовали, али је један од њених највећих проблема управо склоност ка множењу разноразних Сомалиленда, Пунтленда, Јубаленда и сл.
Београд је, уосталом, уверен да да су сви правни аргументи на његовој страни. А пошто суд и јесте правна инстанца, онда ће се и његова одлука базирати на праву, а не на националној припадности судија. Дај Боже...
Истовреме, Приштина се са једне стране ослања на наводне жртве „крвавог Милошевићевог режима“, док са друге апелује на чињеницу да је већ пола света признало Косово као државу, тако да је већ касно да се пришива назад за Србију.
Узгред, овај други аргумент у нашем циничном свету пре ће донети неке резултате. Логика је ту једноставна – ако после проглашења независности Косова није почела пандемија идентичних одлука по свету, онда ни његова правна легализација не би требало да изазове већу штету.
Ипак, једна је ствар отети део од пребијене и преморене Србије, а сасвим друга отети закониту територију једне Кине или Шпаније – без војне интервенције то не би прошло.
Али, ако највиша судска инстанца у свету аминује такве акције, онда ће сепаратисти надаље добијати пуноправне државе на тацни – цивилизовано, тихо и мирно, не пљујући крв по прашини и не уврћући се од пројектила. Довољан ће бити добар адвокат за вођење поступка о независности у судници.
Тако да судије имају добру тему за размишљање - од њихове одлуке зависи будућа политичка карта света. И биће добро ако не буду тражили одговор на питање - ко вам се више свиђа, Срби или Албанци? – већ на оно које реално стоји пред њима – да ли ће свет након ваше одлуке остати овакав какав је, несавршен, али мање-више стабилан, или већ можемо да почнемо са прекрајањем, па да га поново преспојимо у некој пачворк техници.

19 коментара:

  1. Видим шта Русија покушава и како организује одбрану и то ми се веома свиђа – хвала вам хиљаду пута. У првим борбеним редовима пословично блиста Ксенија на понос и Руског и Србског народа. Прави ратници мрзе ратове и гледају да их избегну или бар одложе – веома поштујем. Друштвени процеси су иначе троми, хвала Богу, па организована недела моћника не могу дати жељене резултате у времену максималне снаге агресора. Ово је много пута у историји, на дужи рок, спасло праведне и немоћне. Ова три су момента изузетно важна: после другог светског рата први пут је јавно и на највишем светском нивоу на коцки укупно међународно право, друго имајући у виду пола планете народа који грцају под разним видовима окупације од страна „Англо Саксонске коалиције“ однос судија 6:8 је веома индикативан напредак који говори да је чаша препуна. И треће да су реакције највећег броја земаља у свету већ предвидиве у односу на будуће покушаје деструкције и оружаног наметања „западне демократије“. После Кубанске кризе укупни догађаји наводе да је време летаргије прошло и да се све мање разликују речи и дела највећег броја државника планете – не толико ескалација колико сазревање свести да се уништитељима народа и држава мора коначно достојно и одсудно одговорити. Ово није питање слободне воље, парцијалних интереса, тренутне добити – ово је почетак одговора за опстанак човечанства и цивилизације и све је извесније да ће се догађаји одвијати по аутоматизму ка разрешењу – ван воље учесника. Зато је неопходно створити што боље позиције у времену док се процеси још могу контролисати.

