субота, 24. јануар 2009.

У каквом то свету живимо?


Бугарски парламент изгласава пуштање у погон два од четири реактора нуклеарне електране Козлодуј, мада је њихово затварање био услов за придруживање Европској унији.
Албанија и Приштина отварају границе, мада територија Косова није међународно призната као држава. Значи ли то да Србија отвара границе са Албанијом?
Обама наређује замрзавање рада тужилаштва Гванатанама на рок од 120 дана, чему се противе 4 затвореника којима је суђење већ почело.
Украјина тврди да јој је циљ ступање у Европску унију и истовремено спречава испоруке гаса Европи. Као, схватиће да без Украјине немају куд. Кажу да мозак боље ради кад је хладно.
НАТО формира оружане снаге Косова, тврдећи да тиме само повећава стабилност у региону. Кажу боље да ови злочинци буду „под демократском контролом“ НАТО –пакта.
Савет безбедности УН доноси некакве резолуције на које ни Израел, ни Хамас никако не реагују. Само ви причајте, а ми ћемо у међувремену овде да позавршавамо неке започете послове.
Хилари Клинтон је наводно позвала телефоном Сергеја Лаврова, али га није добила. Званични представник Стејт департмента Роберт Вуд тврди да је „државни секретар покушала да позове, али је Лавров током викенда на путу, па није био доступан“. Смешно.
Убица деце у Белгији „нема психијатријску прошлост“. Што би рекли, - савршено нормалан.
На сајту http://www.zapatriarha.ru/ текло народно гласање за новог Патријарха руске право славне цркве. Људи углавном гласали за митрополита Кирила, све док сајт нису открили љубитељи јапанске анимације. И онда је убедљиво прво место заузео 70-годишњи Нуширо Икуо, митрополит Даниил, етнички Јапанац који већ годинама мирно шири православну веру у земљи излазећег Сунца.
Православна Грузија хапси православне јерменске активисте, оптужујући за шпијунажу и стварање незаконитих оружаних формација. Истовремено Русија и Турска раде на побољшању безбедносне ситуације на Кавказу. Први резултат - „Могу да кажем да никад нисмо били тако близу плана за коначну нормализацију односа са Јерменијом, као што смо сада”, тврди турски министар спољних послова Али Бабаџан.
Док градоначелник Амстердама затвара кварт „црвених фењера“, нови амерички председник дозвољава државно финансирање организација које се залажу да дозволу абортуса.
Саркози прво јавно пати када га оставља жена, затим се жени манекенком коју је цео свет видео без одеће и најзад отпушта министарку Рашиду Дати 21 дан након њеног порођаја. Човек очигледно има велики проблем са женама.
У Србији падају најозбиљније оптужбе на рачун Чеде Јовановича и Бебе Поповића. Један (бивши?) криминалац и један бивши министар полиције оптужују их за умешаност у убиство Ђинђића. Тужилаштво ћути. Што би рекли овде код нас, - не копај дубоко, повредићеш каблове.
А сада краћи дијалог из „Псећег срца“ Михаила Булгакова:
- Никад немојте читати совјетске новине за доручком!
- Али, професоре, других нема!?
- Онда немојте читати никакве.

1 коментар:

  1. Цитат са читањем социјалистичких новина је одличан. Већ пар дана се смејем када прођем поред продавница новина.

    У данашњој србији он је изузетно актуелан, само уместо социјалистичке новине стоји мондијалистичке новине.

    Других дневних новина нема....

    Добро је да постоје сајтови и блогови, иначе да би сачували ментално здравље читали би само античке ауторе и разноразне мемоаре, Жукова или Рокосовског на пример.

    ОдговориИзбриши