среда, 22. април 2009.

ПА ИМА ЛИ ВАЈДЕ ОД ОВОГ НАШЕГ ПИСАЊА?

Драги моји блогери, гости, пријатељи... Надам се да ми нећете замерити што сам искористила неке ваше постове за програм. Ничије никове и имена нисам помињала. Али било ми је важно да и они "непривилеговани" без интернета и могућности да читају стане медије сазнају за сву ову причу око учешћа Србије у НАТО-маневрима у Грузији. Надам се да ћу успети касније да поставим и аудио снимак. Свима хвала.

Почетком априла стигао нам је у редакцију мејл од једног сталног посетиоца нашег сајта. На самом почетку приметили смо једну веома за нас пријатну констатацију: „Ту могу да се упознам са чињеницама које се не објављују у већини медија у Србији“.
Било нам је, наравно, драго, ли смо то схватили пре као обичан комплимент. Јер шта би тако сензационално могли да откријемо српској јавности служећи се отвореним изворима информације? Вероватно само мало другачије размештамо акценте и отуда осећај свежине информације. Међутим, ускоро смо схватили да је наш стални посетилац био у праву.
Дакле, 17. априла дајемо и у вестима балканског региона, и у нашем редакцијском коментару, насловљеном „Коме ли се приволети царству?“ информацију о НАТО-маневрима у Грузији уз учешће Србије. Ево га одломак из тог коментара:
Тошић: „Затим се актуализовало питање војне вежбе алијансе и њених партнера у Грузији, планиране за мај. Озбиљан тест верности за пријатеље НАТО-а. Стални представник Русије у Бриселу Дмитриј Рогозин већ је позвао на њихово на отказивање, подвукавши да „су то вежбе провокационог карактера, и да сама чињеница да се одражавају у тренутку када се унутрашња ситуација у земљи компликује, указује на мешање у унутрашње ствари те земље“. Али Србија, уза сву своју војну неутралност и уверавања да је Русија један од три њена спољнополитичка приоритета, учешће није отказала“.
Текст је био размештен на нашој страници на сајту „Гласа Русије“ и на блогу нашег коментатора Ксеније Тошич. О томе, као се ситуација развијала даље испричаће она сама.
Тошић: Одмах да упозорим да се сви термини, које ћу помињати надаље, односе на московско време. Али динамика ће вам бити јасна.
Дакле, у ситне ноћне сате 19. априла један од посетилаца блога оставља следећи пост: „За Ксенију : Да ли је негде званично потврђена информација о учешћу Србије у НАТО маневрима у Грузији, од 6. јуна, па до краја тог месеца?“
Јесте, одговарам, у прес-релизу алијансе од 16. априла.
Следећи пост, већ под другим ником: «Нема више слободних медија, Српски народ (осим повлашћених појединаца који имају приступ интернету и страним медијима) и не зна шта се ради и шта му се, иза леђа, спрема. Тако ниједан медиј, како штампани тако и електронски, до сада није објавио вест да се Србија спрема да упути своје војнике на НАТО "вежбе" у Грузији уперене против Русије. Да зна, Српски народ сигурно не би ћутао.“ Узгред, овај пост стиже истог дана, 19 априла, али већ у вечерњим сатима. Изгледа да равнодушних нема. Проблем учешћа Србије у НАТО-маневрима узнемирио је грађане земље.
20. априла, опет ноћу, неко од пријатеља блога јавља: „Нажалост - и најцрње слутње добиле су званичну потврду: Србија ће, са још 18 земаља, учествовати у НАТО маневрима у Грузији!
Дан касније још један посетилац блога покреће исту теми и препричава како се државни секретар у Министарству одбране Душан Спасојевић правда „да је та војна вежба била предвиђена још средином прошле године, када се није могло претпоставити да ће избити сукоби између Русије и Грузије“. Вест од малопре, додаје аутор поста.
Буквално минут касније следећи посетилац јавља: „Изађе вечерас на други дневник спикер (или коментатор) па неповезано са вестима рече - да кад су јесенас договарали „Партнерство за мир2“, нису знали да се утакмица игра у гостима - „влада ће размотрити учешће два војна лица на маневрима у Грузији“. Има вајде од овог нашег писања – (Глас Русије у 160 земаља на 38 језика – нек свет гледа бруку) само наставите!“
Остаје нам да додамо да се на сајту једног од најоперативнијих медија у Србији, на Б-92, информација о могућем ревидирању одлуке о учешћу српских официра у НАТО-маневрима у Грузији – „због односа са Русијом“, кажу колеге – појавила 22. априла, нешто иза поноћи. А ако је тако, можда је и у праву онај посетилац блога што рече – „Има вајде од овог нашег писања!“? Видећемо. Сад је све у рукама Владе Србије. На њој је да одлучи.

