петак, 21. мај 2010.

In Memoriam


Сви ви, који сте навикли да вас са таласа Гласа Русије скоро сваког јутра и вечери поздравља драги глас нашег уредника и коментатора Ксеније Тошић...

Са превеликим болом саопштавамо вам да је наша драга Ксенија данас изненада преминула на радном месту, у 41. години живота.

За читаву српску редакцију Гласа Русије, а верујемо и за вас, поштовани слушаоци, то је огроман губитак.

Ксенија Тошић дошла је на Глас Русије пре петнаест година. Од самог почетка односила се према послу са ентузијазмом и професионално.

Програм Гласа Русије на српском језику, његов садржај и однос према слушаоцима за њу је постао много више од посла.

У данашњем програму последњи пут, поштовани слушаоци, дајемо коментаре написане њеним пером. У етру Гласа Русије последњи пут чућете глас наше вољене Ксеније Тошић.

34 коментара:

  1. Још један анђео је отишао горе ...

    Слава јој

    ОдговориИзбриши
  2. Нећу рећи збогом.Рећи ћу лаку ноћ драга наша Ксенија.Нека те анђели чувају.Зашто Боже одлазе честити људи?Поодавно сам тадњи пут заплакао а ево док ово пишем очи пуне суза.

    ОдговориИзбриши
  3. O Bože, kako sam se iznenadio i rastužio sad. Nedostajace pametna, razumna i istinoljubiva pisana reč naše drage Ksenije. Molim se da joj Gospod podari spasenje i život večni. Amin.

    ОдговориИзбриши
  4. Коме сада да пишемо,наша никада прежаљена Ксенија?
    Остаћеш заувек у српским срцима.
    Бог душу нека ти прости.

    ОдговориИзбриши
  5. Александар21. мај 2010. 18:28

    Одлазак једног од најбољих и најоригиналнијих политичких новинара.
    Иако није хришћански туговати, прво осећање уз неверицу је било туга.
    Бог да јој душу прости.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман21. мај 2010. 19:15

    Vjecnaja pamjat,Kseniji!

    ОдговориИзбриши
  7. Вјечнаја памјат!

    Хвала на свему, Ксенија.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман22. мај 2010. 00:57

    Трагична и тужна вест!!
    Нема наше Ксеније!??
    Вечнаја памјат!!!
    Глас Русије, је изгубио једног од најбољих новинара српске редакције!!
    Отишла је тихо и изненада!! Отишла је велика Рускиња и велика Српкиња!!
    Остаће вечно у нашем сећању и нашим срцима!!!

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман22. мај 2010. 02:25

    Не могу да верујем.

    Ксенија Тошић је била за Србски народ сам Глас Русије.

    Зашто Бог најбоље узима прерано?

    Зашто најбољи борци за истину одлазе прерано?

    Знам да су новинари угрожени стресом и да су ризична професија здравствено угрожена поготово у четрдесетим због превише поготово данас брзих информација и брзог дешавања у политичком и економском свету и стресног новинарског живота и потребе да се увек буде на време мећу првима у објављивању свежих и важних информација али не само као телетекст него оно много теже са правом тачном анализом и информацијом у тешком политичком аналитичком коментаторском послу какав је радила покојна новинарка и политичка коментаторка Ксенија Тошић.

    Оно што је много теже нову важну новинарску политичку информацију објавити са добром политичком анализом и прибраношћу као што је то само знала одмерено и са правом мером и тежином да ради свакодневно наша драга новинарка и коментаторка Српске редакције Гласа Русије Ксенија Тошић.

    Нажалост један од најбољих незамењивих професионалаца новинара и коментатора Гласа Русије на Србском језику угледна и увек радо слушана Ксенија Тошић која нам је отварала потпуно квалитативно нов паметан и логично разуман аналичитан прилаз и непристрасно реално коментарисан данашњи узаврео политички свет информација, Ксенија тошић је отишла.

    Мало је рећи да су многе емисије Гласа Русије на српском језику слушане само да би се у њима чуо политичко аналитички коментар Ксеније Тошић у временима где се свакодневно мењала важна политичка ситуација за Србски народ на узаврелом балкану који је америчко енгглеско немачки нато пакт војно,информативно и економски окупирао и поробио на просторима бивше сфрј југославије и који је нападао и покушавао истовремено да сломи и пороби и велику братску Русију и братски Руски народ и на политичком и на информативном и на економском пољу као што је урадио са нашим Србским народом на балкану и у бившој југославији.

