уторак, 27. април 2010.

Кисели осмеси и историјске гримасе

Опет је уторак и опет бројимо губитке. Убедљиво најјачи утисак - косовски Срби без мобилне и фиксне телефоније, што сами кажу - „Слепи, глуви, неми". И на све то председник Србије који каже: „Запрепашћен сам реакцијом Еулекса који мирно гледа на кршење људских права". Побогу, годподине Тадићу, па зар им нисте ви лично широм отворили врата?

Неко ће рећи - шта, као они Унмиковци би могли да спрече Албанце да посеку везу? Не би, али сте на њих могли да се жалите Савету Безбедности УН, где Србија још има пар савезника, рецимо Москву и Пекинг. На Еулекс можете да се жалите само Европској унији, која је колико јуче на нивоу шефова дипломатија изразила „задовољство" радом своје мисије на Косову. Али, шта ћете, Европа нема алтернативу.


Још један снажан утисак - осмех Абдулаха Гула на „историјском" трилатералном састанку, на којем је Отоманска империја мирила своје некадашње вазале... Можда грешим, али у Гуловом осмеху видела сам баш ту мисао - ја најбоље знам како са њима треба. Кисели осмеси Силајџића и Тадића само подупиру ову мисао.


Уосталом, све је то разумљиво. Ето, и Немачка редовно диже узбуну чим неко угрози њене „историјске" интересе у Хрватској. И једино још у Србији власт убеђује народ да је историја ствар за уџбенике, да се не може живети од прошлости и да се треба окренути будућности.


Сва ова неуротична атмосфера морала је наћи одушка. И нашла га је тамо где се најмање очекивало, на Скупштини партије удружених пензионера Србије... Овај на први поглед миран и достојанствен скуп, како и приличи Скупштини пензионера, ватрени говор господина Тадића претворио је у прави предизборни митинг. Опозицији је поручено да ће их председник лично „спречити да дођу на власт", упућено јој је потсећање да је „Београд горео када се ова коалиција саставила" и оптужена је, ни крива ни дужна, да је чине „птице злослутнице" и „доносиоци црних мисли"... Тако вам опозиција, ничим изазвана, постаде одједном важан чинилац политичког живота у Србији.


Можда би ту могао да помогне један краћи годишњи одмор? Ево, из личног искуства сведочим, све мање ми се јавља жеља да неког опужим за своје грешке...

2 коментара:

  1. Јесте Ксенија,он им је широм отворио врата.Најпрецизније речено они што му дадоше глас.Сад се види да је господин Коштуница био у праву по питању ЕУЛЕКСА.Али народ је бирао Тадића јелте.Мислим Ксенија да ће доћи вријеме када ће се морати објелоданити јавно оно о чему се сада ћути.Не знам колико ће то дјеловати на испране мозгове у Србији,али,ако ништа друго одјекнуће тамо гдје образ није знате већ шта.Истину о томе ко је ко у Србији прије ће бити објављена негдје друго него ли у Србији.Лажне биографије могле би постати тренд у Србији.На сајту НСПМ у ауторском тексту Радмиле Чокорило написао сам коментар гдје тврдим,тачније Бога молим,да сву РС уздуж и попријеко Русија узме под своје.Од Новог Града па све до Требиња.У инат Тадићу и свим попут Тадића.А није их мало.А и ред је брате мили.Ја одавде из РС најбоље видим ко је РС највећи пријатељ.Ова данашња Србија то сигурно није.Много их је злонамјерних у Србији када је РС у питању.Њима до сопствене територије,тј,КиМ није стало(случај без преседана у свијету),није до сопственог народа у РС.Па шта да онда очекује неко други.Покушајте замислити да Вам недао Бог нешто треба од тих испраних мозгова из Србије.У Србији имате веће католике од Папе,веће Американце од самих Американаца,веће подлаце од Бжежинског или Олбрајтове рецимо,веће Геншере од самог Геншера,веће Гебелсе и од самог Гебелса.Ако пак не веће од горе побројаних сасвим сигурно ништа лошије.Србија,земља страха и медијског мрака.Полако,нек се само одмотава клупко.Јасно је мени да прије зоре не може сванути.Полако,само полако.Доћи ће све на своје мијесто.Волио бих да доживим дан да РС постане једна руска енклава.Додуше окружена хијенама али бар се зна коме припада.Па нек пробају да зуцну.Ово пишем из дубине душе јер ми је мука од Тадићеве(читајте ЛДП-ве)Србије.Стварна власт у Србији је ЛДП као филијала западних обавјештајних служби.Тадић у дјело спроводи ЛДП идеологију.

    ОдговориИзбриши
  2. На жалост Србе нама ко да заштити. Црби су са овиом власти коначно остали без државе а политичаре одавно и немају,само пијуне и нове везале. Жалосно је да председник Тадић поново иде пред велику Порту да му се каже шта да ради и да га мире са непријетељем.

    ОдговориИзбриши