25 коментара:

  1. Sta reci nego bruka za ovaj nas sludjeni narod i mene je sramota sto nasi vojnici treba da nastupe u istom stroju sa proverenim neprijateljima protiv jedinog naroda koji nas postuje da ne kazemo i voli.Posto vidim da neko ovo i cita, jos jedanput bih podsetio da NIS,naftna idustrija Srbije sponzorise mnoge emisije na B92,pa posto vec Rusi upravljaju bio bi lep gest da se vise ne sponzorise ta anti Srpska i anti Ruska televizija. Koliko sam ja informisan vi ste takve televizije i Sorosa u Rusiji stavili na pravo mesto.

    ОдговориИзбриши
  2. Хвала, Горане, на информацији. Сад ми је бар јасно што су се толико опирали подписивању енергетског споразума са Русијом - ко је луд да губи спонзора! Али откад је Дана Драшковић ушал у УО НИС-а, немају шта да брину.
    Шалу на стану, руски енергетичари често финансирају неке чудне медије - овде Гаспром спонзорише пандан Б-92, радио "Ехо Москве" - што се понекад и исплати. Кад је била она гасна криза, колеге из Еха су је глат одрадиле у корист газда Милера. Можда и НИС преокрене Б-92 кад му то затреба? Мада сумњам...

    ОдговориИзбриши
  3. Zahvaljujem na odgovoru,drugarski pozdrav

    ОдговориИзбриши
  4. Србија или *Алајбегова слама*: задњих петнаестак дана за нас повлашћене су Елдорадо: пошто је парламент блокиран министарства доносе по свом ћефу одлуке у име народа. На пример ради контроле марже тајкунске (или стопе пореза Динкић подписује споразум са америчком компанијом за изградњу рафинерије у Смедереву на најплоднијој земљи (да се оранице упропасте као Србима на Косову електранама Обилић), кад се оранице, екологија и односи са Гаспромом упропасте судбина је као са Ју Ес Стилом остаће - закључана. Стигао је да поклони Бор Аустријанцима па кад плате – као што су американци добили командно место за балкан на Топчидеру. Рехабилитовани су Миле Драгић и Давинић – Србија обавезана да плати штету Израелу од 30 милиона долара (вероватно да се паре деле). Нисам случајно поменуо Нађвала што говори да у трци за Војводину Немачка води против Мађарске са 1:0 и ко зна шта још. Да неби даље пуцала брука најмања је штета ово са маневрима у Грузији. Зато мислим да је писанија један од бољих метода. И опет ја сам рођен на селу па умем са стоком. Ксенија много хвала, ако сам мало допринео пуно ми је срце.

    ОдговориИзбриши
  5. Duhovnik skolskih sestara23. април 2009. 02:30

    Bravo Ksenija!
    Samo Napred-pravo u sridu-sto rekli Dalmatinci..
    Ako se ne dobije medijski i pozadinski rat-rat na frontu se gubi..
    Stvoricemo Slavjansku Imperiju-najjacu Imperiju u III Mileniju..