    ОдговориИзбриши
  2. Ovaj proces ce pokazati svu slabost medjunarodnog poretka jer ce se zavrsiti zakljuckom koji nece biti jasan ni samom sudu. Multinacionalni koncerni imaju svoje interese a sudovi pod njihovim pritiskom nemaju slobodu da profesionalno rade svoj posao. Kapitalisticka drustva ce biti u sve vecoj panici jer ce sve vise postajati zavisni od Ruskih resursa. Optimisticki razvoj dogadjaja bi isao tako sto bi se emancipatorsko nasledje Evrope probudilo i unistilo kapitalizam. U suprotnom ne bih ni smeo da pomislim kuda bi Svet krenuo.
    Izgleda da ce morati da prodje jos neko vreme dok ljudi izvan prostora zapadno od Nemacko-Poljske granice shvate laz potrosackog nacina zivota, koji ustvari i nije uspostavljen jer veliku potrosnju mogu da priuste oni sa visokim platama. Rusija nema tu vrstu marketinga koji bi mogao biti privlacan kod obicnog malogradjanina koji se prima na Koka-Kola kulturu. Sada se taj princip primenjuje i na slucaju Vojvodine.... pa se prosipaju fasisticke ideje o "kulturnoj superiornosti" u odnosu na ostatak Srbije, vestacki se stvara vojvodjanski identitet odnosno princip sve je bolje osim biti Srbin. Procitajte samo komentare na B92 sajtu u vestima o Vojvodini i bice vam jasno. Pa se zato nadam da nema dileme oko toga sta ce Rusija preduzeti ako situacija krene po zlu, pod uslovom da se sama Srbija oslobodi ucenjenih glava koje je sada vode. Prvom prilikom, a ja se nadam nakon sledecih izbora, kada izgubi sadasnja garnitura, Rusija mora da iskoristi situaciju i zestoko pojaca svoj uticaj na ovom prostoru. Medijska blokada u Srbiji je sve veca, i samo izborima cemo moci da je se oslobodimo.

    ОдговориИзбриши
  3. Тешко је помоћи некоме ко не жели да помогне самоме себи.Мислим да Русија губи вријеме са овим које је у Београду устоличила ЦИА.У медијском мраку у ком се налази Србија тешко је дати конкретан приједлог за спас Србије.НСПМ слови као једини српски медиј у медијском тунелу у Србији,али џаба и та свијетла тачка ако ти мени (и не само мени)обришеш дио коментара у коме само желим да изнесем голе чињенице.Чињенице ко је ко у Србији.За оне са сајта "Политике",Блица,Преса,Б92 итд,бар знам,прозовем ли им шефове нема шансе да ми прође коментар.И како онда помоћи Србији?Треба се оставити филозофије и учтивог разговора типа господине,госпођо.Тако треба разговарати,наравно,али ријеч господин и госпођа нису за свакога.Кад би Срби масовно изашли на протесте против америчког марионетског режима устоличеног у Београду у истом или још већем броју као када су достојно испратили патријаха Павла,е онда би било нешто.И Русији би тада било лакше да помогне Србији.Овако кад људи виде еуфорију због укидања виза за земље ЕУ а сваким даном територија Србије све мања и мања,од те љубави нема ништа.Србија мора изабрати:Русија или Запад?На двије столице не може да сједи.Није ни природно.

    ОдговориИзбриши
  4. Поштована Ксенија нешто сам запазио,не знам да ли сте и ви и остали уважени гости вашег блога.Наиме ваш је блог редуциран на одређени број карактера када су коментари корисника у питању.Послао сам на ваш блог коментар дужи него овај горе али се појавио проблем,вјероватно у броју карактера,тако да сам џабе куцао.Коментар је отишао у непознато,на ваш блог углавном није стигао.Ако су коментрари ограничени на 2 000 или 3 000 карактера,(прије се могло куцати и изнад 4000 карактера)да ли је могуће то означити на неки начин испод или изнад поља за коментаре,па да убудуће знам колико ми је преостало куцања?

    ОдговориИзбриши
  5. Мало и ја да проширим раније излагање: може се предвидети чак и од нас (условно лаика) готово у толеранцији до 10% како ће се одвијати глобални процеси, па и пресуда о насилном „отцепљењу“ Косова. Дугорочно гледано „глобално село“ је дало неколико крајње непожељних ефеката за творце: некада је појединац или група могла да почини злочин и побегне у другу државу. Систем државе где је злочин почињен судијо је починиоцу у одсуству, значи определијо се према делу и заштитијо себе без обзира што ништа суштински није решиjо у елиминисању негативних појава и претње да починилац неће злочин поновити. У новој ситуацији починилац по конструкцији свог система мора да константно чини злочине (енергетске и остале отимачине), али ни починилац ни систем (међународни правно – економски) немају где да побегну обзиром да интерпланетарни летови нису комерцијализовани па злочинац својим присуством приморава систем да се према делу и последицама одговорно определи. Ако промовише злочин као пожељно понашање систем се урушава, ако покуша да санкционише јачег од себе такође се урушава, а мора да се децидно определи у времену да се неби урушијо. Ту смо већ код Немогуће мисије коју мора да изврши Велики брат. Драги Топољ вероватно ће пресуда бити негативна за Србију, али за нас не верујем да ће произвести много негативан ефекат јер таква пресуда руши темеље моћи западних злочинаца. Морамо издржати, али ценим да су две до три године тај период колико ова цивилизација може да поднесе западну деструкцију до мере да се планетарно побуни и свргне штеточине или да се заједно са злочинцима уруши као поглед на свет и тип цивилизације. Како било наше је да сачувамо душу, а слобода се у оба случаја назире.

