четвртак, 17. децембар 2009.

Отворени пут за Европу или зачарани круг?


ОТВОРЕНИ ПУТ ЗА ЕВРОПУ ИЛИ ЗАЧАРАНИ КРУГ?
Холандија је укинула последњу препреку на путу европских интеграција Србије - јављају руске агенције. Јуче је у Београду потписан међувладин меморандум о узајамном разумевању. Овај документ претпоставља подршку напора Србије за извршавање обавеза, везаних за чланство у Европској унији.
Значи ли ти да је пут за велику Европу отворен?
Волела бих да поверујем у то, јер само у име великог циља могу се прогутати речи којима је шеф холандске дипломатије Максим Ферхаген пропратио овај чин. Након преговора са својим српским колегом Јеремићем Ферхаген је рекао: „Честитао сам министру Јеремићу на напорима које Србија улаже у сарадњи с трибуналом. То се чини не да би се задовољила Холандија, лично ја или Европа: Србија мора довести сарадњу са Трибуналом до краја због себе саме”.
Заправо министру Јеремићу треба према резултатима године исплатити повећани бонус. Не због тога што је најзад одблокиран Прелазни трговински споразум који Србија једнострано испуњава још од септембра 2008. Нити због тога што је Европска унија коначно признала право Срба – коренито европског народа – на кретање сопственим континентом без визних препрека. Па чак ни због Ферхагенове „чврсте вере“ у европску будућност Србије. Бонус је Јеремић заслужио за испољено анђеоско стрпљење. Јер морало га пуно нерава коштати да истрпи добре савете сваки пут када би неком од његових саговорника пало на памет да потсети Србију како би за њено добро било боље да призна и преузме на себе кривицу за све.
Узгред, Ферхаген као и раније потсећа да ће коначна одлука његове земље зависити од оцене коју сарадњи Београда са трибуналом да главни тужилац Серж Бранмерц. А сам Брамерц је успео ових дана да усред Београда изјави како нема доказа да Младић није у Србији.
Ето тако – зачарани круг. И Србија још више пута може да се пусти том кружном путањом ако буде нечије зле воље. Тако да ако неко чује моју идеју око бонуса за Јеремића – треба пожурити. Јер шта ће за пар месеци да кажу поменути вршитељи српске судбине знају само они сами.

5 коментара:

  1. Само нека нам дозволе референдум па не мора ни Јеремић ништа трпети,ни запедни скотови не морају више никакве услове измишљати,јер ми у ствари НЕЋЕМО у ту креацију од бајаги државе,а то ће у ствари и пропасти,као и свака пренадувана будалаштина.Не може се вечито живети од лажи,уцена,превара,колонизације слабијих,сопствене ресурсе су давно потрошили или их загадили,њихови консензуси и компромиси су дојадили и њима самима,а КОМЕСАРИ су прича за себе.Укратко,споља сјај,а унутра блато и још горе тотална духовна пустош,а богами све више и материјална.Русија и још неколико држава,чини се нису омађијане тим штосовима и неће се дати преварити тако да има наде.Живела Русија!Срби,памет у главу!

    ОдговориИзбриши
  2. Златно време док је председник РФ бијо Путин неповратно је изгубљено углавном због бахатости и поткупљивости Београђана. Сада без обзира на све напоре господина Медведева постоје мање могућности за добробит Србије: са једне стране РФ има великих проблема и на спољном и на унутрашњем плану па није рационално да расипа снаге на битке које тешко може извојевати, са друге стране и оно што се може урадити не дају србомрзци из актуелне власти у Београду који су се ушанчили и зацарили, судбину народа и животе наше бацили под ноге за мало потрошачког луксуза. Нема цене коју неби платили нашим патњама и нашим главама да задже могућност за најсрамнију пљачку и економски канибализам незапамћен у историји Србије ни за време освајача. Веома сам захвалан Русији на ономе што чини за нас, веома сам захвалан Вама Ксенија за храброст и пожртвовање којим изгарате за добро Српског народа. Главу горе, не сме суза на лице ратника.

    Да у здрављу и срећи проведете са породицом Божићне и новогодишње празнике и све, али све жеље да Вам се испуне у 2010. години. Живела Русија!

    ОдговориИзбриши
  3. Данашњи чиповани роботи у Србији измишљени у Вашингтону,патентирани 5-ог октобра 2000-те,постају све агресивнији и агресивнији.Чиповани су медији,новинари,власт као и они који једва чекају сензационализам.Без сенѕације немогуће је замислити опстанак оних који покреће даљински управљач Ујка Сема.А тај патент измишљен у Америци има своју резервну варијанту.Ако нестане струје(читај ако Америка на тренутак изгуби утицај у Србији)ту су батерије које покрећу роботе.26 знакова енглеског алфабета су чудо.Ако им се човјек не отме контроли на вријеме(не престане мислити на енглеском)постоји опасност да се вирус прошири.Са кољена на кољено.Ни мање ни више.Да зло буде веће,постоји могућност(провјерено у пракси)да се постане и већи Американац и од самих Американаца.Како је америчка дрскост без премца у свијету,исто тако без премца је дрскост жутог предузећа које може да се похвали следећим:чега год су се дохватили све су неповратно уништили.Баш као и прекоокеански тата.У чему је разлика између Б92 и CNN-a?Само у мјесту пребивалишта.Све остало је исто.На сцени у Србији је један невјероватан феномен.На борби против мрачњаштва инсистирају мрачњаци.Медијски мрачњаци,политички мрачњаци,мрачњаци у сваком погледу,од главе до пете и препознатљиви из авиона који су Србију претворили у земљу страха и свеколиког мрака.Србија је данас добрим дијелом уточиште поборника агресивног Запада и злочиначког НАТО-а.Преведено на нашки:привремено изгубљен случај.То наравно не значи и заувјек,али,да би дошли до тога "не и заувјек",рукави ће се морати засукати и то подобро.Када на ред дође улазак Србије у НАТО,тада ће Србија полагати најтежи испит у својој историји.Тежи од свих претходних.Живо ме занима тај тренутак,посебно из овог мог угла гдје сам одавно ријешио сваку дилему са овим.Поздрављам све истомишљенике!!Придружујем се поштована Ксенија господину Максимовићу на лијепим жељама.Хвала вам на свему,хвала вам што постојите.Бескрајно хвала на свему што чините за добро српског народа.Вама,мајци Русији и овом дивном и предивном "Гласу Русије".Све најбоље!!

    ОдговориИзбриши
  4. Хајка на цркву на Никољдан."Држава ће испитати рад вероучитеља ултрадесничара".Наслов текста из данашњег Блица.Спомиње се и покрет "Наши" и Владимир Владимирович.Цинично,дрско,безобразно,одвратно.Ко није прочитао нека га прочита и нека се уувјрери на лицу мјеста како се ради на уништавању СПЦ у Србији.Ко би други се прихватио тог задатка него ли Блиц уз још непревазиђене мајсторе медијског мрака-Б92,Е-новине и све њима сличне "медијске институције".

    ОдговориИзбриши
  5. Slazem se sa Topoljem kod nas katolicka inkvizicija sa b 92 radi punom parom.Situacija vec postaje kriticna,mislim da je plan da onemoguce pravo na egzistenciju svim neistomisljenicima.Nas vredni ministar dacic sramotno izvrsava sve naloge antisrpske bagre.Mozda bi mogli malo da ga pozovete u Moskvu da se malo rashladi,odlepio je skroz

    ОдговориИзбриши