    ОдговориИзбриши
  6. Овде је кампања за утеривање Србије у НАТО и званичано започела 24. марта ове године, на десетогодишњицу НАТО агресије на Србију, наступом косматог лакеја америчке ратоборне и империјалне политике, Вука Драшковића, на Студиу Б.
    "Горопадни Херцеговац", како га је у својим мемоарима описао његов налогодавац из 1968, Славко Зечевић, шеф Удбе за Србију, скоро сат је убеђивао гледаоце ове градске телевизије какве их благодети чекају уласком Србије у НАТО, оцењујући при том да су сви они који нас од тога одвраћају поражене и ретроградне снаге режима Слободана Милошевића. Нарочита мета његове критике у том наступу био је писац Добрица Ћосић, против кога ће, само неколико дана после овог Драшковићевог интервјуа, бити поднета и кривична пријава од стране неких НВО организација, за наводно ширење расизма, националне и верске нетрпељивости.
    Затим је НАТО штафету од политички промискуитетног Драшковића преузео млађани Чедомир Јовановић, заступајући исто гледиште на "Полиграфу" Б92, уз додатну тезу о бесмислености сваке борбе за Косово и Метохију.
    С мањим или већим интензитетом, на овој се станици још од њеног оснивања врши НАТО кампања, паралелно са медијском сатанизацијом Срба и емитовањем патолошке мржње према Русији и свему што је руско.
    Мислите ли, поштована Ксенија, да претерујем и да су ове квалификације грубе и неосноване!?!
    Дозволите ми да наведем само два, лако проверљива, примера :
    1)На блогу ове станице садашња руска политика се назива фашистичком и злочиначком и упућује се отворени позив на физичку ликвидацију г. Путина!
    Можда још не верујете?
    Зато цитирам :
    "Руска политика је фашистичка и злочиначка и желим да неко Путина отрује истим отровом, којим су слуге његовог фашистичког режима отровале...и убију истим оним оружјем..."
    Ако и даље не верујете, Ви онда, као озбиљна особа и професионалац, укуцајте следећу интернет адресу и сами се уверите (док је још нису скинули) :
    forum b92.net/index.php?showtopic=36917-125k

    На овој адреси Б92 расписује и за Вама лично, Ксенија, својеврсну медијску потерницу. Све са фотографијом!
    Ваљда да се будући прогониоци не би преварили у препознавању и идентификовању!
    (Након ове потернице на Б92 у мојим сте очима још више порасли, а премијер Путин је за мене и раније био грандиозна политичка фигура у светским размерама.)
    Сад ми остају два питања.
    Једно је законодавно-правне природе и упућено је органима гоњења и Тужилаштву у Србији :
    Да ли је јавни позив на ликвидацију премијера једне суверене државе кривично дело, које се у свакој правној и цивилизованој држави санкционише најстрожом казном?
    Ако јесте - зашто онда не реагујете?
    Ако не реагујете - значи ли то да грађани Србије треба да закључе да је Б92, изнад закона, и да вам је исти и газда и наредбодавац, ван овог простора који формално покривате као сервисери окупационе политике?
    Иначе вам одајем дужно признање за муњевиту акцију откривања и хапшења оног младића из Панчева, који се дрзнуо да мејлом пошаље поруку Б92 за коју је Веран Матић проценио да је претећа. Аферим!
    Друго питање је чисто моралне природе, а могло би се проширити и на питање политичке мудрости садашњих руских руководилаца:
    Пошто се ртв. станица Б92 и даље издашно финансира од реклама НИС-а, чији је већински капитал руски, значи ли то да Русија и сама зна да води ауторасистичку политику и финансира ширење русофобије у другим, њој традиционално наклоњеним народима?
    Или треба да закључимо да у НИС и није уложен руски капитал, већ капитал неких опасних руских непријатеља?
    Ово питање тек добија на снази уз податак да је супруга америчког пропагандисте Драшковића, коју још називају и антисрпско-америчким Лимоновим у сукњи, именована у Управни одбор НИС-а!!!
    Значи ли то да Русија награђује своје заклете непријатеље?
    Ако је тако, онда се до краја ослоните на њих и
    не рачунајте на нас,који вас волимо без рачуна.
    У том случају - били би сви исти : и НАТО и Газпром, и Даница и ЦИА, и Чеда и Меда...