    ОдговориИзбриши
  6. Слажем се ја са вама господине Максимовићу да морамо издржати али ми никако не иде у главу зашто у тој голготи морамо да се мучимо више од потребног?Нисам без разлога поменуо медије.Запад и њихове медијске дивизије замрачили су небо изнад Србије.На сајту НСПМ,угледног и јединог српског медија у Србији данас,чини ми се,отишли су предалеко.Нико не спори квалитет коментара са тог сајта као ни њихове колумнисте од уважених професора Вукадиновића и Антонића,само вјерујте отишло се у једну крајност.Не иде на начин како је то замишљено у НСПМ.Они би да чују и ону другу страну.Нема проблема,исправно,резонски,професионално,тако треба.Али није баш исто када ја на сајту НСПМ имам 100 истомишљеника,знам да мислимо исто,а онда се пусте коментари провокатора типа ЕУ-цитозена,оног што је описан у тексту Од "матушке" до маћехе,па онда испадне нас 100 против њих 5.Пуно би било лакше борити се када би се улоге подјелиле.Односно када би Б92 дозволио да ја уз својих 40 истомишљеника аргументовано оспем паљбу по перјаницама тзв.друге Србије,а нека НСПМ дозволи 40 коментара те исте друге Србије на свом сајту па да ми лијепо размјенимо аргументе,ко,шта,како,због чега?Да се види ко има бољу аргументацију и чији дискурс више пије воде.Само Б92 то никада неће урадити а НСПМ ради.И гдје смо онда?Нигдје.На Ксенијин блог вриједи доћи,вриједи га посјетити,вриједи оставити коментаре.Има смисла,логике и свега позитивног.Па "Глас Русије" вам је доказ да нам мајка Русија више мисли добро од те исте Србије,односно медија у истој.

    ОдговориИзбриши
  7. Настављам у другом коментару због ограниченог броја карактера...Када ви оставите коментар на неком сајту у Србији па вам га не објаве,онда се поставља питање какву поруку шаљу ти који то раде,а онај дио српске популације који се у овом конкретном случају нашао увријеђен поставља једно сасвим нормално питање:Шта мени све ово треба и зашто ја уопште хоћу да исправљам криву Дрину?Ево га сепаратистички статут изгласан ко од шале.Неко је посланике у НС Србије бирао,исте те посланике који су гласали за.Не може се стално позивати на чињеницу нисам знао,преварили су нас и томе слично.Јесу преварили,али забога,зар је 10 година мало па да с опроштењем не дође из ...... у главу.Све растурише ЦИИНИ ескадрони по Србији а народ ништа.По оној народној ујео вук магарца.Ником ништа.И како да Русија заштити Србију кад она сама себе не штити?Ови данас на власти немају нимало образа.Па прије неких 4-5 година нису ни помишљали на озбиљну дипломатију са Русијом."Русија је ауторитарна држава","Путин је диктатор" итд,то су цитати евроатлантиста.Лично сам слушао Весну Пешић када каже да је то један силеџија и још много увреда сличног садржаја.А народ јелте хрли у "бољу будућност".Ево сад је добио визе за ЕУ.Ма ко шиша КиМ,Војводину а послије њих и Санџак,па онда прешевску долину и тако све до београдског пашалука.Од свега је најгора прича о НАТО-у.Ни војвођански статут није од јуче.све је ишло полако слично као прича о НАТО-у.