    Ксеније Тошић и њених политичких коментара на Гласу Русије ћемо се увек сећати и памтити је по њеним зрелим и одмереним и тачним политичким коментарима политичких дешавања на балкану и у свету везана за судбине наших братских словенских Србских и Руских држава и народа.

    За нас Србе редовне слушаоце Гласа Русије Ксенија Тошић је била глас разума, глас истине и персонификација и печат Србске редакције Гласа Русије.

    За нас Србске слушаоце је Ксенија тошић била сам Глас Русије.



    Отишао је Велики борац информативног политичког новинарства за истину,правду и слободу Србског и Руског братског народа.

    Ненадокнадив губитак за братски Србски и Руски народ.

    Ксенија Тошић је била сам Глас Русије.

    Нека јој је покој души.

    ОдговориИзбриши
  10. Nisam mogao da poverujem kada sam procitao,najdublje saucesce

    ОдговориИзбриши
  11. Последњи поздрав војнику Србије, Русије и Великог Истока Ксенији Тошић!

    Бог душу да јој прости и да јој да живот вечни.

    ОдговориИзбриши
  12. Драга Ксенија,последњи поздрав Теби,а најдубље саучешће њеном малом сину,породици,колегама и поштоваоцима.Баш сам ожалошћена.

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман23. мај 2010. 00:48

    Изрази најдубљег саучешћа породици, колегама и пријатељима гђе Ксеније Тошић.

    Блог сам почео да пратим редовно тек пре извесног времена (линкован је на мом матичмом блогу), и мало је рећи да сам се нашао фасциниран обухватом и стручношћу њених анализа, као и стилом из писменошћу у најбољим традицијама нашег сопољнополитичког новинарства, данас све мање заступљеним нажалост.

    Огроман губитак за Глас Русије и за нас читаоце. Не знам колико је умесно у овом тренутку, али даћу себи за право да сугеришем два корисна предлога за касније:

    - наиме, било би изузетно добро да се неко из Ксенијиног окружења постара за одржавање блога у животу, макар у "запечаћеној" верзији, уз доступне текстове које читамо овако

    - друга ствар, ваљало би поразмислити о тме (да ли Глас Русије самостално, или у сарадњи са неким домаћим издавачем), да се направи својеврсна антологија Ксенијиних текстова, не само као својеврсни знак пијетета већ (важније) као изузетно битан извор данашњим и будућим истраживачима српско-руских и руско-српских политичких односа у једном важном и преломном времену: оптимално би издање било двојезично или макар објављено и у српској и у руској верзији.

    Поново,изрази најискренијег саучешћа због овако великог губитка

    ОдговориИзбриши
  14. Поштовани господине "MikeVronsky" дијелим Ваше мишљење да неко овај блог треба да одржава у животу.Никако да схватим шта се догодило.Не могу да вјерујем.Ксенија је била сјајан новинар,прави професионалац и изнад свега једно честито људско биће.Квалитет њених текстова је далеко био испред многих,такође веома добрих новинарских-аналитичких пера.Недостајаће нам Ксенија.Ја лично се осјећам грозно.Јуче су ми по саопштењу о Ксенијиној смрти очи биле пуне суза.Ксенијине колеге из редакције требале би учинити све да сачувају успомену на нашу драгу Ксенију тако што би неко из редакције наставио да пише текстове који дају осврте о приликама на овим просторима.Моје најискреније саучешће породици,редакцији Гласа Русије као и свим поштоваоцима нажалост покојне Ксеније.Почивала у миру драга наша Ксенија.

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман23. мај 2010. 02:42

    Нисам могао да поверујем!!! Обзиром да радим ноћу и Глас Русије слушам док возим те се често чују сметнје, мислио сам да нисам добро чуо! И хтео сам да је тако. На жалост...
    Годинама сам слушао њен глас, њене коментаре који нису никога штедели и којима је главни и једини циљ била истина, годинама сам препоручивао Глас Русије пројатељима уз опаску; обратите пажњу на коментаре Ксеније Тошић... И никад нисам помислио о томе да би се све то могло прекинути овако изненада, као гром из ведра неба.
    Недостајат ће нам наша драга Ксенија, њени коментари о оно њено; "а шта ћете..."
    Некако баш тим њеним речима бих и завршио овај коментар; а шта ћете, ваљда је тако морало бити!
    Почивај у миру а ми ћемо те памтити.