    ОдговориИзбриши
  7. Pa ovo je zaista necuveno...nije neslana sala...
    Ovi sa B-92 zaista pozivaju na ubistvo Putina.
    Ja znam da sa njima odavno nesto nije u redu...Ali ovo!!!!!
    Nemam pravi komentar.
    Mozda samo SOKANTNO! Ti ljudi su izgubili kompas. To vise nije ni propaganda. To je kriminal. Poruka za Kseniju Tosic, samo nastavite i nicega se ne bojte. Ja iskreno verujem u to da dobro mora pobediti zlo i zato istrajte i molim Vas koliko mozete objasnite ruskom narodu da su ovi sa B-92 samo agresivna manjina. Da srpski narod ne misli tako kao oni.
    I da oseca drugacije. Da ne mrzi ni Rusiju. Ni Ruse. Nikoga ne mrzi srpski narod. Mi smo opanjkani pred celim svetom. Nepravedno. Samo su nas Rusi razumeli,kao narod, a sad kad nas razume i vlast Rusije. Rusija nam je jedini pravi prijatelj i zato zele da nas i sa njom posvadjaju i pisu tako kriminalno. Ne zamerite na duzini i na uzbudjenju jer je sve to SRAMOTA od pojedinaca sa B-92, a ne celog naroda naseg.
    I nastavite ovako.

    ОдговориИзбриши
  8. Хвала. За потерницу знам. Пустите будале, нико неће по њима судити о Србији и о њеном народу.

    ОдговориИзбриши
  9. Zovem se Mihailo Sucevic i od 1969.g. zivim u Francuskoj. Dvadeset godina ovdje trpim ono sto se zove medijska tortura i diskriminacija nas Srba, slusajuci i gledajuci najcrnje lazi o nama i nemam nigdje priliku da prozborim bilo sta javno u nasu odbranu.
    E, sad mi je svega dosta i odlucio sam da se i ovdje javim, pa ako ovo pustite hvala.
    A i ako ne pustite opet vi hvala.
    Zato sto nam ne zelite lose.
    Ja razumijem da ovdje mediji slusaju politicare i tako i izvjestavaju pristrasno i u sluzbi politike.
    Cak je i zena onog srbozdera Kusnera, ministra inostranih poslova, Kristina Otran neki direktor ili glavni urednik jednog TV kanala,pa su i na taj nacin povezani.
    Ali ne razumijem Srbiju nasu ocrnjenu i njene politicare i zakone i medije.
    Provjerio sam na datoj internet adresi na Googl i sve je tacno sto je naveo Vas korespondent, koji se nije predstavio.
    Oni na B92 tamo cak prizeljkuju smaknuce Putina i jos presudjuju ruskom premijeru za ubistvo jednog covjeka i jedne novinarke, Politkovske. I to prije nego sto je sudski postupak i okoncan.
    To nije demokratija!
    Za takvo nesto se ovdje odgovara pred sudom.
    A da ne pomisljam na stetnost takvog pisanja.
    Rusija je jedini vjerni saveznik srbskog naroda, a iz Srbije dolaze takve grozne poruke, iz jedne medijske kompanije.
    To je strasno.
    Sta reci sem da sijecemo granu na kojoj sjedimo.
    I da je to prevrsilo svaku mjeru.
    I da to ne radi srbski narod, koji ne misli tako, vec samo jedna medijska kompanija, koja bi zbog takvog djelovanja trebalo da se STIDI, jer joj tragovi smrde NECOVJESTVOM!
    To truje odnose izmedju nasih srodnih naroda.
    Ako im je namjera bila da se dodvore Vasingtonu, kome se i Brisl dodvorava, mogli su naci i neki uljudniji nacin.
    P.S.
    Ni meni ne ide u glavu zasto ruski rukovodioci dopustaju da se iz NIS finansijski potpomaze jedna takva medijska kompanija.
    To ne moze imati nikakvog opravdanja.
    P.P.S.
    Ako sam Vas dobro shvatio Vi ste se samo salili sa namjestenistvom one incidentne Draskoviceve supruge u rukovodstvo NIS. Ona bi za kratko vrijeme rasturila tu kompaniju, kao sto je razbucala i muzevljevu stranku, posto bi je nakrcala svojim nezajazljivim srodnicima.