    ОдговориИзбриши
  8. У једном од коментара са сајта НСПМ поставио сам питање како би мислили ови што владају данас,да убједе НАТО команданте да у случају да Србија уђе у НАТО,Србију у случају сукоба Русија-НАТО у том случају поштеде,односно да аеродроми у Србији не буду кориштени за један сраман чин који би се могао хипотетички одиграти?Нисам добио одговор.Само се понавља једно те исто.Филозофска прича,филозофски приступ,баш као у случају КиМ и Војводине.Многи добронамјерни колумнисти на српским сајтовима(злонамјерне овдје не треба ни спомињати)праве једну велику грешку у својим текстовима.Када год се дотичу врућих тема,највише када је ријеч о НАТО-у,праве катастрофалну грешку констатујући да је Америка најмоћнија војна сила свијета.Тиме све до тад добро написано буквално обезвриједе.Онда се они који поштују писање тих колумниста могу запитати:Па ако је Америка најмоћнија,зашто се онда против ње уопште борити?На овај детаљ ти колумнисти не обраћају пажњу.Осим тога највећа је неистина да је Америка најмоћнија војна сила свијета.То једноставно није тачно.Најмоћнија војна сила свијета је Русија.Има милион доказа за то.Најмоћнија ракетна технологија данашњице,технологија која добија глобални рат је управо оно чиме располаже Русија.Када се у научно-стручним круговима помену ријечи-руска ракетна технологија са посебним акцентом на "Топољ","Сињеву" или "Искандер рецимо,у ушима те стручне јавности то изазива највеће могуће страхопоштовање.Амерички агенти у Србији Србију излажу мети овог оружја константно понављајући причу о неопходности уласка Србије у НАТО.И све то због медијског мрака као и чињенице да се овим поводом никада није водила једна квалитетна расправа.

    ОдговориИзбриши
  9. Када стално понављају причу о "најмоћнијој војној сили свијета",онда они добронамјерни чине велику услугу непријатељима Србије.Чине је тако што већ у старту они који би имали вољу да нешто промјене у самом старту постају безвољни.Мене никада нису успјели убједити у то јер је мој ментални склоп такав да изванредно разазнаје потитивно од негативног а и човјек мора бити поприлично неписмен и наиван па да повјерује у ту шупљу причу,причу да је Америка изнад свих.Може али само послије Русије.И то је истина.Русија је војно најмоћнија.У Русији се данас налази највише нуклеарних бојевих глава као и најквалитетнијих,најквалитетнија борбена авијација,о ракетној технологији сам већ писао,затим космичка технологија у сваком погледу најјнапреднија.Испред америчке добрих 30 година.Данашње сукобе добија не војник,тенк,хаубица,хеликоптер уопште конвенционално оружје него шифре,кључ,дугме и на четвртом мијесту квалитет ракетних система или оружје за масовно уништавање.Америка ту нема шта да тражи против Русије.О овоме се никада није водила расправа него као пијани плота су се држали заговорници НАТО идеја приче о "свемогућем" НАТО-у који је имао прошле године на Кавказу да покаже шта зна.А шта је показао и колико вриједи у то смо се сви увјерили.Наравно,ко је хтио да се увјери и ко се није одрекао здраве памети.Русија је свијетла тачка ове наше планете,најсвијетлија.Бити противник Русије значи бити противник Бога.То данас имамо у Србији.Нешто директно,нешто између редова а све скупа твори нечувену мржњу према Русији.Поред чињенице да нису дорасли искушењу које са собом носи данашње вријеме као велики противник доброг дијела Срба јавља се још нешто.То је тврдоглавост,односно не желе многи Срби да признају да су погријешили када су Тадића и ову данашњу врхушку довели на власт.Истина неки се кају али добар дио још увјек када се помиње катаклизма Србије стално се држе деведесетих и Милошевића.

