понедељак, 19. јануар 2009.

РАСНА ТЕОРИЈА ТАМНОПУТЕ МИНИСТАРКЕ



„Русија има становништво које стари, непопуњиво је и, нажалост, физички нездраво“.
На овај начин госпођица Кондолиза Рајс, министар у одласку, прешла је у својој мржњи према Русији на расно-физиолошки ниво.
Разлога за мржњу заиста има, - каже је због Русије престала да свира клавир и почела да се бави политиком. А онда је Русија страшно разочарала, јер уместо да јој једе из руке три пута је поштено ујела.
Први пут када није дозволила да статус Косова постане и званично независтан.
Други пут када је зауставила једног од кућних љубимаца госпођице Рајс у његовој жељи да побије народ Јужне Осетије на спавању.
И трећи пут, када је склопивши дил да пани Јуљом, оставила другог њеног љубимца крај разбијеног корита.
Али све су то политичке игре у којима неко губи, неко добија, и ту не би требало улагати превише емоција. Ипак, одговарајући на питање о могућој опасности, изазваној јачањем Русије, госпођица Рајс прелази оквире савремене, мање-више коректне политичке реторике и прелази у сферу расне теорије која некако сумануто звучи из уста обојене министарке.
Шта јој би да процењује виталност једне нације, па још на тако низак начин? Вероватно је у питању тешка судбина жена, поготово тамнопутих, у политици. Да би се пробила на Олимп морала је бити беља од Макејна, бруталнија од Буша и агресивнија од Рамсфелда.
И у томе је успела, али ће „челична магнолија“ ипак завршити на отпаду историје, јер водила је спољну политику вероватно најнепопуларнијег америчког председника. Са таквим педигреом неће је више узети чак ни републиканци.
Боље да је децу рађала... Можда би мање снаге трошила на тако непродуктивну ствар као што је мржња.

9 коментара:

  1. Tamnoputoj ministarki opsesija je Rusija.1989 dosla je na mesto direktora u Savetu za nacionalnu bezbednost a u odelenju za Sovjetska i istocnoevropska pitanja.Znamo da je pomagala uvodjenju reformi u Poljskoj i imala kljucnu ulogu u formiranju veceg dela politike Busove administracije u odnosu na bivsi Sovjetski Savez.Toliko godina provedenih zabijanjem nosa u Ruska zbivanja kod ove tamnopute gospodje izazvalo je opaku bolest.Dijagnoza: "patoloska mrznja, bolest je neizleciva i bilo bi preporucljivo da nastavi karijeru kao muzicarka".Posto je imala vec jedan nastup za englesku kraljicu Elizabetu preporucujem i Vama da joj omogucite jedan koncert u Moskvi mozda cete je izleciti.

    ОдговориИзбриши
  2. Избор фотографије, који тешко може да буде бољи.

    Осим чувеног ''говора мржње'' кога све више примењују они који су овај анти појам измислили, изгледа да постоји и ''поглед мржње''. Кажу даонај који има снагу не мрзи, он ако баш мора онда презире. У сваком случају не теба презирати човека (или групу) већ грех.

    ОдговориИзбриши
  3. Одлична идеја за концерт у Москви, поготово што је јуче у последњем разговору са Бушом "у истом рангу" Медведев позвао свог од данас бившег колегу у посету нашем главном граду. Може да поведе Рајсову, Руси воле квалитетну музику и разумеју се у културу. Само да Буш не заспи на концерту :)
    А фотографију сам дуго бирала, учинило ми се да управо ова црно-бела верзија најбоље одражава сав трагизам поменуте личности.

    ОдговориИзбриши
  4. Ako vec pricamo o nezdravom narodu, neka malo
    pogleda kuci,Svako ko ume da razmislja zabrinuo bi se.
    Moje mislenje: daleko najvise Paranoidnih Shizo-
    frenicara u svetu ima u USA,Vidi se kakav postaje svet pod
    uticajem USA demokratije.
    Kako je doticna Kondoliza poreklom iz USA
    nemoze da se razlikuje u mnogome od ostalih.
    Znas Ksenija nije ona kriva, krivi su geni.
    Ludak ostaje ludak pa makar bio drzavni
    sekretar
    pozdrav
    Ceder

    ОдговориИзбриши
  5. Хм... Свет је под утицајем идеологије коју шире САД заиста постао чудан. Али са демократијом то има мало везе, бар због нељудских метода којима се служе. Па и сама идеја наметања демократије, односно владавине народа, апсурдна је у својој суштини.
    Ипак, не мислим да је порекло пресудно у томе каквог ће квалитета човек бити. Пре су за то одговорни родитељи и средина.
    Средина је та која је направила од мисис Рајс оно што јесте. Потрошачко друштво, бескрајно надметање, теорија лузера и власт новца, - то су фактори одговорни и за раст психичких обољења у свету, па и у САД.
    И ту може да помогне само повратак на неке праве, исконске вредности.

    ОдговориИзбриши
  6. Уместо да буде поносан покојни Хитлер би био збуњен.

    ОдговориИзбриши
  7. Neznam kako neko ima prava da komentarise o tudjem natalitetu, a nema sopstvenu decu..
    Sve u svemu ova zena nije bas pri cistoj pameti,bar se to meni cini na prvi pogled.nek joj je Bog na pomoc.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман2. март 2009. 00:47

    Ma КондоМлиза је будала! Нестала карика Дарвинове теорије да је мајмун настао од човека!

    п.с. Намерно је овим редом! Јер, одведи човека у шуму и остави га без шишања и бријања и људи 20година, и видећеш у шта се претворио! А онда прошетај зоолошким вртом и види да ли је неки мајмун из кавеза постао човек! ;)

    ОдговориИзбриши