    ОдговориИзбриши
  10. Увек сам имао поверење у сталоженост и мудрост руске спољње политике, али сада јој морам одати признање и за маштовитост и врхунску креативност. За генијалност!
    Прихватањем Данице Драшковић у УО НИС-а Руси су добили још један глас у Влади Србије и неколико гласова у Скупштини. Они врло добро знају ко је у њиховој брачној заједници "јачи пол".
    Даљом финансијском потпором они ће Б92, временом претворити у кротко јагње које зна да поштује неисцрпно виме.
    За кратко време осиони новинари, репортери и блогери са Б92 престаће да врше функцију најокрутнијих истражних органа и пресудитеља.
    Острвљени најамници претвориће се, очас, у умиљате филантропе. Из њихових уста престаће да куља отров и сатирућа мржња. Престаће да сладострасно уживају у читању најцрњих вести о Србији и из Србије.
    Живи били - па видели.
    Треба да будемо захвални мудрој руској политици, јер нас само она може ослободити од наведених непогода у јавном и политичком животу садашње Србије!

    ОдговориИзбриши
  11. за Анонимног и за Горана
    Апсолутно разумем највиши духовни и етички ниво с кога сте сагледали сву ту комбинаторику на релацији : НАТО политички пропагандисти - НИС -
    УО НИС - кадровање - Б92 - медијске потернице и пресуде - позиви на убиство премијера Путина!
    Страшно и одвратно!
    И други су оправдано реаговали у сличном тону.
    Најмање сам дрвени адвокат руске дипломатије.
    За тако нешто нисам ни позван, ни квалификован.
    Али, ако погледате и процењујете са ове друге, реалполитичке стране, видећете да руска дипломатија у овим оклоностима повлачи најмудрије могуће потезе. Ефекти ће се брзо показати.
    Или имате другачије предлоге за ефикасније припитомљавање горе наведених случајева?

    ОдговориИзбриши
  12. Ћераћемо се још са овим издајницима и НАТО плаћеницима. Тадићева политика ме подсећа на политику Димитрија Љотића (али не и Милана Недића), а знамо ко је он. Његова политика се своди на то да оне који:
    1. убијају Србе,
    2. држе их по логорима и тргују њиховим органима,
    3. бацају на Србе бомбе са осиромашеним уранијумом,
    назива пријатељима српског народа. Можда су његови пријатељи, али нису пријатељи српског народа.

    Такође се слажем да у Србији влада тотални информативни мрак, па према томе народ и не може да чује шта му се ради из леђа. Овај блог, као и емисија Гласа Русије су нека од места где се може прочитати и чути шта Влада Србије ради из леђа грађана Србије и Срба. Такође, Владу Србије је састављало неколико амбасадора из НАТО земаља, па ме чуди како нису и гори него што су сада. Не би ме чудило да да Влада за званичан језик у Србији прогласи Енглески. Политичком лудилу у Србији нема краја. Што се тиче слања српских војника у Грузију а против Русије, бојим се да ће доћи до немира и оружаних сукоба, ако Влада покуша да на било који начин покаже непријатељство према братском руском народу. Онда нека Тадићу дође НАТО да га брани, као што је и Хитлер слао војску да штити Љотића.

    ОдговориИзбриши
  13. Поштовани Мирко,
    Увели сте у ову расправу, сасвим легитимно и логички основано, реалполитичку димензију. Знам да ту нема милости и да се не гледа превише на естетику. Уз то ценим и Ваше поверење у најбољу традицију руске царске дипломатије, која је почивала на два моћна стуба : Охрани и рубљи са златном подлогом.
    Такође, свим срцем желим да се Ваше прогнозе о брзом и ефикасном "припитомљавању горе наведених случајева" што пре остваре.
    Ако бих се,међутим, држао унутрашње логике Вашег прагматичног пристпа, онда би изабрао и другачији редослед потеза и размештај фигура.
    Наравно све ово хипотетички ,и да сам био у прилици да саветујем руску дипломатију, залагао би се прво за куповину б92 и настојао бих свим расположивим средствима да госпођу Драшковић инфилтрирам негде при самом врху Нато команде.
    Сад ја Вас позивам да ову комбинацију сагледате баш са оне тачке гледишта коју сте сами предложили - реалполитичке.
    А ја Вам гарантујем да би цео српски народ прогледао за два месеца, а Нато би се распао за нејдуже пола године!
    Ви процените - зашто?
    Наравно, остајући при реалполитичким параметрима и механизмима, који су, признајем, и легални и легитимни.
    Русија је нешто друго!
    Русија је много више од политике.
    Русија је цивилизација, која би се распала сама од себе када би изгубила душу и одрекла се свог хришћанског, православног кодекса.
    Своје правичности.
    Своје свете мисије.
    Руске мисије да штити слабије од силних и сиромашније од богатих.
    Русија то и зна и уме.
    Она је то кроз векове доказала.
    Њој је то од Бога дато!