    ОдговориИзбриши
  10. Милошевића више нема а ово што данас имамо без икаквог ако и али најгора је власт у историји Србије.Ништа горе није постојало.Србијом данас управљају хомосексуалци,наркомани и прворазредне битанге.То и није тако тешко због чињенице да је у Србији проблем национална освијешћеност а не никако они,ЦИИНИ намјесници.Свакако,они су проблем али би били далеко мањи проблем да добар дио Срба зна да мисли својом главом.Нажалост незна и ту смо гдје смо.У РС гдје ја живим уназад пар година се преносе Боижићне литургије из Москве.Телевизијски канали из Србије(нити један)није радио тај пренос.Ово исто нешто говори.Прича "Помагај Русијо ја хоћу у НАТО"је потрошена прича која ће у наредном периоду имати свој одлучујући епилог.Или државна цјеловитост или ЕУ бајке,или Русија или НАТО.На Србима је да изаберу.

    ОдговориИзбриши
  11. Нема везе са чланком и на први поглед нема везе ни са србима. Али ипак ...

    „Европа гледа руски филм“. Браћо руси колико Вам треба да схватите? Јесу ли европљани гледали „Острво“? Нису. Исти режисер, Лунгин тада је био надахнут и направио је диван, православни филм.

    А знате ли зашто ће да "воле" овај филм „Цар“ ? Зато што се у њему пљује руски Цар. Потпуна лаж је приказана у филму – имао сам прилику да га погледам. Имали су руси у 20 веку Ивана Сничова – пастира каквог само пежелети можеш. Е он је баш ту лаж о Ивану Грозном разобличио у својој књизи „Самодржавље духа“. И руси се играју животом као и срби и жао ми је због тога.

    ОдговориИзбриши
  12. Нема везе са чланком и на први поглед нема везе ни са србима. Али ипак ...

    „Европа гледа руски филм“. Браћо руси колико Вам треба да схватите? Јесу ли европљани гледали „Острво“? Нису. Исти режисер, Лунгин тада је био надахнут и направио је диван, православни филм.

    А знате ли зашто ће да "воле" овај филм „Цар“ ? Зато што се у њему пљује руски Цар. Потпуна лаж је приказана у филму – имао сам прилику да га погледам. Имали су руси у 20 веку Ивана Сничова – пастира каквог само пежелети можеш. Е он је баш ту лаж о Ивану Грозном разобличио у својој књизи „Самодржавље духа“. И руси се играју животом као и срби и жао ми је због тога.

    ОдговориИзбриши
  13. Кренем мало пре на блог а блогер ме обавештава: „Да могу да одговарам јер блог Ксеније Тошић не постоји“!?!?. Жао ми је што нисам снимијо поруку па да вам је пошаљем. Глат уђем преко Гласа Русије, пробам поново – поруке нема. Толико о медијском мраку. Актуелни су избори у општини Вождовац и општини Костолац и само благи осврт на медијску халабуку показује колики је страх власти да нешто не пође по злу. Са друге стране раде се нечувене преваре и прљавштине кроз које се види да службе убрзано прерађују сценарије за афричке земље не водећи рачуна ни о једном реалном параметру на терену. Ово пак предсказује улазак у најкрвавију диктатуру коју је овај народ запамтијо. Како убедити становнике да у ситуацији кад хлеба немају морају да плаћају кирије и најамнине странцима на коришћење властитих непокретност – то се може једино оружјем. Они странци који купе имовину под таквим условима свесни су да на територији стране државе поступају противуставно и ако одлуче да тако раде имаће паравојне снаге којима ће штитити отету имовину, све то уз сагласност владе Србије. Никако ми продаја два града и пет села у Костолцу не излази из главе. Можда је ово одговор за „добровољни“ улазак у НАТО путем референдума, ако не буде довољна часна реч Вука Драшковића да сва Србија гори од жеље за уласком у НАТО.