    У име моје и пријатеља слушалаца Гласа Русије из Италије. Раде.

    ОдговориИзбриши
  16. Redovno sam pratio Ksenijine blogove.
    Vest o smrti me jako rastužila.
    Moje duboko saučešće porodici i redakciji...
    I NA KRAJU, PREDLAŽEM DA SE OSNUJE (OSNUJEMO) FONDACIJA KOJA BI NOSILA KSENIJINO IME

    ОдговориИзбриши
  17. Најискреније саучешће породици Тошич, поштованој екипи Гласа Русије. Захваљујући Ксенији смо први пут слободно проговорили. Њено поштење, срчаност и преданост професији, љубав за оба народа остаће златним словима забележена у нашим срцима и историји Гласа Русије и руског новинарства.

    ОдговориИзбриши
  18. просто не могу да поверујем шта сам прочитао. Пре четири године у студентском дому на прастаром ЕИ НИШ радио апарату који није могао ништа да ухвати односно ја сам мислио да неможе једне ноћи ухватио сам уз велике сметње радио Глас Русије и чуо њено име и глас по први пут и од тада сам га слушао стално. Нисам је познавао лично али сам је опет одлично знао. Провео сам четири године скоро свакодневно уз њен глас и од скора уз њен блог. Драга Ксенија много ћеш нам недостајати,јер си нам давала наду у неке друге вредности,и отворила нове видике. Искрено се надам да ће је неко достојно наследити. Моје искрено саучешће пре свега њеној породици и радном колективу а и нама самима јер је ово велики губитак и за све нас.

    ОдговориИзбриши
  19. Анониман1. јун 2010. 00:00

    Хвала ти Ксенија! Почивај у миру.

    ОдговориИзбриши
  20. Анониман2. јун 2010. 14:46

    Светлая память светлому человеку...

    ОдговориИзбриши
  21. Анониман2. јун 2010. 14:59

    Не могу поверить... Царствие ей небесное!

    ОдговориИзбриши
  22. Jao kakva tuzna vest, ne mogu jos da dodjem ksebi, ne mogu da verujem. Laka joj crna zemlja bila. Ovo je veliki gubitak...joj ne mogu da verujem... :(((

    ОдговориИзбриши
  23. Анониман3. јун 2010. 22:34

    # Епитаф

    Уби ме прејака реч

    ОдговориИзбриши
  24. Игуман Максим Петровић8. јун 2010. 16:43

    недеља, 30 мај 2010 19:39
    ИГУМАН МАКСИМ ПЕТРОВИЋ Манастир Базјаш - Румунија
    ПОШТОВАНА РЕДАКЦИО - НЕИЗМЕРНО ПОШТОВАЊЕ ПРЕМА ЉУДСКОМ БИЋУ , ЖЕНИ СРПСКОГА РОДА , ПРОФЕСИОНАЛНОМ НОВИНАРУ ,РЕТКО ИСТАНЧАНОМ СЛУХУ ЗА ПОЛИТИЧКА ЗБИВАЊА , ВЕЛИКОМ БОРЦУ ЗА ИСТИНУ О СРПСКОМ НАРОДУ И КОСОВУ , КАО И НАША ВЕЛИКА ЗАХВАЛНОСТ ЗА ПОМОЋ У ОБЈАВЉИВАЊУ АПЕЛА ЗА ДОНАЦИЈЕ ЗА ОБНОВУ МАНАСТИРА БАЗЈАШ ,ПОЗИВА НАС ДА СЕ МОЛИТВЕНО ОБРАЋАМО
    ГОСПОДУ ДА МОЛИТВАМА СВОЈЕ ПРЕЧИСТЕ МАЈКЕ , КАО И МОЛИТВАМА СВЕТЕ КСЕНИЈЕ ЧИЈЕ ИМЕ НОСИ
    ОПРОСТИ САГРЕШЕЊА СЛУШКИЊЕ СВОЈЕ КСЕНИЈЕ И ПРИМИ ДУШУ ЊЕНУ У ВЕЧНЕ ДВОРЕ СВОГА ЦАРСТВА
    ДА И ОНА РАДОСНО ЗАПЕВА ПРЕД ГОСПОДОМ " ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА ,АМИН .
    ПОРОДИЦИ КАО И ВАМА РЕДАКЦИЈИ НАШЕ ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ - ПОКОЈ ДУШИ НАМА ДРАГОЈ СЛУШКИЊИ БОЖЈОЈ КСЕНИЈИ .
    П.С. молим вас да објавите коментар .