    ОдговориИзбриши
  14. Да додам само још једну појединост, или питање.
    Шта мислите због чега Глобална Аждаја више зашире од руске, него од кинеске цивилизације, која је и старија и по људству неупоредиво бројнија, такође добро наоружана, али и територијално компактнија и равномерније насељена?

    ОдговориИзбриши
  15. Nije Rusija sitni i nekrofilni sicardzija pa da trguje sa politickim pokojnicima.
    Zasto bi to radila zbog zbog jednog glasa u vladi (truloj) koji ce ionako prvi biti ukinut i pripojen MIP-?
    Ili zbog 2-3 glasa u Skupstini, kad zuti imaju rezervu?

    ОдговориИзбриши
  16. Ево какву пропаганду врше НАТО телевизије, тврдећи да Руси не сматрају Србе за своје савезнике.
    Линк је:
    http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=04&dd=23&nav_category=78&nav_id=357011

    Надам се да ће радио Глас Русије спровести неку озбиљнију анкету и обабестити нас о резултатима исте, како српски народ не би опет слушао лажи.

    ОдговориИзбриши
  17. "Мислите да постоји нешто на свету чега би се уплашио козак ? Почекајте, доћи ће време, биће време, узнаћете ви шта је то православна, руска вера ! Већ сада чују даљни и ближњи народи: подићи ће се из Руске земље свој Цар, и неће бити у свету силе која се не би покорила њему!"

    Тарас Буљба

    ОдговориИзбриши
  18. за Анинимног
    Ствар и јесте у томе да Русија синхринизовано дејствује на свим пољима њене виталне снаге, за коју као хришћанин и православац, знам да је од Бога дата.
    Хипотетичка варијанта на коју ме позивате да се према њој одредим сада је у реалполитичкој равни немогућа. Али је Ваша комбинација више него духовита, можда и врло корисна за неке садашње или будуће стратеге у подривању изнутра НАТО силе. Као и њеној дестабилизацији код нас.
    Ваше питање о оправданости америчког највећег страха од Русије захтева дужи и подробнији одговор. Мислим да је довољно за сада рећи да нико у свету нема тај кохезиони потенцијал за удруживање и јачање мањих народа у одбрани од Светског Агресора, као што га има Русија.
    Поздрав Ксенији и све честитке.
    У пракси је показала шта све могу удружени вера, воља и памет.

    ОдговориИзбриши
  19. Svjatoslav ( Idu Na Vas )25. април 2009. 01:23

    Ksenija-otkad je Dana Draskovic usla u IO NIS-a,deonice Gasprom-a su skocile na Londonskoj berzi vise od 15%..
    Dana je otkrila novu tehnologiju prerade nafte sto ce GASPROM-u znacajno povecati profit..

