петак, 23. јануар 2009.

ГАНДИЈЕМ НА ВОЈСКУ

Београд је уложио оштар протест поводом формирања војске Косова, на шта је Јап де Хоп Схефер, генерални секретар НАТО, изјавио да „може да разуме да има незадовољства у Београду“ због тога што је Кфор добио задатак да обучава КБС“. Ипак, он сматра да је „далеко боље да за питање безбедности буду задужене професионалне снаге под демократском контролом“. Посебно ми се допада ово – „под демократком контролом“. Откад су то војни савези носиоци демократије!?!
За свакога ко је био на Косову савршено је јасно да поред оних 16 000 војника Кфора ником не треба „лако наоружана формација која ће бити коришћена у кризним цивилним ситуацијама и за деминирање“.
Смешно - неко покушава да нам докаже да ће ове лако наоружане убице да растерују митинге нешто радикалније настројених истомишљеника. Покрајина је пуна наоружаних људи и једино што јој треба је потпуна демилитаризација.
Али то није циљ наших западних пријатеља. Они у овом тренутку решавају друга два задатка - збрињавање ветерана рата и учвршћивање државности Косова.
Државу по дефиницији чине јасно одређене и међународно признате границе, као и потпуна власт државе на тој територији. А војска вам је неопходна за очување граница од напада споља и одржавање потпуне власти унутар државне територије. На тај начин, војска постаје први услов опстанка државе.
Не треба се заваравати ни њеним малим размерама. Довољно је да постоји језгро. Једног дана Кфор ће се повући...
А Србија на све то реагује гандијевским протестима. Чиста бела голубица. Жао ми је само оних људи што још мисле да могу да остану и да преживе на својој земљи, а да нису при томе Албанци.

11 коментара:

  1. Да, да у европи је већ одавно уведена правило да је услов за улазак у ''цивилно друштво'' претходна припадност ''демократском војном савезу''.
    Што се више залази у сфере декаденције то су бесмислице присутније и гласније.

    Хвала вам за подсећање на Гандија.
    Да, да... реакција ''српских'' ''власти'' већ дуго и у разним сферама подсећа на Гандија, али не по антиколонијализму већ по вегетаријанству и ...

    Интересантан је Гандијев став о седам грехова: богатство без рада, задовољство без савести, знање без карактера, трговина без морала, наука без људскости,обожавање без жртве и политика без начела. Додајте још и одсуство визије и добили сте најбољи опис власти у ...
    На жалост земљи (не држави) Србији, у којој министри у реверу носе значку државне уније којој србија не припада. Циркус.

    Александар

    ОдговориИзбриши
  2. Заправо, јако је тужно све то. И изнуђено вегетаријанство, и заборављање на достојанство нације, и синдром таоца, када жртва, немајући избора, почиње да воли онога ко је угњетава... А све су то карактеристике савремене српске политике, а делом и друштва... Мада и они, који патриотизам користе као адут у кампањи често појма немају шта је то. То нису само ватрени говори, то је поштовање и себе и других, без понижавања страна.

    ОдговориИзбриши
  3. "A Srbija na sve to reaguje gandijevskim protestima"A kako Srbija da reaguje.Jednom je dolazio jedan Ruski politicar Zirinovski i nudio je Srbiji oruzije koje postoji samo u stripovima.Srbija je mala zemlja u svetu se mnogo vece zemlje bore gandijevskom metodom,a to se zove diplomatija.

    ОдговориИзбриши
  4. Немам ништа против гандијевских метода, али нисам сигурна да је то довољно за одбрану земље у ситуацији када се непријатељски расположено окружење наоружава.
    Жириновски је кловн од политике, и то сте могли сазнати и у оно време када шепурио Блаканом и причао којекакве будалаштине. И још један детаљ, - ни он, ни његова странка никада нису били био део извршне власти у Русији.

    ОдговориИзбриши
  5. За онога ко у аргументацији користи име и деловање Жириновског и доводи га у везу са руском политиком може се закључити да:
    или
    1. није уложио ни најмањи напор да прати појаву звану ''Жириновски''
    2. Уколико је и пратио деловање Жириновског није способан да анализом извуче основне закључке.