    ОдговориИзбриши
  25. Анониман24. јун 2010. 19:13

    Kakav je ovo blog? vise od mesec dana stoji isi clanak.

    ОдговориИзбриши
  26. слушалац30. јун 2010. 16:01

    За @Тимур Блохин, и @Дејан Митевски,

    За све нас, ненадокнадив је губитак одласком Ксеније. Молим вас да вас двојица покренете заједнички блог на исти начин као што је то радила наша драга Ксенија и да будете ажурни у одговорима на наше коментаре и примедбе. Он би требало да буде у оквиру сајта гласа Русије на српском језику, а не посебан блог на Америчкој ВЕБ-територији. Такође, прошетајте мало по Ксенијином блогу и прочитајте шта су посетиоци њеног блога писали о томе како треба унаредити комуникацију са слушаоцима Гласа Русије. Остали чланови Гласа Русије тракође треба да се труде и побољшају комуникацију са нама на исти начин (блог, e-mail, ...) као што је то радила Ксенија.

    ОдговориИзбриши
  27. Rastko&Miletranzicija3. јул 2010. 00:47

    Juce procitah vest "Ksenije vise nema medju nama".Stara vest za nekoga a meni nova i bolna.Neverica,novi dan,.Da,sada znam, Ksenija je na nekom drugom mestu,tamo gde andjeli pevaju.Vecnaja pamjat SRCE NASE Do vidjenja ako Bog da.

    ОдговориИзбриши
  28. Rastko&Miletranzicija3. јул 2010. 00:51

    Juce procitah vest "Ksenije vise nema medju nama".Stara vest za nekoga a meni nova i bolna.Neverica,novi dan,.Da, sada znam, Ksenija je na nekom drugom mestu,tamo gde andjeli pevaju.Vecnaja pamjat SRCE NASE Do vidjenja ako Bog da.

    ОдговориИзбриши
  29. Драга Ксенија,

    била је привилегија бити твој пријатељ и било је задовољство ћаскати са тобом и збијати шале како ћемо једнога дана свирати харфе горе и имати прилике да се испричамо сити тамо горе - јер је вечност пред нама... - тада уопште неслутећи ово.

    Сада сам тек чуо тужну вест и просто не могу да верујем и дођем себи...

    Нека је мир са тобом!

    д.

    ОдговориИзбриши
  30. Ksenija ti si sa nama i tvoj duh,duh che guevare nikada nece nestati iz nasih srca.Inace onog mladog ministra ino.poslova Srbije veceras testiraju.Hoce hromi daba da ga izbrise,ali ne da se on,Slavenska je to krv.Pozdrav i do vidjenja srce nase.

    ОдговориИзбриши
  31. Анониман30. март 2011. 23:19

    WAKE UP: Muslims use a 'trick' to get reach a «demographic advantage»: The suppression of the rights of the women!...



    ANNEX TEXT:
    Call spread in the INTERNET:
    Sexual education without Taboos or Neo-Taboos: the analysis of the sex taboo, (in traditionally monogamous societies), we see that the real purpose of the sex taboo was the social integration of sexually weaker males.
    {See The Origin of sex Taboo blog}

    Nowadays, on one hand many women are looking for men with a bigger sexual competence, specially men from traditionally polygamous societies: in these societies, only the stronger men have children, they choose them and refine the quality of the men.
    On the other hand, nowadays many men from traditionally monogamous societies look for females from other societies, that are economically weakened [soft]...

    CONCLUSION:
    In traditionally polygamous societies is it natural, that only the strongest men have children, NEVERTHELESS the traditionally monogamenen societies must accept their history! That is, these societies can´t treat the sexually weaker males like the trash cans of society! This means, that men (with good health) rejected by females should have the legitimate right to an ARTIFICIAL womb [Scientific Research Priority]...

    ОдговориИзбриши
  32. У знак поштовања према успомени на дело покојне госпође Ксеније Тошић позивам све учеснике Блога и садашње руководство Гласа Русије да се на тренутак потсетимо да нас је учила да нема нерешивих ситуација има само плашљивих и незаинтересованих људи!

    ОдговориИзбриши
  33. У знак поштовања према успомени на дело покојне госпође Ксеније Тошић позивам све учеснике Блога и садашње руководство Гласа Русије да се на тренутак потсетимо да нас је учила да нема нерешивих ситуација има само плашљивих и незаинтересованих људи!

    ОдговориИзбриши