    ОдговориИзбриши
  20. Kamo lijepe srece kad bi bilo tacno ovo sto pise Svjatoslav.
    To bi onda bilo dobro i za Gasprom, Rusiju i Srbiju.
    Ali ja pouzdano znam od mog zemljaka pokojnog Veselina Vese Savica da su supruznici radno nesposobni. I da nemogu da otkriju nista dobro nego samo da donesu jos neko zlo narodu nasem.On im je kao neuropsihijatar licno izdao strucno misljenje i potvrdu s kojom su prije tridesetak godina i otisli u invalidsku pensiju. Da ne bude zabune Veso je bio castan covjek koji se drzao lekarske zakletve i nikad o tome nije pricao. A evo i kako smo dosli na tu temu i njegovo posredno priznanje.
    Bracni par Mitteran poslao je specijalan avion za bracni par Draskovic, kada su ono izasli iz zatvora u Beogradu. Nakon njihove hospitalizacije pojedine novine su ovdje u Francuskoj doznale svojim kanalima i pisale da je njima zaista bila potrebna ljekarska pomoc, ali ne zbog zatvorskih trauma, vec zbog neceg drugog.
    Ja nijesam vjerovao tim glasilima, pa sam u telefonskom razgovoru sa Vesom vise puta insistirao da mi kaze da li je to istina. On je odbijao sve dok se jednom nijesmo nasli ovdje i onda je najzad otklonio sve moje sumnje i izgovorio nesto sto i danas pamtim. Rekao mi "Pobratime, JA sam ih LICNO lijecio u Beogradu i dao im potvrdu za invalidsku pensiju"!
    Posle tog argumenta nikad vise nikoga nisam pitao, ne samo Vesu, no ni bilo koga drugog o Draskovicima. Sve mi je do danas ostalo jasno.

    ОдговориИзбриши
  21. Тужно, Михаило, ако је тако.
    Мене код Вука Драшковића, којег сам имала прилике да упознам још неких "револуционарних" година, збуњује једна врста политичке инфантилизације.Знате ону стару енглеску мудрост о левичарству у младости и конзерватизму у старости? Вук пролази кроз обрнути процес. Ако се не варам, у младости је четниковао, а сада, ево га, мал те не зове Србију у НАТО. Шта ли је следеће?

    ОдговориИзбриши
  22. Cijenjena Ksenija Tosic,
    Za tacnost ovoga sto napisah neka grijeh ide na moju dusu ako sam ista izmislio. U mojim godinama ljudi od obraza gledaju da izmire racune pred Bogom,a ne da ih uvecaju.
    Cuvajuci sjecanje na pokojnog Vesu Savica, dostojanstvo svoje i ove Vase internet stranice,necu navesti nista vise od onog sto sam od Vesa saznao. E, tek u te manitosti ne bi ste mogli da povjerujete.
    Samo naprijed. Nek Bog uz Vas bude stalno. A ja cu povremeno dokle me zdravlje posluzi.

    ОдговориИзбриши
  23. Cerscemo se jos. Nego sta. Sa svim NATO placenicima. Nije Draskovic jedini. Radio je i za Udbu,a od 1992. radi za CIA, kada ga je kombinacijom pretnji za diskreditaciju u javnosti i dolarima zavrbovao Cimerman, ambasador SAD u Beogradu.
    Ne zaboravite Tadica, Dinkica, Canka...
    Ovi glavni su i isturili Vuka i Cedu ako treba da prvi sagore za NATO u Srbiji, jer im je zloupotrebna vrednost mala. Oni se cuvaju za kraj NATO maratona.
    Kraj ce im biti u Gruziji, zajedno sa onim sto zdere svoju kravatu, kad kukavice odloze svoje manevre, zakazane za 6. maj.

    ОдговориИзбриши
  24. Извините, Михаило, вероватно сам се незграпно изразила. Ни у једном тренутку нисам мислила да посумњам у истинитост онога што пишете. Само сам хтела да кажем да ми је жао тог пара, свашта су прошли, свашта су и направили у животу, и доброг, и лошег. А за Вука сам увек мислила да би било боље и за њега, и за нас, да је наставио да се бави књижевношћу

    ОдговориИзбриши
  25. Ево, и Димитрију да одговорим. Верујем да имате доста разлога да сматрате све наведене политичаре плаћеницима. Ипак, моје лично искуство, а доста њих познајем лично, говори о томе да они себе таквима не сматрају. Већина њих је убеђена да све што раде, раде у корист, а не на штету Србије. Верујте ми да се далеко више злочина први из убеђења, него због нечијих пара.

    ОдговориИзбриши