    ОдговориИзбриши
  14. Свињац,опростите на изразу,али тако би ја описао медије у Србији обојене жутом бојом.У "Политици" се појавио текст под насловом "Руски изум-вотка у таблетама".Треба га пажљиво прочитати с тим да се треба усмјерити на читање између редова.Демограф Андреј Коротајев како је наведено у том тексту каже,да ако се настави са конзумирањем алкохола у Русији ће бити до 2050.г испод 100 милиона становника од садашњих укупно 143 милиона.А виц о пијанцу који хоће да убије Горбачова је посебан илустрат овог чланка баш као и о демографу Коротајеву.На први поглед изгледа да Горбачова хоће да убије тај пијанац.Али између редова читано порука Сорошевог медија "Политике" гласи:Носталгични смо за Горбачовом и Јељцином.Тај Коротајев иступа као да је научио говор од Бжежинског.Иначе његова оцјена личи на оцјену разних западних института.Стално се помиње цифра о некаквих 700.000 умрлих у Русији сваке године.Па како су кренули западњаци и њихове медијске филијале по Србији и којекуда по Балкану за 20 година неби требало бити Руса.А досад би по ономе што су они писали становништво у Русији требало бити преполовљено.Нико ни једном једином ријечју у тим медијима није поменуо раст наталитета у Русији.Уназад пар година он је у порасту и то приличном и више је рођених него умрлих.Пошто ви Ксенија волите да одговарате на питања гостију са вашег блога,мене лично занима ко је тај Коротајев,тачније којој он фели припада.По ономе како иступа као да га је ангажовао "Вудру Вилсон" или Кернеги институт.А и занима ме ваша оцјена тог чланка у "Политици".

    ОдговориИзбриши
  15. Волим оптимизам код Владимира Владимировича,уопште поштујем господина Путина у сваком погледу.За мене лично најјача политичка фигура данашњице.Он је демантовао горе поменутог Каратајева.Наталитет у Русији је у порасту у односу на морталитет.Још да додам,добром порасту.ФСБ и Путин или Путин и ФСБ,свеједно који год редослиједом да идете нисте погријешили.Уз ово увјек се треба присјећати оних последњих дана децембра 1999 када је заувјек у Русији умрла утопија о западним "вриједностима" и када је умрла Јељцинизација Русије.Зато слава ФСБ и Владимиру Владимировичу!!

    ОдговориИзбриши
  16. Истина ретко у историји, заблиста човек чија су дела немерљива и чије име свима на свету асоцира на слободу и прогрес. Веома сам срећан што имам ту част да будем савременик господина Путина јер ће се историја одређивати по "Путиновом времену".

    ОдговориИзбриши
  17. У веома кратком временском размаку догодиле су се двије трагедије у Русији.Она на прузи Москва-Ст.Петерсбург и ова у Перму.Прва је дјело терориста,за ову другу још увјек није утврђено шта је мада ми по обиму дјелује као терористички акт,онај притајени.Пустимо да истрага каже своје.Како вријеме одмиче и послије свега што се догодило имам невјероватан осјећај да ће Русија некога тако згазити и да ће те батине имати итекакав ехо у свијету.Лично мислим да се неко опасно игра са руским стрпљењем.Како свако стрпљење има свој почетак и свој крај тако има и руско.А пајацима који смишљају терористичке акције против Русије низашта на свијету не бих био у кожи.Живи били па видјели шта ће им се десити.Сви трагично настрадали нека почивају у миру.

    ОдговориИзбриши
  18. Колико се насукала кукавна Србија у магли „жуте“ власти говори и перформанс са српским правосуђем који је извео Борис Тадић. Док Тома Николић тврди „Тадић се није снашао“ поводом независности Војводине, сам император Борис понижава интелигенцију поданика, Срба до нивоа предшколског узраста са скечом о принципијелној одроворности председника пред иначе беспрекорним и ефикасним радом судства. Изјављује: „судијки сам дао изјаву...“. Дали је могуће да не уме да се изрази или је мржња према нама у питању – наиме нисам за све године мог живота, рецимо, чуо да је неки православац, Боже ми опрости, отишао код попадије да се причести.

    ОдговориИзбриши
  19. Страшно ме погодила ова трагедија у Перму.Искрено саосјећам са породицама и пријатељима трагично настрадалих.Господе Боже колико руске младости оде за само једну вече.Не поновило се никад више.

    ОдговориИзбриши