    или
    3. има интерес или налог да деловање Жириновског користи у сврхе за које је и намењено - стварање политичке штете и негативне представе о Русији у јавности, као и дискредитацију озбиљних напора Руске спољне политике.

    P.S. У Српским форумима честа је појава коментатора који под типично српским именима (Немања, Растко, Вук) шире србофобију (наравно и русофобију), најчешће кроз мање или више плитке и лажне ''дилеме''. У 99 % случајева они пишу латиницом. Највећи број њих верује у бајку о дванаест жутих звездица. Време ће показати да ли ће, као и много пута до сада та бајка услед економске кризе постати - басна.

    Александар

    ОдговориИзбриши
  6. Лепо би било да прича о дванаест жутих звездица једног дана постане истина, али то је жеља у стилу - "и нека буде мир у целом свету".
    А што се тиче неких мање - више критичних коментара, ја их само поздраваљам, јер то је позив на дискусију. У Русији кажу да се у спору рађа истина.

    ОдговориИзбриши
  7. Delovanje Zirinovskog I KUD "Kozaci" je objavljeno u srpskim medijima za vreme Milosevica i NATO bombardovanja Srbije,tadasnja politicka oligarhija ih je prikazala kao Rusku pomoc i spasioce.Ljudi koji u svojim glavama nose ideju da je neko placen da bi napisao svoj komentar i izrazio svoj stav (makar bez znacaja za globalnu politiku) pokazuje ljude ogranicenog misljenja i takvi imaju VELIKI problem.Skup razlicitog misljenja vodi ka resenju problema,jednosmerna ulic je uvek jednosmerna.Sto se tice zutih zvezdica u Srbiji im je reiting skroz opao.Uzgred,ako ce mi neko nabaviti comp. sa cirilicnim pismom bio bi mu veoma zahvalan.Moja poslovna komunikacija zahteva i ovo pismo.
    PS.Aleksandar je lepo ime.Verovatno ga najveci broj SAD SPIUNA nose da ne upadaju u oci!

    ОдговориИзбриши
  8. Могу ли да замолим посетиоце блога да не прелазе на личности?
    Што се тиче Жириновског и осталих "спасилаца" Србије ... лично их сматрам ратним профитерима, јер искористили су просрпско расположење руске јавности за личну промоцију.

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala Ksenija!Ulica ga je pokvarila.Bila je jednosmerna.Rastka dugo znam sa foruma i mogu Vam reci da je Rusofil i to veliki a i antiglobalista .Narocito se fajta sa hrvatima.Povredili ste mu osecanja "bela golubica".A sad da Vam kazem ostace Srbi i preziveti,hvala Bogu pa imaju i odlicnog diplomatu VUKA(sto rece Aleksandar sumljiv lik)Jeremica.

    ОдговориИзбриши
  10. Бићу искрена, мада знам да многи не деле овај мој став. Мени се Вук Јеремић, којег сам видела и веома пажљиво слушала овде у Москви пар сати пре потписивања енергетског споразума, свидео. Можда грешим, али ми се чини да њега заиста погађа неправедан однос према Србији у свету. И један симпатичан податак - на манжетнама носи дугмад са четири оцила.

    ОдговориИзбриши
  11. dragi moji!ucimo istoriju pocevsi u osnovnoj skoli slusamo bajke o junacima,velikim bitkama,velikim savezima s jedne strane a sa druge mnogo zrtava sto vojnih a mnogo vise nevinih koji su uvuceni u besmislene ratove oko zemlje koja ne pripada nikome a "veliki"da li sa istoka ili zapada se samo zavaravaju i misle da mogu sve a ne znaju da im ne pripada uloga BOGA vec da su prah i da ce se u prah vratiti i da im pripada samo 2m zemlje a to je svima sasvim dovoljno...zato bi bilo dobro da razmisle zasto su dosli na zemlju da sire ljubav ili mrznju i da ce nas nasa dela osuditi ili odbraniti na bozjem sudu.mislite o tome.SAVEST

    ОдговориИзбриши